به گزارش خبرنگار مهر، علی مالمیر ظهر چهارشنبه در آیین افتتاحیه نمایشگاه دستاوردهای میراث فرهنگی با موضوع باستان شناسی با تاکید بر اینکه میراث فرهنگی از داشته های ماست و همه مالک و سهام دار این میراث عظیم هستیم، اظهار داشت: این نمایشگاه بهانه ای برای آشنایی با داشته های تاريخی و میراث فرهنگی است.
وی با بیان اینکه باید فعالیت بیشتری را در این ایام برای جلب توجه بازدیدکنندگان داشته باشیم، گفت: در این نمایشگاه گزارشی تصویری از تپه هگمتانه که یکی از ارزشمندترین آثار تاریخی جهان به شمار می رود، به صورت پیوسته عرضه شده است.
مالمیر گفت: ارائه مطالبی مربوطه به مجموعه دستکند ارزانفود، مجموعه شهر زیرزمینی سامن و تپه هگمتانه سه کار عمده عرضه شده در این نمایشگاه است.
مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان با بیان اینکه ۱۳۰ عکس در این نمایشگاه به نمایش گذاشته شده است، ادامه داد: نمایشگاه های دیگری به غیر از این نمایشگاه در هفته میراث فرهنگی در همدان برگزار خواهد شد.
وی عنوان کرد: نمایشگاه آثار ابنیه قدیم در باغ نظری، نمایشگاه آثار سفالی عصر بوعلی سینا در آرامگاه بوعلی سینا و برنامه های مختلف دیگر مانند یک روز با مشاغل سنتی، همایش باستان شناسی در دانشگاه بوعلی سینا و تور گردشگری آشنایی با جاذبه های تاریخی استان از جمله برنامه هاست.
مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان همچنین با بیان اینکه در سال گذشته نزدیک به ۸۶۰ هزار نفر از اماکن تاریخی استان بازدید داشته اند، گفت: از این تعداد ۹ هزار نفر گردشگر خارجی بوده اند.
مالمیر با بیان اینکه میزان بازدیدها به خصوص بازدیدکنندگان خارجی نسبت به ظرفیت های استان بسیار ناچیز است، گفت: باید میراث فرهنگی استان همدان را با استفاده از رسانه های عمومی و فضای مجازی معرفی کنیم.
مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان ادامه داد: باید بخش خصوصی را با خود همراه کرده تا برای معرفی گسترده استان با بخش دولتی همدست شوند و با تبلیغات اثربخش و هدفمند زمینه این امر را فراهم کنند.
وی با بیان اینکه سازمان میراث فرهنگی با همکاری آموزش وپرورش نسبت به برگزاری کارگاه های آموزشی برای شناخت بیشتر دانش آموزان با این میراث عظیم اقدام کرده است، اظهار داشت: تلاش ها برای ثبت جهانی تپه هگمتانه ادامه دارد.
مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان با بیان اینکه برای ثبت جهانی دو نکته باید در سازمان پیگیری شود، گفت: تملک عرصه این تپه باید بطور کامل انجام شود اما هنوز تملک کامل صورت نگرفته است.
مالمیر با بیان اینکه باید باجذب اعتبار تملک را انجام دهیم، گفت: باید منظر تپه هگمتانه را نیز مناسب کرد که در این زمینه همه نهاد ها و دستگاه ها باید همکاری کنند تا برای رساندن این بنا به ثبت جهانی آسیب و تخریبی صورت نگیرد.
نظر شما