به گزارش خبرنگار مهر، ابوطالب قزل سفلو ظهر چهارشنبه در نشست مطبوعاتی خود به مناسبت روز جهانی مقابله با بیابان زایی اظهار کرد: ۱۸ استان کشور درگیر مساله ریزگردها هستند، پدیده بیابان زایی مرز نمی شناسد و تمامی کشورها با خسارت این معضل جهانی درگیر هستند. بیابان زایی جامعه جهانی را از طریق کاهش تولید و کاهش دسترسی مردم به آب شیرین تهدید می کند.
قزل سفلو گفت: اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان اجرای پروژه های آبخیزداری را با جامع نگری و مشارکت فعال مردم در سال جاری در سطحی حدود ۲۸ هزار هکتار در قالب مطالعه و اجرای عملیات آبخیزداری و آبخوانداری در دستور کار دارد.
وی ادامه داد: اجرای پروژه های مورد نظر باعث کاهش خسارت سیل، خشکسالی، تغذیه سفره های آب زیر زمینی و تولید آب، کاهش فرسایش خاک و جلوگیری از تخریب آن، کاهش رسوبات وارده به سد های استان و افزایش عمر مفید آن ها می شود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان تصریح کرد: اجرای این پروژه ها همچنین موجب حفظ اشتغال موجود از طریق حفظ منابع آب و خاک، ایجاد اشتغال مستقیم و غیر مستقیم، اصلاح کاربری اراضی زراعی شیبدار و افزایش بهره وری را به دنبال خواهد داشت.
وی تصریح کرد: بر هم خوردن نظم اقلیمی ناشی از افزایش گازهای گلخانه ای باعث بارشهای با شدت بالا به صورت نقطه ای و در مدت کوتاه و همچنین وقوع سیلاب های سریع و ناگهانی می شود.
قزلسفلو ادامه داد: از جمله برنامههایی که افزایش بهرهوری از آب و خاک و افزایش تولیدات کشاورزی، کاهش خسارت به تأسیسات، زیرساختها و محصولات تولیدی را فراهم کرده و می تواند در نهایت زمینهساز تحقق اقتصاد مقاومتی باشد میتوان به اجرای ۱۶۰ مورد بندهای خاکی، سه مورد پروژههای مدیریت سیلاب، سه مورد پروژههای پخش سیلاب، ۱۲۰ مورد سازههای بتنی و سنگ و ملات، ۴۰۰ مورد سازههای گابیونی، جنگلکاری احياء و توسعه جنگل در سطح حدود ۷۶۰۰۰ هكتار، بیش از ۱۳۰۰ هکتار تراسبندی و ۲۵۰۰ هکتار نهالکاری مثمر و علوفه کاری در اراضی شیبدار اشاره کرد.
ترویج کشت گیاهان دارویی باعث افزایش توان اقتصادی جوامع محلی می شود
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان با بیان اینکه پروژه ترسیب کربن با هدف کاهش گازهای گلخانه ای و افزایش پوشش گیاهی انجام می شود، اظهار کرد: کشت گیاهان دارویی با برخورداری از دانش بومی و ترویج کشت آن در سطحی معادل ۴ هکتار با گونه های آویشن، گل گاوزبان و رزماری با موفقیت در منطقه ترسیب کربن انجام شده است.
وی ادامه داد: ترویج کشت زعفران در سطح ۱۰۰هکتار با اعطای وام از صندوق های خرداعتباری یکی دیگر از برنامه هایی بوده است که مورد استقبال فراوان جوامع محلی به خصوص در روستای وامنان قرار گرفته است.
قزل سفلو با بیان توزیع بذر یونجه در حدود ۸ تن در سال های ۹۳ و ۹۴ در روستاهای هدف ترسیب کربن گفت: ۲۸ هزار و ۵۰۰ اصله نهال گل محمدی در بین روستاهای هدف پروژه ترسیب کربن توزیع و کشت شده است. توسعه کشت این محصول در اطراف زمین های زعفران باعث مستمر بودن درآمد در طول سال برای کشاورزان می شود و از طرفی وجود محصول گل محمدی در بهار و محصول زعفران در اوایل پاییز همواره درآمدی را برای کشاورزان به همراه خواهد داشت.
وی با تاکید بر اینکه عملیات اصلاح و احیاء مراتع با مشارکت خود مرتع داران انجام می شود، افزود: در این راستا در محدوده روستاهای هدف پروژه ترسیب کربن حدود ۸۰۰ هکتار کودپاشی، حدود ۳۰۰ هکتار کپه کاری و بذرکاری در سال های ۹۳ و ۹۴ انجام شده است.
قزل سفلو با اشاره به اینکه در عرصه های منابع طبیعی مستعد با کاشت گونه های مثمر بومی مردم می توانند از محصول آن نیز استفاده کنند، ادامه داد: اصلاح کاربری اراضی شیبدار در سطح ۳۳۰ هکتار در سال ۹۳ و۹۴با گونههای سیب قرمز، سیب زرد، گلابی، آلبالو، به، گردو، آلو شابلون، گل محمدی و زرشک از مهم ترین اقدام در این بخش بوده است.
۱۰۱۶هکتار از عرصه های جنگلی و مرتعی در سال ۹۴ رفع تصرف شده است
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان گفت: در سال ۹۴ از طریق پیگیری قضایی۱۰۱۶هکتار از عرصه های جنگلی و مرتعی خلع ید و رفع تصرف شده که نسبت به سال۹۳ حدود ۳۴ درصد رشد داشته است.
قزل سفلو ادامه داد: در سه سال گذشته در راستای کمک به موضوع توسعه روستاها درقالب ماده ۴ قانون توسعه سکونت گاه های روستایی۳۲۴ هکتار از عرصه های مرتعی استان گلستان در طرح هادی به صورت رایگان برای ساخت خانه روستاییان و پروژه های عمرانی و عمومی به بنیاد مسکن واگذار شده است.
وی تصریح کرد: در کمسیون ماده ۵۶ در ۴ سال گذشته ۱۴۳۴ پرونده با مساحت ۵۲۷۲ هکتار تعیین تکلیف شده است.
نظر شما