پیام‌نما

كُتِبَ عَلَيْكُمُ الْقِتَالُ وَ هُوَ كُرْهٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تَكْرَهُوا شَيْئًا وَ هُوَ خَيْرٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تُحِبُّوا شَيْئًا وَ هُوَ شَرٌّ لَكُمْ وَاللَّهُ يَعْلَمُ وَأَنْتُمْ لَا تَعْلَمُونَ * * * جنگ [با دشمن] بر شما مقرّر و لازم شده، و حال آنکه برایتان ناخوشایند است. و بسا چیزی را خوش ندارید و آن برای شما خیر است، و بسا چیزی را دوست دارید و آن برای شما بد است؛ و خدا [مصلحت شما را در همه امور] می‌داند و شما نمی‌دانید. * * * بس بود چیزی که می‌دارید دوست / لیک از بهر شما شرّی دو توست

۱۱ خرداد ۱۳۹۵، ۱۱:۲۳

کتاب «ابرقدرت عملگرا» نوشته «ری تکیه» منتشر شد

کتاب «ابرقدرت عملگرا» نوشته «ری تکیه» منتشر شد

کتاب «ابرقدرت عملگرا» توسط انتشارات نورتون و به قلم «ری تکیه» و «استیون سایمون» منتشر شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، فروپاشی شوروی عرصه را برای لاف زدن آمریکایی ها از قدرت و سیاست افسانه ای خود در دوران جنگ سرد و پس از آن، تا حد زیادی باز کرد.

بسیاری از متفکرین و نویسندگان داخلی این کشور، بدون توجه به مشکلات اقتصاد داخلی شوروی، عامل اصلی فروپاشی این کشور را خوب بازی کردن آمریکا به عنوان یک بازیگر چیره دست و ماهر در عرصه نظام بین الملل می دانند.

همانطور که می دانیم، یکی از حوزه های مورد مناقشه میان آمریکا و شوروی در دوران جنگ سرد، بحث پر اهمیت سلطه بر خاورمیانه به عنوان بزرگترین منبع انرژی جهان بود.  

کتاب «ابرقدرت عملگرا» یکی از کتاب هایی است که اخیرا به قلم «ری تکیه»، پژوهشگر ارشد شورای روابط خارجی آمریکا و «استیون سایمون»، استاد کالج «دارتموث» این کشور منتشر شده است.

نویسندگان این کتاب، با ارائه تحلیل و سندهایی، آمریکا را ابر قدرت برنده جنگ سرد در خاورمیانه معرفی کرده اند.  

آنها جنگ سرد را دورانی می دانند که آمریکا موفق به دستیابی به بسیاری از خواسته ها و اهداف خود در خاورمیانه شد. نویسندگان کتاب، سالهای 1946 تا 1991، یعنی کل مدت دوران جنگ سرد را دوران رویارویی دو ابرقدرت جهان و به خطر افتادن منافع آمریکا و متحدین این کشور در خاورمیانه می دانند.

اما در ادامه شرح اوضاع و احوال آن زمان، «تکیه» و «سایمون» مدعی هستند که چیره دستی آمریکا در سیاست، منجر به جلوگیری نفوذ شوروی در منطقه شده و این کشور توانست تحولات مهم آن سالهای خاورمیانه یعنی ایجاد ملی گرایی عربی، جنگ های میان اعراب و اسرائیل و انقلاب اسلامی ایران را مدیریت و رهبری کند.

نویسندگان در بخشی از کتاب مدعی است: ... از زمان ورود به منطقه، هدف اصلی آمریکا، ایجاد ثبات در منطقه بوده است. چرا که به گفته آنها، ایجاد نظم و ثبات در خاورمیانه می توانست در برابر فشارهای وارده شده از سوی شوروی، مقاومت ایجاد کرده و شیرهای نفت را باز نگه دارد.

در بخش دیگری از این کتاب که توسط انتشارات «نورتون» به چاپ رسیده، نویسندگان به دنبال تحلیل وقایع روز خاورمیانه برآمده و معتقدند درگیری و جنگ در خاورمیانه و حتی مسائلی چون پرونده هسته ای ایران، جنگ سوریه و عراق و همچنین بیداری اسلامی، جنگ های خونین و تغییر رژیم های سیاسی نتیجه محیط آنارشیک به وجود آمده از پس دوران حکمرانی استعمار در کشورهای منطقه است.

آنها همچنین با یادآور شدن دوران جنگ سرد و موفقیت های به دست آمده برای کشورشان در آن دوران، از سیاستمداران خود می خواهند تا طوری در عرصه سیاست های خاورمیانه نقش بازی کند که شرایط مانند قبل شده و سلطه آمریکا بر منطقه کاملا تامین و تضمین شود.

کد خبر 3673143

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha