۱۷ خرداد ۱۳۹۵، ۱۰:۰۱

با تاکید بر تاسیس آزمایشگاه تخصصی؛

هشدار فدراسیون کشتی در خصوص تهدید دوپینگ در ورزش ایران

هشدار فدراسیون کشتی در خصوص تهدید دوپینگ در ورزش ایران

سخنگوی فدراسیون کشتی معتقد است ورزش ایران نیازمند یک آزمایشگاه تخصصی ضد دوپینگ است، چراکه تهدید دوپینگ از تهدید فنی رقبا جدی‌تر خواهد بود.

به گزارش خبرگزاری مهر، علیرضا رضایی با بیان اینکه فرآیند کنترل دوپینگ برای قهرمانان ایرانی سالهاست که ناقص است و ورزش‌های مدال آور از این موضوع آسیب غیرقابل جبرانی دیده اند، گفت: چه بسیار استعدادهای بزرگی كه الان باید در ورزش ما داعیه قهرمانی المپیك می داشتند، اما هم اکنون دچار محرومیت‌های موقت و یا مادام العمر هستند.

وی افزود: تصور كنید بعلت فقدان ابزار كنترلی لازم، طلای المپیك در یكی از رشته‌های طلایی ایران با تست مثبت دوپینگ مواجه شود. آنگاه حاضریم چقدر هزینه كنیم تا این آسیب حیثیتی و ملی را جمع كنیم؟ آیا این اتفاق اصلا قابل بخشش و توجیه است؟

سخنگوی فدراسیون کشتی ادامه داد:‌ فدراسیون‌های ملی سعی کردند از طریق " آموزش" بخشی از این کمبودها را برطرف کنند، اما باید بدانیم دانش قهرمانان حرفه ای ما از افسران دوپینگ نه تنها كمتر نیست، بلكه بدلیل مهارت های عملی، بسا بیشتر هم باشد. ما نیاز به یک آزمایشگاه تخصصی دوپینگ با استانداردهای جهانی داریم تا ورزشکاران ما بتوانند در تمامی طول سال، تحت كنترل باشند.

رضایی خاطرنشان کرد: برای ورزش ما که در رقابت‌های مهمی همچون المپیک، جهانی و آسیایی مدعی كسب مدال طلاست، باید این مشكل مهم برطرف شود. این یك واقعیت است كه مسولان فدراسیون و کادرهای فنی مرتبط ، هر روز درباره این موضوع بسیار مهم استرس و نگرانی فراوان دارند، زیرا ابزار كار ندارند. فراموش نکنید که دوپینگ حتی می تواند منجر به تعلیق ورزش های مدال آور ما از حضور در المپیك شود.

رضایی گفت: فدراسیون کشتی در همین راستا با هماهنگی ستاد مبارزه با دوپینگ ایران و فدراسیون پزشكی، با هزینه های سنگین، جهت جلوگیری از آسیب بیشتر به جایگاه کشتی ایران، "تست سلامت" را از حدود ۲۰ ماه قبل آغاز کرده و از نتایج آن نیز تاكنون منتفع شده است. در این راستا چند فدراسیون دیگر هم پیگیر موضوع هستند، اما واقعیت این است كه بارمالی و اجرایی  این موضوع نمی تواند بر دوش فدراسیونهای ملی باشد.

وی تصریح کرد: خوشبختانه این موضوع در مجمع كمیته ملی المپیك مطرح شده و خواست همه فدراسیون های ملی است. نمی توانیم هر روز بنشینیم و شاهد سخت تر شدن قوانین جهانی مبارزه با دوپینگ باشیم، اما خودمان برای كاهش آسیب های حاصل از آن، اقدامی برای فراهم نمودن ابزارهای كنترلی نكنیم. باید سازمان ورزش كشور تدبیر كند و مثلثی از فدراسیونهای ملی، بخش خصوصی و ستاد مبارزه با دوپینگ را برای راه اندازی سیستم كنترل داخلی دوپینگ با استانداردهای جهانی، فعال کند.

دارنده مدال نقره المپیک خاطر نشان کرد: ایجاد این سیستم كنترل داخلی دوپینگ، حركتی استراتژیك در ورزش قهرمانی در ایران خواهد بود كه نمی‌توان به بهانه سخت بودن راه اندازی آزمایشگاه داخلی و یا هزینه بر بودن كار، اهمیت و ارزش بزرگ فنی، اجتماعی و ملی آنرا نادیده گرفت.

مدیرفنی تیمهای ملی کشتی آزاد در پایان گفت: امیدوارم یک عزم جدی برای این مهم ایجاد شود، زیرا هر چقدر در این زمینه زودتر اقدام کنیم از زیان های غیرقابل جبرانی، پیشگیری كرده ایم. پیش کشیدن مشکلات مالی و سختی مراحل راه اندازی، پاک کردن صورت مسئله و استمرار یک خطر بسیار جدی برای ورزش ایران است. باید باور كنیم تهدید دوپینگ از تهدیدات فنی رقبای ما جدی تر است، زیرا می تواند رشته های مدال آور ما را به تعلیق بكشد.

کد خبر 3677518

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha