عیسی میر شفیعی در گفتگو با خبرنگار مهر بابیان اینکه در کیفیت آموزشی پایه اول ابتدایی رشد داشتیم، گفت: سیاستهای آموزش ابتدایی تمرکز بر مقطع پیشدبستان است و ازاینرو، توسعه کیفی این مقطع از تحصیل جز الویت های، آموزشوپرورش است.
میر شفیعی، در تبیین نگاه توسعهای به مقطع پیشدبستان، بیان کرد: در پروژه مهر بر روی توسعه پیشدبستان و ساماندهی معلمان مناسب برای مقطع ابتدایی تمرکز شده است درحالیکه درگذشته مدیریت یکپارچه بر پیشدبستان نبود و محتوای درسی هر مرکز (مهدهای کودک، ارشاد) و موسسهای (قرآنی، بسیج و سپاه) که این مقطع را آموزش میداد، متفاوت بود.
وی ادامه داد: در طی دو سال گذشته مدیریت یکپارچه پیشدبستان در دستور کار قرار گرفت و بر این اساس، دستگاهها ازجمله سازمان بهزیستی همکاری خوبی داشتند و تفاهمنامهای هم مبنی بر یکسانسازی محتوای آموزشی، امضاء شد.
معاون ابتدایی آموزشوپرورش مازندران، با اشاره به اینکه کل محتوای دروس پیشدبستان را تغییر دادیم افزود: این محتوا دربسته هشتجلدی، شامل چهار جلد محتوای کار، دو جلد کتاب کار، یک راهنمای والدین و یک جلد محتوای انس با قرآن در استان تهیه و چاپ و در مهرماه توزیع خواهد شد.
میر شفیعی، متذکر شد: در سال تحصیلی جدید، همه مراکز و مؤسساتی که از پیشدبستانیها ثبتنام میکنند موظف هستند از این بسته هشتجلدی استفاده کنند.
وی خاطرنشان کرد: در سال تحصیلی جدید همه نوآموزانی که در بهزیستی آموزش پیشدبستان میبینند، در سامانه ثبتنام الکترونیکی دانشآموزان (سناد) نامنویسی میشوند.
معاون آموزش ابتدایی آموزشوپرورش مازندران، با ابراز تأسف از اینکه در سالهای گذشته افرادی با رشتههای غیر مرتبط وارد سیستم آموزشوپرورش و تدریس شدند، بیان کرد: نظام تعلیم و تربیت یک دستگاه است و معلمی که بیست و اندی سال خدمت کرده است به افزایش بهرهوری و ارتقاء علمی آنها توجه میشود.
میر شفیعی، ادامه داد: کلیه معلمان ابتدایی زیر شش سال سابقه در سال گذشته محتوا دریافت کردند و در آزمون ارتقاء علمی باهدف توانمندسازی آنها در دو مرحله شرکت کردند.
وی، افزود: با شروع سال تحصیلی جدید در مهرماه، (۹۵-۹۶) کلاسهای آموزش مهارتهای معلمی برای معلمان ابتدایی دارای ۷ تا ۱۲ سال سابقه برگزار میشود.
۹ روستای مازندران کلاس تکنفره دارند/ ۵۵ درصد مدارس ابتدایی استان غیردولتی هستند
این مسئول، بابیان اینکه وزارت آموزشوپرورش واحدی به نام پژوهشگاه تعلیم و تربیت دارد، اظهار کرد: طرحهایی برای تغییر نگرش داریم که شامل طرح تغییر تحول مدیریت و طرح تدبیر است که در مدارس ابتدایی مستقل در حال اجرا است.
میر شفیعی، ادامه داد: برقراری عدالت آموزشی به این معنا است که منابع آموزشوپرورش طوری توزیع شود که همه مخاطبین به یک اندازه بهرهمند شوند.
وی، با اعلام اینکه ۹ روستای ما دارای کلاس تکنفره (دانشآموز) هستند، افزود: دیگر در مدارس ابتدایی چیزی بهعنوان حدنصاب مطرح نیست و آموزشوپرورش موظف است حتی برای یک دانشآموز هم شرایط تحصیل را فراهم کند.
معاون ابتدایی، آموزشوپرورش مازندران، اجرای طرح حیاط پویا در مدارس ابتدایی و طرح جابر بن حیان را گامهای مهم در کیفی بخشی مقطع ابتدایی عنوان کرد و گفت: ۶۴۰ مدرسه غیردولتی در مازندران وجود دارد که ۵۵ درصد آن ابتدایی است.
میر شفیعی بابیان اینکه نرخ شهریههای مدارس غیردولتی تکنرخی نیست و هر دوره تحصیلی و هر مدرسه متفاوت است، تصریح کرد: نرخ شهریه مدارس غیردولتی در سال اول کاری برابر با میانگین شهریه همه مدارسی است که در آن شهرستان وجود دارد و از سال دوم به بعد با ثبتنام در سامانه مدارس، نرخ شهریه بر اساس شاخصها و الگوی نرخ متفاوت است.
نظر شما