به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله محسن حیدری ظهر امروز چهارشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: امر به معروف و نهی از منکر یکی از واجبات مسلم دین اسلام است و هر مسلمانی بعد از نماز، روزه، حج، زکات و خمس باید آن را نیز در نظر بگیرد. آیات و روایات بسیاری برای این امر به معروف و نهی از منکر وجود دارد و به عنوان ملاک خوبی برای بهتر بودن است.
وی افزود: امت اسلامی مادامی که امر به معروف و نهی از منکر را در دستور کار قرار دهد بهترین امت خواهد بود اما همین که از آن فاصله بگیرد از برتر بودن هم فاصله می گیرد.
رئیس ستاد امر به معروف و نهی از منکر شهرستان اهواز تصریح کرد: همه مسلمانان باید امر به معروف و نهی از منکر را انجام دهند چون همه مؤمنان متولی و مسئول یکدیگر هستند و باید نسبت به یکدیگر احساس وظیفه کنند.
حیدری بیان کرد: هر کسی در هر گوشه ای ولو به صورت فردی گناه کند در واقع ضربه ای به کل جامعه می زند و افراد جامعه باید نسبت به این مسئله احساس وظیفه کنند و به آن فرد امر به معروف و نهی از منکر کنند.
وی عنوان کرد: از همان ابتدای انقلاب امام راحل در بیانات خودشان صریح و روشن بحث امر به معروف و نهی از منکر را مطرح کردند و حتی خواستار تشکیل یک وزارتخانه برای آن شدند. مقام معظم رهبری بعدها این خواسته امام راحل را در قالب تشکیل ستاد محقق کردند و حتی قانونی هم برای آنها وضع شد.
امام جمعه موقت اهواز با اشاره به اینکه ۲۳ فروردین ماه سال گذشته مجلس قانونی را تحت عنوان حمایت از آمران به معروف و نهی از منکر با ۲۴ ماده مصوب کرد، گفت: در حوزه عمومی وظیفه اصلی مردم تذکر لسانی ولی در حوزه حاکمیت وظیفه نهادهای حاکمیت برخوردهای قانونی است.
حیدری یادآور شد: رعایت حرمت ماه رمضان واجب الرعایه و شکست آن گناه کبیره است و در قانون هم برای شکندگان آن تعزیر تعیین شد. به همت ستاد امر به معروف و نهی از منکر اهواز هیئتی را برای بازرسی بر عملکرد با حضور قاضی در اماکن مختلف مانند میادین و خیابان های مختلف سطح شهر فعال کرد و بعد از تذکر لسانی بازرسان در صورت عدم تمکین، فرد خاطی را به قاضی حاضر معرفی و حکم در مورد وی صادر و حکم شرعی اجرا می شود.
جلوگیری از برگزاری کنسرت های مختلط
وی در ارتباط با کنسرت های موسیقی گفت: کنسرت های موسیقی پدیده ای است که جمعی از مردم طالب آن هستند ولی از نظر قانون در ابتدا اداره ارشاد و بعد هم فرمانداری باید در چارچوب مجوز صادر کنند. ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر مصوبه ای را دارد که مجوز برگزاری کنسرت به کسانی ارائه شود که کنسرت را به صورت مختلط برگزار نکنند.
نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان ادامه داد: ارشاد حتما باید بر اساس تبصره دو ماده ۲۰ از برگزارکنندگان کنسرت برای مختلط برگزار نشدن کنسرت تعهد بگیرند و در صورت تخلف هم باید افراد را تحت پیگرد قانونی قرار دهند.
حیدری تأکید کرد: تجربه ثابت کرده که کنسرت های مختلط به انجام کارهای ناشایست و هنجارشکنی منجر می شود و این مسئله از نظر قانون و در شرع اصلا مورد قبول نیست. در عین موافقت از شاد بودن مردم ولی تقاضای استفاده شرعی از موسیقی را داریم تا منجر به تخلفات دیگر نشود.
وی اظهار کرد: امر به معروف و نهی از منکر نباید به مقابله با تظاهر به روزه خواری، بی حجابی، بدحجابی و یا موسیقی محدود شود و همه معروفات و منکرات را شامل می شود. در جامعه یک سری اولویت ها وجود دارد که مثلا راهبردهای مقام معظم رهبری باید به عنوان بزرگترین اولویت ها باشد.
رئیس ستاد امر به معروف و نهی از منکر شهرستان اهواز گفت: شب گذشته افطاری را خدمت مقام معظم رهبری بودیم و ایشان از تشکیل ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی تشکر کردند ولی اعلام هم کردند که کافی نیست و باید بیشتر باشد. یکی دیگر از راهبردهای مقام معظم رهبری بحث افزایش جمعیت بود و فرمودند که خطر و بحران بزرگ کاهش جمعیت روبروی ما قرار دارد.
حیدری تصریح کرد: برخورد قانونی با متخلفان بی حجابی با همه مسئولان است و نیروی انتظامی باید به عنوان ضابط قوه قضائیه عمل کند، بی حجابی یک جرم مشهود است و باید با آن برخورد شود. البته قوه قضائیه و نیروی انتظامی به تنهایی و بدون کمک دیگران نمی توانند اقدام کنند.
مشکلات کشاورزی یکی از مسائل جدی
وی اظهار کرد: ادارات نسبت به کارمندان خود موظف هستند و اگر کارمندان زن را مقید به حجاب کنند آن وقت خیلی تأثیر دارد. گروه های مختلفی را برای بازرسی از شرکت ها، ادارات، نهادها و سازمان ها تعیین کردیم و در صورت تخلف برخورد و در صورت نبود مشکل آنها را تشویق خواهیم کرد.
رئیس ستاد امر به معروف و نهی از منکر شهرستان اهواز در ارتباط با کشاورزان خوزستانی گفت: مشکلات کشاورزی یکی از مسائل جدی جامعه است چون استان خوزستان با توجه به موقعیت جغرافیایی مستعدترین استان کشور برای کشاورزی است و همیشه رتبه اول و دوم تولید محصولات کشاوزی را به خود اختصاص می دهد.
امام جمعه موقت اهواز انتقاد کرد: در عین وجود چند رودخانه در خوزستان ولی کشاورزان طی سال های اخیر به خاطر انتقال آب به استان های دیگر در بحث خشکسالی از نظر کم آبی با مشکلات جدی مواجه شدند. متأسفانه آب و برق اجازه کشت تابستانه نمی دهد و حتی امسال که سیل و طغیان رودخانه داشتیم هم اجازه کشت ندادند.
وی اضافه کرد: سازمان آب و برق خوزستان باید رسیدگی لازم را انجام دهد و در مجلس خبرگان هم نطق قبل از دستور خود را به این مسئله اختصاص دادیم. اگر انتقال بی رویه و غیرقانونی آب ادامه پیدا کند برای خوزستان فاجعه بار است و کشاورزی و دامداری استان تعطیل می شود. متأسفانه کشاورزان به شهرها هجرت و این مشکلاتی را نه تنها برای خوزستان بلکه کل کشور ایجاد می کنند.
رئیس ستاد امر به معروف و نهی از منکر شهرستان اهواز بیان کرد: اگر طرح ۵۵۰ هزار هکتاری کشاورزی خوزستان انجام شود نیمی از محصولات کشاورزی کل کشور توسط خوزستان تولید و نزدیک به ۳۰۰ هزار فرصت شغلی هم ایجاد می شود ولی اگر آب مورد نیاز آن تأمین نشود کل کشور متضرر خواهند شد.
برداشت از رودخانه ها به جز برای آب شرب
حیدری عنوان کرد: در اجلاسیه مجلس خبرگان نامه ای را از سوی اعضای خوزستان تهیه و به رئیس جمهور ارائه و نسبت به برداشت بی رویه آب اعتراض و خواستار نظارت شدیم. به هر حال شورای عالی آب مصوب کرده که برداشت از رودخانه های خوزستان به جز برای آب شرب مجاز نیست ولی متأسفانه گزارش شده که آب برای پروژه های صنعتی، کشاورزی و حتی پرورش ماهی هم منتقل شده و این خلاف قانون است.
وی تأکید کرد: خوزستان ظرفیت های خوبی دارد که زمینه ساز توسعه و حل مشکلات هم هست با توانایی های موجود می تواند مشکلات استانی و کل کشور را حل کند ولی با وجود این توانایی ها هنوز هم نرخ بیکاری در کشور بنا به اعلام ریاست جمهوری ۱۱ درصد اما در شهرهای خوزستان خیلی بیشتر از این است.
رئیس ستاد امر به معروف و نهی از منکر شهرستان اهواز یادآور شد: بازسازی جنگ در خوزستان حقیقی نبوده و در حد ماله کشی بوده و اگر خوب بود که این همه تجمع برای بیکاری نداشتیم. یکی از علت های وجود بیکاری در خوزستان طرح های ملی مثل نفت و نیشکر است که هر کدام در عین وجود برکات ولی باعث بیکاری مردم منطقه شده اند.
حیدری افزود: ۱۰۰ هزار هکتار از اراضی مردم برای نیشکر خریداری شد ولی تنها بخشی از افراد بومی به استخدام درآمدند. گرفتن زمین کشاورزی از کسانی که پیشه کشاورزی دارند به معنای گرفتن زندگی است و با این وضعیت مهاجرت ها هم افزایش پیدا می کند و بیکاری نیز رشد خواهد کرد.
انتقاد از نفت
وی با انتقاد از نفت گفت: نفت در مناطق بسیار دکل فعال کرده و تالاب هورالعظیم خشکانده شده و زمینه کشاورزی و صیدماهی را از مردم گرفتند. حق و انصاف این است که مردم منطقه برای استخدام در اولویت باشند ولی اکثر افراد به کار گرفته شده غیر بومی هستند. استفاده نکردن از نیروهای بومی نیز یکی دیگر از دلایل وجود بیکاری بسیار در خوزستان است.
نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان گفت: ۱۵درصد از مدیران پتروشیمی استانی و ۸۵ درصد غیر بومی هستند. همچنین ۸۰ درصد کارشناسان این صنعت در خوزستان غیر بومی هستند و با این وضعیت قطعا کارگران فضای سبز و آشپزخانه هم از خارج از استان به کار گرفته می شود.
حیدری در ارتباط با گرایش مردم به فرقه هایی مانند وهابیت گفت: مشکلات اقتصاد، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی همه دست به دست هم می دهند تا باعث انحرافات شده و زمینه را برای پذیرش افکار فرامرزی فراهم کند. اگر تبعیض در توزیع عادلانه مسئولیت ها و مناصب دولتی، فقر، محرومیت و بیکاری نباشد که اینچنین نخواهد شد.
وی اضافه کرد: ۱۰۰ درصد استان خوزستان شیعه است و سوابق بسیار دیرینه ای در زمینه تشیع دارد و اهواز اولین منطقه ای بود که به شیعه گرایش پیدا کرد و هیچ استانی به اندازه خوزستان این گرایش را ندارد.
رئیس ستاد امر به معروف و نهی از منکر شهرستان اهواز در ارتباط با انتخاب استاندار گفت: استاندار غیر بومی محسنات و مضرات خود را دارد که نگاه فراقومیتی داشتن از محسنات و نداشتن شناخت دقیق از مشکلات و ظرفیت های استان نیز از مضرات آن است.
امام جمعه موقت اهواز بیان کرد: انتخاب استاندار غیر بومی در یک سال باقی مانده به عمر دولت فرصت کمی را برای شناخت آن فرد فراهم می کند و به نظرم چندان مناسب نیست ولی در نهایت همه باید به نظر دولت احترام بگذاریم.
نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان در پایان اظهار کرد: کسی از ما نظرخواهی نکرد ولی همه اعضای مجلس خبرگان خوزستان یک گزینه را به دولت معرفی کردند. البته چون نمایندگی از سایر اعضا ندارم نمی توانم هم آن گزینه را اعلام کنم.
نظر شما