به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا معتمدی ظهر امروز چهارشنبه در آئین افتتاح تالار بورس منطقه آزاد اروند اظهار کرد: منطقه آزاد صنعتی و تجاری اروند منطقه ای خاص در میان تمام مناطق آزاد کشور به لحاظ جمعیت، وسعت و کارکرد ویژه اش است که در دولت تدبیر و امید تغییرات بسیار خوبی هم در حوزه و گستره منطقه و هم در بحث راهبردها و هدفگذاریهای دقیق در زمینه صنعت و تجارت در منطقه حاصل شد.
وی اضافه کرد: هیئت مدیره سازمان به ویژه مدیرعامل برای رسیدن به اهداف و راهبردی که دولت برای ما در جهت خدمت به مردم منطقه به پاس ایثارگریهایشان در طول هشت سال دفاع مقدس تبیین و تعریف کرده بود، کمکها و حمایتهای فراوانی را به صورت پیگیری مسائل تا حصول نتیجه به انجام رساندند.
معاون سرمایه گذاری و توسعه کسب و کار سازمان منطقه آزاد اروند تصریح کرد: با توجه به شرایطی که پس از برجام و برداشته شدن تحریم به وجود آمد، شاهد کثرت حضور هیئتهای بزرگ اقتصادی و سرمایه گذاران داخلی و خارجی به منطقه بوده و هستیم، به طوریکه طی دیروز و امروز از آلمان و هلند هیاتهایی با درخواست سرمایه گذاری به منطقه آمدند.
وی یادآور شد: بر اساس راهبرد ابلاغی مدیرعامل سازمان برای اجرای فرموده مقام معظم رهبری مبنی بر اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل، کار راه اندازی تالار بورس در دستور کار این معاونت قرار گرفت.
انجام کار راه اندازی تالار بورس در ۳ ماه
معاون سرمایه گذاری و توسعه کسب و کار سازمان منطقه آزاد اروند گفت: در یک تلاش فشرده و همه جانبه و به کارگیری تمامی ظرفیتهای فنی و اداری توانستیم این کار بزرگ را در فرصتی سه ماهه به انجام و اتمام برسانیم.
معتمدی در بخشی از سخنان خود با اشاره به اقدامات صورت گرفته در بحث سرمایه گذاری و اقتصادی در منطقه آزاد اروند افزود: سال گذشته یک میلیارد و ۴۱۵ میلیون و ۹۲۵ هزار و ۹۶۵ دلار صادرات کالا (به غیر از محصولات پتروشیمی و پالایشگاه) داشتیم که این میزان صادرات به تنهایی بیش از تمام مناطق آزاد کشور بوده است.
وی با بیان اینکه یک ششم از صادرات انجام شده به کشورعراق بوده است، اظهار کرد: این حجم از صادرات کالا که از پایانه مرزی شلمچه و گمرکات آبادان و خرمشهر انجام شده بسیار بالا و امیدوار کننده است و مرهون تلاش و کوشش فرزندان این منطقه است.
معاون سرمایه گذاری و توسعه کسب و کار سازمان منطقه آزاد اروند از هیئت مدیره سازمان به عنوان پشتوانه ای قوی برای حل و فصل مشکلات و راهی برای رسیدن به اهداف سازمانی نام برد و تصریح کرد: سال گذشته ۱۸۱ میلیون دلار کالای صنعتی در منطقه آزاد اروند تولید و صادر شده که این میزان کالای صنعتی سوای از محصولات پتروشیمی و پالایشگاه است، این موضوع نشان دهنده پویایی منطقه است که توانسته جهش خوبی را در بخش صادرات کالاها از سال ۸۱ تاکنون داشته باشد.
وی، میزان کالای صادراتی از شلمچه در سال گذشته را ۱.۲ میلیارد دلار عنوان کرد و گفت: از گمرکات آبادان و خرمشهر نیز به ترتیب ۶۷ و ۶۴ میلیون دلار کالا به خارج از کشور صادر شده است.
معاون سرمایه گذاری و توسعه کسب و کار سازمان منطقه آزاد اروند، همچنین ترانزیت انجام شده در بخش خارجی و داخلی را در طی سال گذشته به ترتیب ۱۲۱ و هشت میلیون دلار عنوان کرد و افزود: سال گذشته هشت میلیون دلار صادرات مجدد داشتیم که تصمیم داریم این نوع از صادرات را برای کشورهای آسیایی و اروپایی به عنوان یکی از مزیتهای منطقه آزاد اروند معرفی کنیم .
تمایل خارجی ها برای حضور در منطقه آزاد اروند
معتمدی از تمایل بسیاری از کشورهای اروپایی و آسیایی برای آمدن به منطقه آزاد اروند و انجام کار تولیدی و تجارت با بازارعراق خبر داد و عنوان کرد: در سال ۹۴، میزان سرمایه گذاریهای جذب شده داخلیمان که تبدیل به ساختمان، تجهیزات، ماشین آلات، مواد اولیه، تولید، خدمات و بازرگانی شده ۸۳۵ میلیارد تومان بود که در مقایسه با سال ۹۳ رشدی ۶۶ درصدی را نشان می دهد.
به گفته وی، همچنین حدود ۵۰ میلیون دلار جذب سرمایه گذاری خارجی در این منطقه صورت گرفته است.
معاون سرمایه گذاری و توسعه کسب و کار سازمان منطقه آزاد اروند تصریح کرد: تعداد ۱۴۵ هزار کامیون سال گذشته از سراسر کشور کالاهای خود را به پایانه تجاری شلمچه برای صادرات به عراق آوردند که رقم قابل توجهی است .
وی با بیان اینکه در حوزه صنعت کمکهای خوبی انجام شد بر استمرار و گسترش این کمکها در سال جدید خبر داد و گفت: حدود ۴۰ میلیارد تومان در بخش زیرساختهای صنعتی در منطقه هزینه کردیم ضمن آنکه به رغم تمامی مشکلاتی که در بحث نقدینگی وجود داشت، توانستیم با کمک و همراهی مدیرعامل سازمان یک خط اعتباری ۶۰ میلیارد تومانی را بگیریم که از این مبلغ تاکنون ۱۵ میلیارد تومان آن توسط صنایع کوچک نیمه فعال و یا راکد به عنوان سرمایه در گردش دریافت شد.
معاون سرمایه گذاری و توسعه کسب و کار سازمان منطقه آزاد اروند افزود: سال گذشته در آبادان هشت هزار و ۴۳۹ نفر و در خرمشهر هفت هزار و ۶۰۰ نفر در مجموع حدود ۱۶ هزار نفر برای نخستین بار دفترچه بیمه تامین اجتماعی دریافت کردند که این نشان دهنده شغل ایجاد شده و پیش روی منطقه آزاد اروند به سمت تولید و رونق اقتصادی دارد که طلیعه بسیار خوبی است .
معتمدی در پایان ابراز امیدواری کرد تا بتوانیم دینی را که به مردم شهرهای آبادان و خرمشهر داریم، ادا کنیم.
نظر شما