به گزارش خبرنگار مهر، کاظم غریب آبادی در نشست خبری با اصحاب رسانه که عصر چهارشنبه در دادگستری کل استان البرز برگزار شد، اظهار کرد: همفکری و هم اندیشی با قضات در ستاد حقوق بشر انجام می شود تا مسائل مربوط حقوق شهروندی مورد رایزنی قرار گیرد.
وی با بیان اینکه تحولات حاکم بر مسئله حقوق بشر و سیاست راهبردی ایران، از جمله مواردی است که مورد توجه قرار گرفته و در مورد آن بحث می شود، افزود: در حوزه تعاملات در عرصه بین المللی و مکانیزم های حقوق بشر، تکیه به برخی نوآوری های قانون مجازات اسلامی یا دادرسی کشوری به قضات توصیه شده که باید در دستور کار قرار گیرد.
معاون امور بین الملل و همکاری های بین المللی قضایی ستاد حقوق بشر با بیان اینکه در این زمینه از سایر کشورها جلوتر هستیم، تصریح کرد: اینکه دشمن چه نقشه ای برای کشورهای درحال توسعه مانند ایران طراحی کرده، مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.
ارائه گزارشهای مغرضانه از زندان های ایران
وی با اشاره به اینکه باید درک درست از حقوق بشر داشته باشیم تا در مورد آن اظهارنطر کنیم، گفت: اعتقاد ما به حقوق بشر به قانون و دین اسلام باز می گردد چراکه دین اسلام در زمینه های دفاع از حقوق بشر پیشگام است.
غریب آبادی در مورد بازدید از زندان رجایی شهر به عنوان ناظر بی طرف، خاطرنشان کرد: از برخی بندها و تسهیلات و خدماتی که به زندانیان ارائه می شد بازدید کردم خدمات بشر دوستانه در سطح مناسبی به زندانیان زندان رجایی شهر ارائه می شود.
وی با تاکید بر اینکه نگاه ایران به زندان و زندانی از سایر کشورها متفاوت است، بیان کرد: نگاه تربیتی و پرورشی و نیز احیا و ابقا مجدد در جامعه در زندان های ایران حاکم است و به انواع خدمات دسترسی دارند.
معاون امور بین الملل و همکاری های بین المللی قضایی ستاد حقوق بشر گفت: گزارش هایی که در مورد زندانی های کشور توسط برخی افراد ارائه می شود مغرضانه است چراکه حتی مکانیزم نگهداری زندانیان در مقابل کشورهای توسعه یافته غربی و آسیایی از کیفیت بالایی برخوردار است.
ایران میزبان سه میلیون مهاجر است
وی در مورد متکدیان و مهاجران موجود در کشور و نحوه خدمات رسانی به آنان، افزود: ایران میزبان ۲ و نیم تا ۳ میلیون نفر مهاجر و آواره است که همواره به حسن میزبانی در این زمینه معروف است اما علی رغم حسن نیت ایران در عرصه بین المللی این تلاش ها مورد قدردانی قرار نمی گیرد و بعضا توقع و انتظارات آنان افزایش می یابد.
غریب آبادی با تاکید بر اینکه حجم وسیعی از منابع کشور حتی در زمان تحریم صرف این افراد می شود، تصریح کرد: بر اساس تاکیدات مقام معظم رهبری بر اینکه هیچ کودکی حتی مهاجران غیرقانونی نباید از تحصیل در مدارس باز بمانند، ۴۵۰ هزار نفر کودک افغانی در مدارس ایران تحصیل می کنند.
معاون امور بین الملل و همکاری های بین المللی قضایی ستاد حقوق بشر در پایان با بیان اینکه هزینه تحصیل این افراد در کشور بسیار سنگین است، اظهار کرد: این افراد از یارانه های مخصوص نیز استفاده می کنند و در مجموع کسی نمی تواند به رفتار ایران در این زمینه خرده بگیرد.
نظر شما