به گزارش خبرنگار مهر، علی وقف چی شامگاه چهارشنبه در جلسه هماندیشی نمایندگان مجلس دهم با تولیدکنندگان و صنعتگران استان زنجان در محل اتاق بازرگانی، صنایع و معادن این استان، با بیان اینکه تا زمانی که مشکلات فرهنگی در کشور مرتفع نشود، نمی توان انتظار حل مشکلات اقتصادی را داشت، افزود: ما در کشور فقر فرهنگی داریم و اگر در این حوزه مشکلات حل نشود دیگر مشکلات هم حل نمیشوند.
نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس شورای اسلامی به تعیین تکلیف بافت فرسوده شهر زنجان اشاره کرد و ادامه داد: وجود بافت فرسوده با رطوبت ۳۰ درصد در جنوب شهر زنجان و تهدیدات ناشی از این موضوع برای ساکنین و ابنیه تاریخی چون حسینیه اعظم زنجان باید موردتوجه قرار بگیرد.
وقف چی با بیان اینکه بحرانهای آب، غذا و محیطزیست که از مباحث زیرساختی برای توسعه کشور محسوب میشوند، باید جدی گرفته شوند، تأکید کرد: در حال حاضر ۳۵ رودخانه طبیعی در استان زنجان وجود دارد که مهار نشده و از آنها استفاده بهینه انجام نمیشود.
وی به وضعیت طرح های نیمه تمام در استان زنجان اشاره کرد و افزود: باید علل توقف روند ساخت سدهای مشمپا و پاوه رود بررسی شود و پروژههایی چون دو خطه کردن راهآهن زنجان باید هرچه سریعتر عملیاتی شود.
نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس شورای اسلامی به وضعیت صنعت فرش زنجان اشاره کرد و گفت: متاسفانه در حال حاضر حتی یک تخته فرش ابریشم به نام فرش زنجان صادر نمیشود و صادرات فرش زنجان به نام استانهای دیگر صورت میگیرد.
وقف چی تصریح کرد: باوجود تولید بالای زیتون در طارم این محصول پرفروش حتی یک محل فروش و عرضه اختصاصی در زنجان ندارد.
وی با بیان اینکه ظرفیت بالا در بخش صنایع دانشبنیان در استان زنجان وجود دارد، گفت: باید از این ظرفیت در راستای توسعه استان زنجان استفاده کرد.
نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: اگر توانستیم با دستخالی جنگ را اداره کنیم، امروز هم میتوانیم کشور را نیز اداره و در راستای توسعه کشور حرکت کنیم.
وقف چی گفت: با سرمایه ایجاد اشتغال کردن هنر نیست، بلکه باید با حداقل هزینه، اشتغال ایجاد کنیم که این موضوع باید موردتوجه جدی قرار بگیرد.
همچنین نماینده مردم ماهنشان و ایجرود گفت: توان رقابت تولیدات داخلی را حداقل با کشورهای همجوار فراهم کنیم.
سیدمرتضی خاتمی با اشاره به اقتصاد ۱.۴ تریلیون دلاری کشور افزود: با این اقتصاد وجود مشکلات، قطعاً به دلیل مشکل مدیریتی است و باید توجه به اقتصاد مقاومتی سرلوحه فعالیتمان قرار گیرد.
وی بابیان اینکه ریشه مشکلات اقتصادی کنونی کشور در مسائل مدیریتی است ادامه داد: درصورتیکه در ایران بهرهوری کافی وجود داشت، از واردات بیرویه جلوگیری میشد و زمینه برای ورود سرمایهگذار خارجی فراهم بود، مطمئناً در چنین وضعیت اقتصادی غیرقابل قبولی قرار نداشتیم.
خاتمی گفت: اقتصاد مقاومتی موضوعی نوظهور نیست و اقتصاد مقاومتی درونزا و بروننگر است و تحقق آن میتواند همه مشکلات مبتلابه اقتصاد کشور را مرتفع کند.
نماینده مردم ماهنشان و ایجرود گفت: باید بتوانیم با همدلی و همزبانی مشکلات را پالایش کرده و درنهایت شعارها را به منصه ظهور و عمل برسانیم.
خاتمی با اشاره به تعطیلی ۲۰ هزار واحد تولیدی که پیامد اتفاقات سال ۹۱ بود، افزود: باید توان رقابت تولیدات داخلی را حداقل با کشورهای همجوار فراهم کنیم؛ ولی این امر چگونه میتواند محقق شود زمانی که سود تسهیلات در کشورهای همجوار تا سه درصد و در کشور ما تا ۲۵ درصد محاسبه میشود.
نظر شما