معاون نظارت و پایش اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی در این خصوص به خبرنگار مهر گفت: وضعیت کیفی هوای شهرستان بوکان امروز ۱۷ خردادماه دروضعیت ناسالم برای گروههای حساس بر اساس شاخص AQI بوده است.
سعید موسوی با بیان اینکه هم اکنون ذرات معلق کمتراز ۲.۵میکرون در این شهرستان ۱۵۰ میکروگرم بر مترمکعب است افزود: بهتر است تا افراد دارای بیماریهای خاص و بیماران قلبی و عروقی و نیز کودکان تا بازگشت وضع هوا به حالت استاندارد در شهرهای یاد شده از تردد در معابر عمومی بپرهیزند.
همچنین معاون نظارت و پایش اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی میزان ذرات ۱۰ میکرون در هوای بوکان را امروز ۲۷۵ میکرو گرم بر مترمکعب عنوان کرد.
وی علت این آلایندگی را وزش بادهای به نسبت شدید در مرکز و جنوب استان و بروز پدیده گرد و غبار داخلی و خارجی اعلام کرد و گفت: به گزارش هواشناسی استان گرد و غبار تا دو روز آینده در استان ادامه خواهد داشت.
روز گذشته بر اساس گزارشهای رسیده پدیده گرد و غبار موجود در هوای استان در برخی از شهرهای جنوبی و مرکز استان به بیش از حد استاندارد افزایش یافته و موجب شده تا در هوای ارومیه میزان ذرات Pm۱۰ به ۳۱۵ و ذرات Pm ۲.۵ به ۹۷ میکروگرم بر متر مکعب برسد.
در هوای بوکان نیز ذرات pm ۱۰ به ۲۹۰ و ذرات Pm ۲.۵ نیز به ۶۸ میکرگرم بر متر مکعب رسید.
در ایستگاه سردشت نیز میزان ذرات pm ۱۰ حدود ۴۷۴ میکروگرم بر متر مکعب بوده و در هوای پیرانشهر نیز میزان ذرات pm۱۰ به ۲۵۵ میکروگرم بر متر مکعب رسید.
آذربایجان غربی دارای هشت ایستگاه سنجش آلودگی هواست که چهار ایستگاه در ارومیه و مابقی در شهرهای سلماس، خوی، بوکان و سردشت نصب شده و فعال است.
همچنین بر اساس اعلام هواشناسی آذربایجان غربی در حال حاضر در شهر های جنوبی استان شاهد پدیده گرد وخاک هستیم که در شهرهای شاهین دژ و سردشت از غلظت بیشتری برخودار است.
بررسی نقشه های پیش یابی نشان می دهد در روزهای آتی بطور متناوب در شمال ومرکز استان رگبار پراکنده باران و در مناطق مرکزی وجنوبی استان رخداد گرد و غبار را خواهیم داشت.
نظر شما