به گزارش خبرنگار مهر، مژگان شریفی صبح شنبه در کمیته توانمندسازی و اشتغال زنان استان اظهار کرد: در خراسان جنوبی طی سال گذشته برنامه های خوبی در حوزه اقتصاد مقاومتی و توسعه کارآفرینی با همدلی میان دولت و ملت اجرا شده است.
وی با تاکید بر اینکه خراسان جنوبی برای توسعه کارآفرینی و اشتغال نیازمند برنامه ریزی اساسی و عملیاتی است، بیان کرد: در همین راستا جلسات مختلفی با دستگاه های اجرایی استان برگزار و در جلسه کمیته تخصصی توانمندسازی زنان طرح هایی تصویب و به معاونت امور بانوان و خانواده ریاست جمهوری ارائه شد.
راه اندازی دو مرکز توانمندسازی زنان سرپرست خانوار در سال جاری
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری خراسان جنوبی، طرح راه اندازی مرکز توانمند زنان سرپرست خانوار شهرستان خوسف را یکی از این طرح ها عنوان کرد و گفت: این مرکز در سال گذشته با اعتباری بالغ بر ۱۵۰ میلیون ریال به بهره برداری رسید.
شریفی ادامه داد: در این مرکز آموزش بیش از ۵۰ نفر از زنان سرپرست خانوار و زنان بدسرپرست در زمینه مهارت های شغلی به تصویب رسید.
وی همچنین از افتتاح مرکز توانمندسازی زنان سرپرست خانوار در شهرستان بشرویه بعد از ماه مبارک رمضان خبر داد و افزود: مرکز توانمندسازی زنان سرپرست خانوار قاین نیز در سال جاری به بهره برداری خواهد رسید.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری خراسان جنوبی با بیان اینکه در کمیته تخصصی اشتغال زنان، توانمندسازی خانواده محور فعالیت بوده است، عنوان داشت: تاکید کمیته بر افزایش توانمندی های زنان، بالابردن مشارکت اقتصادی زنان به منظور بهره مندی از توان ان ها بوده است.
شریفی با اشاره به راه اندازی بانک اطلاعاتی جامع زنان در استان، عنوان داشت: این سامانه به عنوان نخستین سامانه اطلاعاتی جامع زنان در حوزه استانداری های کشور بوده است.
وی، حمایت و فعال سازی سازمان های غیر دولتی، بهره گیری از ظرفیت های استان، رصد وضعیت زنان در توسعه اقتصادی و ایجاد بستر های لازم برای حضور زنان در عرصه های اجتماعی و فرهنگی را از دیگر اولویت های مهم کمیته تخصصی توانمندسازی زنان استان عنوان کرد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر ۴۹.۷ درصد از جمعیت استان را زنان تشکیل می دهد، ادامه داد: از این میزان ۵۶ درصد شهری و ۴۴ درصد نیز زنان روستایی هستند.
۱۳.۱ درصد زنان استان سرپرست خانوار هستند
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری خراسان جنوبی، نرخ مشارکت اقتصادی زنان استان را ۱۷.۱ درصد عنوان کرد و گفت: نرخ زنان سرپرست خانوار استان نیز ۱۳.۱ درصد بوده که در مقایسه با میانگین کشوری بالاتر است.
شریفی ادامه داد: این نشان می دهد که یکی از دغدغه های ما زنان سرپرست خانوار بوده و باید برای توسعه پایدار در این زمینه برنامه ریزی شود.
وی همچنین از وجود ۳۷ سازمان مردم نهاد در حوزه توانمندسازی یا حمایت از زنان سرپرست خانوار خبر داد و افزود: طرح ستاد توانمندسازی زنان نیز در استان آماده و به زودی راه اندازی می شود.
به گفته وی با اجرای این طرح، خراسان جنوبی به عنوان دومین استان کشور خواهد بود که این ستاد در آن راه اندازی می شود.
نظر شما