به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی معاونت میراث فرهنگی، مدیرکل موزهها و اموال منقول تاریخی فرهنگی با اعلام این خبر گفت: این موزهها شامل موزه قاجار در استان آذربایجان غربی، طبقه اول موزه مینو دشت در استان گلستان و ۴ موزه خصوصی علوم تاریخ طبیعی (بازی ما) در خراسان رضوی، موزه مذهبی حرم آستانه اشرفیه (مشارکتی با اوقاف) و موزه حکیم نظامی آستارا (مشارکتی با آموزش و پرورش) در استان گیلان و موزه تمبر موسوی در استان البرز است.
محمدرضا کارگر با اشاره به اینکه بر اساس وظایف سازمان میراث فرهنگی، بخش اعظمی از فعالیتهای اداره کل موزهها به حمایت از بخش خصوصی در راهاندازی موزه اختصاص دارد افزود: با روی کار آمدن دولت یازدهم و اتخاذ سیاستهای جدید در اداره کل موزهها تسهیل در روند صدور مجوز و حمایت از موزهداری بویژه ایجاد موزه های بخش خصوصی افزایش یافته است.
به گفته وی در حال حاضر ۶۱ موزه خصوصی در کشور فعال است که از این تعداد ۴۰ موزه از سال ۹۲ تاکنون در کشور راهاندازی شده است.
کارگر تاکید کرد: موزههای خصوصی میتوانند با فروش بلیت، برگزاری دورههای آموزشی، نمایشگاههای موقت، برپایی کارگاههای مرمت، ایجاد فروشگاه محصولات فرهنگی بخشی از هزینههای موزه را تامین کنند. همچنین این موزه ها می توانند از محل تسهیلات مالی به تجهیز، نورپردازی، اقدامات مرمتی و... و. اقدام کنند.
مدیرکل موزهها و اموال منقول تاریخی فرهنگی در خصوص نحوه راهاندازی موزه های خصوصی گفت: مجوز راهاندازی این موزهها پس از تهیه شناسنامه، اقدامات کارشناسی و ثبت آثار مجموعه داران، معرفی فضای موزه ای و طرح محتوایی ارایه شده از سوی کارشناسان اداره کل موزهها در راستای حمایت معنوی از آنان به مجموعه داران داده می شود. تسهیلات بلاعوض به مجموعه دارانی که نسبت راه اندازی موزه خصوصی اقدام می کنند از دیگر حمایت های معنوی این اداره کل محسوب می شود.
به گفته این مسئول تهران و اصفهان رکوردار بیشترین موزه های خصوصی در کشور هستند.
موزه حکیم نظامی آستارا با محوریت پیشینه تعلیم و تربیت، موزه حرم در آستانه اشرفیه با رویکرد ارائه نفیس ترین نسخ خطی قرآنی، اسناد و دست نوشته های علما و بزرگان دینی استان گیلان، موزه قاجار با نمایشگاهی از آثار توقیفی در ارومیه، بخش دوم موزه مینو دشت استان گلستان با موضوع مردم شناسی، موزه پول و تمبر موسوی در کرج با تمبرهایی از جنگ جهانی اول تا دوره قاجار و موزه علوم تاریخ طبیعی در خراسان رضوی است.
نظر شما