به گزارش خبرنگار مهر كميته ضد دوپينگ فدراسيون فوتبال سرانجام پس از كش و قوس فراوان حاضر شد راي خود را در خصوص سه لژيونر كشورمان كه حاضر به انجام تست دوپينگ نشدند ارائه كند كه البته اين نوع اعلام ، نوعي لاپوشاني به نظر مي آيد.
درحكم كميته ضد دوپينگ فدراسيون فوتبال آمده" با توجه به محتويات پرونده و توضيحات كتبي بازيكنان مذكور، عدم حصول اختتام دربرنامه نمونه گيري كنترل دوپينگ ازنامبردگان ناشي ازقصورآنها نبوده است . لذا ضمن پذيرش دفاعيات، استنكاف و تخلف احراز نمي گردد و راي به برائت بازيكنان مذكورصادرمي شود."
در خصوص اين راي بايد گفت كه ابهامات آزاردهنده اي به چشم مي خورد و آن اينكه اساسا هيچ اتفاق قابل توجهي رخ نداده و فقط نوعي لاپوشاني از سوي مسوولان كميته مبارزه با دوپينگ فدراسيون فوتبال مشاهده مي شود. اكنون سوال مي كنيم اگر بازيكنان در اين ميان دچار تخلف نشده اند پس چه كسي متخلف است و قصور از چه كساني بوده است؟
اي كاش كميته مذكور دست كم نام مقصرين را اعلام مي كرد تا در نهايت مردم بدانند مسوولان ورزش كشور در راه مبارزه با دوپينگ عزم خود را جزم كرده اند.
در حالي كه ديك پاوند رييس سازمان جهاني مبارزه با دوپينگ چندي پيش در يك جدال رو در رو موفق شد سپ بلاتر رييس فدراسيون بين المللي فوتبال را شكست دهد و نظارت بر دوپينگ فوتباليست ها را آن گونه كه مي خواهد بر عهده بگيرد ، با اين حال در كشورما ستاد مبارزه با دوپينگ رفتار قابل توجهي در خصوص بحث مبارزه با دوپينگ بازيكنان فوتبال از خود نشان نمي دهد.
علي طاهري سخنگوي ستاد مبارزه با دوپينگ در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار داشت: از آنجا كه آقاي كيومرث هاشمي رياست كميته مبارزه با دوپينگ را بر عهده دارند من به خودم اجازه نمي دهم در خصوص دوپينگ فوتباليست ها اظهار نظر كنم."
اين ماحصل گفتگوي او با خبرگزاري مهر بود و بيش از اين چيزي نگفت. حال كه سخنگوي ستاد مبارزه با دوپينگ از صحبت كردن در خصوص دوپينگ بازيكنان فوتبال طفره مي رود و از سويي در مورد دوپينگ بازيكنان راي مناسبي اتخاذ نمي شود ، مي توان به اين نتيجه رسيد كه اين گونه ابهامات در نهايت مي تواند منجر به رشد فزاينده اين پديده در نزد ورزشكاران كشورمان شود.
به گزارش "مهر" همين چندي پيش آمريكايي هاي در اقدامي جالب توجه نام ورزشكار دوپينگي خود را كف خيابان نوشتند تا مردم و وسايط نقليه از روي آن عبور كنند و بدين ترتيب خشم و انزجار خود را نسبت به دوپينگ بيان كردند. اينكه بازيكنان ابتدا متهم مي شوند در زمان مقرر در محل تست دوپينگ حاضر نشده اند و از اين بابت مقصر هستند و بعد اعلام مي شود توضيحات آنها قابل قبول بوده و مقصرنيستند ، دليل قانع كننده اي نيست؟ مردم بايد بدانند ايشان چه توضيحي داده اند كه قانع كننده تشخيص داده شده و در اين ميان مقصر كيست. شايد مردم مقصرند كه آنها در روز موعود از تست دوپينگ طفره رفته اند؟ آيا اين نوع برخوردهاي سوال برانگيز و مماشات با ورزشكار متخلف، راه را براي اشاعه اين پديده مذموم باز نمي گذارد؟
يا اين لاپوشاني ها باعث نمي شود ريشه دوپينگ آبياري شود ؟ محمدرضا شريف هفته گذشته به جاي اينكه در نقش رييس كميته مبارزه با دوپينگ به اعلام راي بازيكنان متخلف بپردازد اعلام كرد در اين خصوص دبير فدراسيون توضيح خواهد داد كه همين امر از مشكل دار بودن اين تصميم حكايت مي كند.
كرم اله عليمرادي سرپرست فدراسيون پزشكي ورزشي در گفتگو با مهر اظهار داشت:" مساله دوپينگ فوتباليست ها به ما مرتبط نيست و فدراسيون پزشكي ورزشي سعي مي كند خودش را از اين موضوع كنار بكشد. اما بايد اين را به شما بگويم كه ما در نظر داريم از ورزشكاراني كه قرار است در بازي هاي آسيايي دوحه، پارالمپيك مالزي و رقابت هاي ناشنوايان شركت كنند بيش از دو هزار نمونه گيري به عمل آوريم كه در تاريخ ورزش كشور بي سابقه است.در اين خصوص هيچ گونه چشم پوشي در كار نخواهد بود و حتي از ورزشكار در خوابگاه و يا مقابل خانه اش تست دوپينگ مي گيريم."
با اين اوصاف بايد ديد چرا عليرغم سختگيري هاي فدراسيون پزشكي ورزشي در خصوص امر دوپينگ ،ستاد مبارزه با دوپينگ اينچنين غمض عين را در دستور كار خود قرارداده است: آيا متهم كردن لژيونرهايي كه حاضر به تست دوپينگ نشده اند ، خود فدراسيون فوتبال را به زير سوال نمي برد؟ چرا كه فيفا در اين مورد وارد عمل مي شد و از فدراسيون فوتبال كشور توضيح مي خواست كه چرا اگر اين بازيكنان قبل از اعزام به جام جهاني در تست دوپينگ شركت نكرده اند با آنها برخورد مقتضي صورت نگرفته است . در واقع مسوولان فدراسيون فوتبال در خصوص اعلام راي لژيونرها ، نوعي مصلحت انديشي را درپيش گرفتند.
------------------------------------------------
گزارش: مسعود حسيني
نظر شما