پیام‌نما

كُتِبَ عَلَيْكُمُ الْقِتَالُ وَ هُوَ كُرْهٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تَكْرَهُوا شَيْئًا وَ هُوَ خَيْرٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تُحِبُّوا شَيْئًا وَ هُوَ شَرٌّ لَكُمْ وَاللَّهُ يَعْلَمُ وَأَنْتُمْ لَا تَعْلَمُونَ * * * جنگ [با دشمن] بر شما مقرّر و لازم شده، و حال آنکه برایتان ناخوشایند است. و بسا چیزی را خوش ندارید و آن برای شما خیر است، و بسا چیزی را دوست دارید و آن برای شما بد است؛ و خدا [مصلحت شما را در همه امور] می‌داند و شما نمی‌دانید. * * * بس بود چیزی که می‌دارید دوست / لیک از بهر شما شرّی دو توست

۱۶ خرداد ۱۳۹۵، ۱۴:۵۲

تولید محتوا در ادبیات ویژه دخترانه کم است

تولید محتوا در ادبیات ویژه دخترانه کم است

معاون پژوهشی وزیر آموزش و پرورش گفت: ادبیات ویژه دخترانه در کشور کم کار شده است. یعنی درباره ی نوع زندگی دختران، ادبیات دخترانه و قهرمان سازی آنان تولید محتوا کم بوده است.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام محی الدین بهرام محمدیان، در نشست خبری امروز که در ساختمان این سازمان برگزار شد، گفت: برنامه درسی در مجموع ۱۱ حوزه یادگیری تفکر،‌ حکمت، قرآن و معارف اسلامی،‌ علوم انسانی، زبان و ادبیات فارسی، ریاضی و فیزیک، علوم تجربی،بهداشت، کار و کارآفرینی، فناوری، مهارت‌های زندگی و زبان خارجه  را شامل می شود.

وی درباره ی بحث هایی  مبنی بر کاهش ساعت درس تعلیمات دینی، بیان کرد: افرادی که این موضوع را مطرح کردند تنها مجموع مقطع متوسطه را دیده اند، در حالی که باید آموزش و پرورش ۱۲ سال را در نظر گرفت.

رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی درسی تصریح کرد: آموزش دینی از مقطع ابتدایی تا متوسطه آموزش ۴۶ ساعت بود که در برنامه جدید ۴۵ ساعت شده است و  تنها یک ساعت به این دلیل که عناوین دیگری در دروس وارد شده کاهش پیدا کرده  و آموزش ها موثر تر شده است. در پایه ابتدایی ۵ ساعت به آموزش تعلیمات دینی اضافه شده است.

حجت‌الاسلام محمدیان تصریح کرد: تمام کتاب‌های درسی و فعالیت‌های آموزشی و پرورشی در آموزش و پرورش تربیت دینی را دنبال می کنند.

معاون پژوهشی وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: کتاب‌های بهداشت و سلامت، تفکر و سواد رسانه‌ای، کارگاه و تولید، انسان و محیط زیست، کتاب معیشت و آداب و سلوک خانواده  جدید التالیف هستند و ۵۰ ساعت به فعالیت‌های ویژه در مدرسه در طول سال همانند فعالیت های پژوهشی، بازدید علمی و پروژه اختصاص داده ایم.

حجت الاسلام محمدیان اظهار کرد: باید مربی، پدر و مادر کار تربیت را با هم دنبال کنند و مدرسه و معلم نیز باید کار آموزش را انجام دهد، خانواده ها نباید دانش‌آموزان را خسته کنند و انتظار بار سنگین آموزشی از آنها نداشته باشند.

وی تاکید کرد: کلاس‌های تقویتی و کنکور نه تنها به آموزش آنها کمک نمی‌کند بلکه به تربیت آنها لطمه نیز می‌زند، کتاب آموزش اضافی، ‌کلاس‌های خصوصی و کمک آموزشی به دانش‌آموزان کمکی نکرده بلکه به تربیت طولانی مدت ‌آنها ضربه می‌زند.

وی درباره تدریس زبان‌های قومی در مدارس که در قانون به آن اشاره شده است بیان کرد: اگر بخواهیم این امر اجرا شود، نیازمند سیاست‌گذاری هستیم، هنگامی که آموزش ادبیات و زبان‌های قومی مطرح می شود دو مقوله وجود دارد یکی آموزش خود زبان و دیگری آموزش به زبان است. باید شورای نگهبان قانون اساسی را تفسیر کند که منظور از زبان ادبیات است و اینکه آموزش به زبان فارسی یا غیر زبان فارسی باشد.  اگر بخواهیم به زبان آن منطقه بگوییم نیاز به سیاست‌گذاری دارد که باید توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی و مجمع تشخیص مصلحت نظام به عنوان مستشار رهبر معظم انقلاب پیشنهاد داده تا اجرا شود.

وی یادآور شد: پشتوانه زبان فارسی زبان‌های قومی است و به دنبال آن هستیم  تا آن را وارد مرحله آموزش کنیم و برای مثال نمی‌‌خواهیم زبان آذری را فقط برای نواحی آذری‌ زبان بگوییم بلکه می‌خواهیم برای همه آن را ارائه دهیم اما این موضوع  باید به صورت تدریجی باشد و در شبکه رشد آن را به صورت فوق برنامه ارائه دهیم.

حجت‌الاسلام  محمدیان درباره شعار سال  نیز بیان کرد: از زمان نامگذاری سال شکوفایی و نوآوری، اصلاح الگوی مصرف به گونه ای برنامه ریزی کردیم تا مباحث اقتصادی رویکرد مقاومتی داشته باشد و همان سیاست را در آموزش عمومی دانش‌آموزان و تولید محتوا اتخاذ کردیم.

رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی با بیان اینکه در سال‌های اخیر ۶۰۰ نقطه در کتاب‌های درسی را اصلاح کردیم گفت: مفاهیمی اقتصادی همانند کار، تولید، پس‌انداز،‌ بانک و بیمه،  مصرف،‌مصرف بهینه، انرژی تجدیدپذیر و تجدیدناپذیر،‌ انرژی نو را  وارد کتاب‌ها درسی کرده ایم.

معاون پژوهشی وزیر آموزش و پرورش در باره گرایش جنسیتی در کتاب‌های درسی خاطرنشان کرد:ادبیات ویژه دخترانه در کشور کم کار شده است.یعنی درباره ی نوع زندگی دختران، ادبیات دخترانه، قهرمان سازی آنان تولید محتوا کم بوده است.

وی تصریح کرد: باید در این خصوص تولید محتوا کنیم تا آنها از هویت جنسی دخترانه خود رضایت بیشتری داشته باشند، باید حداقل به اندازه نصف شهدای مردی که در خصوص آنها نوشته شده است از شهدای زن کشور نیز تولید محتوا بکنیم.نباید دختران فکر کنند که با سیگار کشیدن قهرمان می شوند یا اینکه پسران می توانند شب دیر به خانه بیایند برای آنان یک قهرمان باشد در صورتی که سیگار کشیدن و دیر آمدن به خانه فضیلت نیست، یک عیوب است.

معاون پژوهشی وزیر آموزش وپرورش تأکید کرد: برخی از آموزش‌های دانش‌آموزان دختر و پسر باید ویژه‌سازی شود و تولید محتوای آموزشی و تربیتی با ملاحظه منطق آموزشی و تربیتی است.

کد خبر 3676957

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha