پیام‌نما

وَآتِ ذَا الْقُرْبَى حَقَّهُ وَالْمِسْكِينَ وَابْنَ السَّبِيلِ وَلَا تُبَذِّرْ تَبْذِيرًا * * * و حقّ خویشاوندان و حقّ تهیدست و از راه مانده را بپرداز، و هیچ گونه اسراف و ولخرجی مکن.* * * ز مسكين بكن دستگيرى تو چند / بده حق ابن السبيل نژند

۱ تیر ۱۳۹۵، ۰:۰۸

مهر گزارش می‌دهد؛

شائبه مانور تبلیغاتی در خط۳ مترو/ لوکوموتیورانی در غبار!

شائبه مانور تبلیغاتی در خط۳ مترو/ لوکوموتیورانی در غبار!

انتقادها از نقایص متعدد در خط۳ مترو تهران در حالی بی‌پاسخ مانده که حضور گسترده مدیران شهری در زمان افتتاح ایستگاه‌های این خط شائبه مانور تبلیغاتی را مطرح می‌کند.

به گزارش خبرنگار مهر، خط ۳ مترو بزرگترین و طولانی ترین خط ریلی خاورمیانه محسوب می شود که با ۳۷ کیلومتر طول جنوبی‌ترین نقطه پایتخت را به شمالی‌ترین نقطه متصل می‌کند.

این خط با طول تقریبی ۳۷ کیلومتر و با ۲۸ایستگاه از کمربندی آزادگان آغاز شده و با گذر از بزرگراه سعیدی، میدان راه‌آهن، منیریه، چهارراه ولیعصر(عج)، بزرگراه صیاد تا میدان قائم امتداد دارد و  با خطوط ۱،۴،۶ و ۷ مترو نیز تقاطع دارد.

خط۳، ظرفیت جابه‌جایی روزانه یک میلیون مسافر را دارد، و طول مسیر آن و پتانسیل‌هایی که برای انتقال مسافران دارد، باعث شده با وجود برخی نواقص افتتاح شود.

متوسط زمان هدوی قطارها در خطوط مترو، ۴ دقیقه است، اما در این خط به دلیل برخی نواقص از یکسو و پاسخ‌گو نبودن پست‌‌های برق و کمبود تعداد واگن، این فاصله به ۱۵ دقیقه می‌رسد؛ کافی است شما مسافر این خط باشید، تا حجم مسافرانی را مشاهده کنید که در فاصله همین ۱۵ دقیقه‌ها روی سکو جمع و داخل واگن‌ها متراکم می‌شوند.

از مدت‌ها پیش مسافران این خط بارها از مترو خواسته اند نسبت به کاستن سرفاصله قطارها، افزایش تهویه مناسب و افزایش تعداد واگنها اقدام کند که وعده این اصلاحات بارها و بارها به مردم داده شده است.

محسن سرخو، رئیس کمیته حمل و نقل شورای شهر تهران در گفتگو با خبرنگار مهر، با بیان این مطلب که طبق برنامه پنج ساله دوم شهرداری تهران که از سال ۹۳ شروع شد و تا سال ۹۷ ادامه دارد، شهرداری تهران مکلف است سالانه ۳۰ کیلومتر مترو را به بهره‌برداری برساند.

وی افزود: طبق این برنامه، خط ۳ مترو می بایست سال قبل کامل می شد، خط ۷ هم باید سال گذشته به بهره برداری می رسید؛ یعنی تا پایان سال ۹۵ خط های ۳، ۶ و ۷ باید کامل و افتتاح می شدند.

این عضو شورای شهر تهران توضیح داد: البته بخشی از این عقب ماندگی به خاطر رکود سال های اخیر بوده است.

سرخو با بیان اینکه نواقص خط ۳ را می پذیریم، گفت: خط ۳ با مقدار قابل توجهی نواقص افتتاح شد. ما افتتاح این خط را با برخی از نواقص پذیرفتیم، اما معمول این است که به طور مثال از ۳۲ ایستگاه، ۲۰ ایستگاه فعال باشند، اما این موضوع که هواساز ایستگاه‌ها فعال نباشد، پله‌برقی نداشته باشد یا حجم گرد و خاک درون ایستگاه ها به حدی باشد که امکان استفاده از کولر وجود نداشته باشد، اشتباهی است که باید آنها را پیگیری کرد.

رئیس کمیته حمل و نقل شورای شهر تهران گفت: یا ایستگاه ها نباید به بهره برداری برسد یا اگر به بهره برداری رسید، باید از همان ابتدا هواساز و پله‌برقی آن فعال باشد. اگر اشکالاتی در بهره برداری وجود دارد، شرکت بهره برداری موظف به رفع آن است و من این موارد را در اولین فرصت پیگیری می کنم.

وی تاکید کرد: تنها بخشی که می تواند بعد از شروع بهره برداری تکمیل شود، ایستگاه های ناقص است که کار آنها نیز باید در حد و اندازه تاسیسات و نازک‌کاری باشد.

گرد و خاکی که در ایستگاه‌ها موج می‌زند

اگر شلوغی بیش از حد خط۳ مترو و فاصله هدوی قطارها را نادیده بگیریم، موضوعات دیگری هم قابل طرح است که باعث گلایه همیشگی مسافران این خط شده است.

یکی از این موارد، گرد و غبار دائمی است که روی هوای روزهای آلوده تهران را هم سفید کرده است. غباری که گاه مسافران منتظر در سکوها را مجبور می‌کند از گوشه لباس‌شان به عنوان ماسک استفاده کنند.

ریشه‌یابی این گرد و غبار ما را به ایستگاه‌های ناتمامی می‌رساند که با هر حرکت قطار، بخشی از این گرد و خاک معلق و فشرده را از تونل به ایسستگاه‌های فعال می‌کشاند.

 در حالی که هابیل درویشی مدیرعامل شرکت مترو درباره خط ۳ متروی تهران گفته بود این خط از تمام استانداردهای روز دنیا در حوزه حمل و نقل عمومی برخوردار است، متاسفانه باید گفت هنوز هواسازهای این خط فعال که از الزامات راه اندازی خط است، راه نیفتاده نیست.

اقبال شاکری در گفتگو با خبرنگار مهر، اخیرا جلسه ای با مدیران ارشد مترو داشتیم و موضوعی که تاکید کردیم این بود که وقتی خط مترو می خواهد افتتاح شود، تمام الزامات آن باید دیده شود؛ اعم از فنی و مهندسی، ایمنی، بهداشت، آسایش و... و البته پدافند غیرعامل، مانند تخلیه اضطراری و...

وی با اشاره به تقاضای بالا برای افتتاح خطوط مترو افزود: به علت تقاضای بالا و تعجیل در راه اندازی خطوط مترو گاهی شاهدیم که خط های مترو با اشکالاتی افتتاح می شود اما نبود هواساز و یا مشکلات عملکرد کولر موضوعاتی نیست که بشود به راحتی از آنها گذشت یا بحث ایمنی موضوعی نیست که بتوان به سادگی از آن گذشت.

رئیس کمیته عمران شورای شهر تهران ادامه داد: در دو سال گذشته با پیگیری های شورا برخی از این اشکالات مانند پله برقی، آسانسور و دسترسی های ضعیف برطرف شد، اما اگر مشکلاتی مانند  هواساز وجود داشته باشد ایرادات بسیار اساسی است که نیاز به پیگیری جدی دارد.

در حالی که هواسازهای خط ۳ مترو هنوز راه اندازی نشده‌اند؛ و دلایل مختلفی برای این موضوع مطرح می‌کنند، از پرداخت نشدن بدهی پیمانکاران تا... عدم نظارت بر نحوه فعالیت در سکوها باعث افزایش گرد و خاک درون خط۳ متر شده است.

راهبرها به دلیل آلودگی از ماسک استفاده می‌کنند

در حالی که خاکبرداری در زمان بهره برداری ممنوع است، اما به دلیل عقب بودن کار، کارگران مشغول فعالیت در سکوهایی هستند که هنوز به افتتاح نرسیده است. اما مشکل اصلی زمانی ایجاد می‌شود که گرد و خاک از منافذی که به دلیل عدم نظارت، باز می‌ماند، وارد سکوها می‌شود.

شاکری با اشاره به ضرورت دخالت رسانه ها و مردم تصریح کرد: دو گروه می توانند در این زمینه بسیار به ما کمک کنند یکی رسانه ها و دیگر مردم که با ارائه گزارشات و نظراتشان زمینه پیگیری مسائل از طریق شورای شهر را فراهم می کنند.

وی در پاسخ به این سوال که دیده شده به دلیل حجم بالای گرد و غبار در ایستگاه های تاسیس نشده مترو خط ۳ راهبرها از ماسک استفاده می‌کنند، اظهار کرد: چنین مسائلی به هیچ وجه قابل اغماض نیست و حل کردن صورت مسئله است قطعا ما نسبت به این مسئله ورود خواهیم کرد و پیگیر این موضوع خواهیم شد.

مروری بر افتتاح‌های خط۳ مترو

با وجود ایرادات بسیاری که در طولانی‌ترین خط مترو خاورمیانه وجود دارد، به نظر می‌رسد رفع این نواقص که می‌تواند طعم شیرین خدمت به مردم را شیرین‌تر کند، با ضعف و سستی پیش می‌رود، در این زمینه بارها و بارها وعده‌هایی داده شده که در صفحات خبری رسانه‌ها به وفور موجود است، اما کمتر شاهد تغییر در وضعیت بغرنج این خط هستیم، در حالی که در زمان افتتاح ایستگاه‌ها شاهد حضور پررنگ مدیران شهری و وعده‌های چندباره و چندباره در این زمینه‌ایم.

در ادامه به برخی از افتتاح‌ها و بازدیدهای این خط که با حضور مقامات ارشد مدیریت شهری صورت گرفته، اشاره می‌شود:

۲۷ آذر ۹۱

با حضور مسئولان شهری ۷ کیلومتر از بخش میانی خط ۳ مترو افتتاح شد.

۲ اردیبهشت ۹۳

۱۲ کیلومتر از خط ۳ مترو، به عنوان شاهراه مترو تهران پیش از ظهر دوم اردیبهشت ماه با حضور شهردار تهران افتتاح و چهارراه ولیعصر(عج) به بزرگراه آزادگان متصل شد.

۳۱ شهریور ۹۴

نیمه شمالی خط ۳ مترو پایتخت روز سه شنبه در آیینی با حضور رییس جمهوری، شهردار تهران و جمعی از مسئولان شهری به بهره برداری رسید.

۱۸ آبان ۹۴

نود و پنجمین ایستگاه مترو پایتخت در منطقه نعمت آباد روز دوشنبه در آیینی با حضور شهردار تهران، تعدادی از نمایندگان مجلس و جمعی از مدیران شهری به بهره برداری رسید.

۲۱ بهمن ۹۴

ایستگاه «میرزای شیرازی» در خط ۳ مترو تهران، با حضور شهردار تهران افتتاح شد.

و...

ابوالفضل قناعتی، عضو هیات رئیسه شورای شهر تهران در گفتگو با خبرنگار مهر، با بیان اینکه نمی توانیم نیت شهردار را برای افتتاح گام به گام پروژه ها صرفا تبلیغاتی بدانیم یا خیر، گفت: به هر حال پروژه عظیمی مانند خط ۳ مترو که طولانی ترین خط مترو است و از جنوب غرب تهران به شمال شرق آن می رسد و بیشترین مسافران را جابه جا می کند، خط بسیار مهمی است که می‌بایست افتتاح می شد.

وی با اشاره به چند مشکل اساسی در این خط افزود: به عقیده من اگر این خط با اجرایی شدن همه استانداردها افتتاح می شد، ظلم به مردم بود، اما این دلیل نمی شود که ضعف های این خط را نادیده بگیریم.

قناعتی با بیان این مطلب که یکی از مهمترین مشکلات در این خط، کسری واگن است، اضافه کرد: فاصله هدوی قطارها باید ۴ دقیقه باشد، اما اکنون این زمان در خط ۳، ربع ساعت است. همین مسئله باعث افزایش ترافیک مسافران و مسائل ناشی از آن می شود.

عضو هیات رئیسه شورای شهر تهران با بیان اینکه نباید ظرفیتی که با این هزینه ایجاد شده، معطل بماند، گفت: وقتی تکمیل پروژه‌ای به ۸۰ درصد رسید، می توان از آن استفاده کرد و نواقص باید در طول کار اصلاح شود.

وی افزود: خط ۳، ۳۷ کیلومتر و ۲۸ ایستگاه دارد. هزینه ساخت هر ایستگاه میلیاردها است. لذا به نظر من سود استفاده آن از ضررش بیشتر است.

قناعتی با بیان این مطلب که خط ۳ دسته کم یکسال زمان نیاز دارد، گفت: مشکلات ایجاد شده را می توان با مدیریت بهتر و رعایت برخی اصول اصلاح کرد.

کد خبر 3690096

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • علی ۱۱:۵۷ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۱
      0 0
      واقعا برای مدیران شهری مهمه که ما چی می کشیم تو خط3؟ بیان ببینن وضعیت تاسف بار اونجا رو
    • رضا ۱۳:۰۱ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۱
      0 0
      به داد ریه های ما مسافرا برسید.قسمت شمالی خط 3 بسیار آلوده است.
    • رضا ۱۳:۰۲ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۱
      0 0
      خواهش میکنم رسیدگی کنید خط 3 بسیار آلوده است.
    • حامد ۱۴:۳۰ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۱
      0 0
      بهتره ورودی های ایستگاهای خط سه بنویسن ورود بدون ماسک ممنوع
    • بنفشه ۱۵:۰۰ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۱
      0 0
      من از مسافران خط 3مترو هستم، هر دفعه که وارد ایستگاه میشم کاملاً گرد و خاک و آلودگی رو حس میکنم. چون مجبورم همیشه از این خط رفت و آمد کنم واقعاً تحمل این هوای آلوده برام سخت شده مخصوصاً وقتی زمان طولانی منتظر قطار نشستم لطفاً مسئولین رسیدگی کنند، این حق یک شهرونده خواسته زیادی نیست
    • محمد. ۱۷:۳۸ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۱
      0 0
      متاسفانه حقوق شهروندی در مترو رعایت نمیشود.ایستگاه های خط 3 بسیار آلوده است.گرد و خاک بسیار زیاد است بنده وقتی در انتظار قطار هستم مزه خاک را در دهانم کاملا حس میکنم.بهتر است در ورودی های ایستگاه ماسک رایگان بین مسافرین توزیع شود .چون شرایط غیر قابل تحمل است.
    • مریم ۱۸:۴۸ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۱
      0 0
      آدم تو خط 3 مترو احساس می کنه داره به شخصیتش توهین می شه؛ یک حس تحقیرشدگی به آدم دست می ده.
    • یاور همیشه مومن ۲۳:۱۹ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۱
      0 0
      در تبلیغاتی که در مترو میشه تصویر قطاری رو میبینیم که از وسط دو شاخه پر برگ عبور میکنه و سبز بودن صنعت مترو رو تبیین میکنه ،ولی چیزی که در عمل بنده شاهدم اینست که در یک ایستگاه دود گازوییل ،در ایستگاهی دیگه بوی فاظلاب و در ایستگاه بعدی هم گرد و غبار کور کننده ،' در کل خط سه به طول لابد 37کیلونتر حتی یه فن تخلیه الودگی نیست، نگاه پوپولیستی به مترو باعث شده که فقط سر و ته خط رو افتتتاح کنن و تاسیسات اون در ده سال اخر ایشالا!!! به داد این مردم برسید گرد غبار در مترو روزه رو باطل میکنه!!
    • مهسا ۲۳:۲۲ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۱
      0 0
      اگر این الودگی در سطح شهر باشد قطعا محیط زیست شهر رو تعطیل اعلام میکرد، ظاهرا سازمان محیط زیست هم از مترو حساب میبره که دخالت نمیکنه،ذرات ریز بقدری زیاده که زیر لانپ مهتابی ایستگاه هم چشم چشم رو نمیبینه گاها
    • مژگان ۲۳:۳۹ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۱
      0 0
      بنده بچه بیست روزه داشتم اومدم تو مترو ،ته سکو داشتن دیوار بتونی رو با مته بادی میکندن و گرد حاصل سراسر ایستگاه رو گرفته بود، این ذرات بتون سرطان ریه میاره به عنوان یه کارشناس بهداشت حرفه ای توصیه میکنم ،بچه کوچیک نبرین مترو خط 3
    • ايمان ۲۳:۴۷ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۱
      0 0
      متاسفانه بنده مسير هروزم به دليل محل كارم خط ٣ است واقعا هرروز كه از خواب پا ميشم احساس خستگي و نااميدي ميكنم كه بايد شرايط سخته و نفس گيري رو براي رسيدن به محل كارم پشت سر بگذارم عاجزانه از مسوولين ذيربط تقاضا دارم به شرايط بد و نامناسب خط ٣ كه غلظت آلودگيش بيش از حد مجاز مي باشد رسيدگي كنن.
    • یه دست فروش مترو ۰۰:۰۲ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۲
      0 0
      خانماچون ریه ضعیف تری دارن بیشتر از شما اسیب میبینند ،ما گاها روزانه دوازده ساعت تو مترو هستیم ،لااقل فکر خودتون باشید ما به جهنم.
    • منتقد منصف ۰۰:۰۵ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۲
      0 0
      خیلی حساس نشید ، این چیزا در شهر ما عادی شده
    • میرزا ۰۰:۱۵ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۲
      0 0
      سلام از مهر تشکر میکنیم که یک گوشه از مشکلات متروی شهر رو اعلام کرده
    • حامد ۰۰:۳۱ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۲
      0 0
      سلام والا از وقتی که خط ۳ افتتاح شد ما از آلودگی نیمه جنوبی رنج میبردیم الانم که نیمه شمالیش افتتاح شده باید کپسول اکسیژن بزاریم پشتمون بریم تو قطار.اخه گناه مردم با پرسنل مترو چیه.هوای داخل تونل توحید از هوای خط ۳ تمیز تره.لااقل ۳۸ کیلومتر خط افتتاح کردین یه هوا ساز راه مینداختین
    • طاها صابري ۰۰:۳۷ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۲
      0 0
      مسئولين كجا هستيد؟ آلودگي اين خط خيلي زياده. حق الناس به خدا
    • محمد ۰۰:۳۸ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۲
      0 0
      من شغلم راهبري من و همكارانم هر روز بيشتر از هر كسي داخل همين تونل هاي خط سه مترو درگير همين الودگي ها هستيم و بار ها بارها اعلام كرديم اما هيچ جوابي از هيچ مسئولي نشنيديم ،
    • لیلی ۰۱:۵۵ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۲
      0 0
      من هر روز از مترو استفاده میکنم واقعا اکثر مواقع هواش خیلی الودس ،چند بارم رفتن پیش مسئول اون ایستگاه اعتراض کردم ولی متاسفانه هیچ چیزی تغییر نکرده بعد همه جا میگن مترو حافظ سلامت شهروندانه ما ک تو این خط سه مترو ندیدیم ، واقعا کارمنداش و اون راننده های قطار چی میکشن !!!؟؟؟
    • حسین ۰۲:۰۸ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۲
      0 0
      فقط میتونم بگم خدا باید به داد مسافران و عوامل شاغل در خط 3 مترو تهران برسه چون تا امروز مسئولین هیچ فکری نکردن خواهشن رسیدگی کنید
    • مهدی ۰۲:۱۴ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۲
      0 0
      بنده ازراهبران خط3هستم که نزدیک به 3ماهه بدلیل آلودگی وگردوخاک زیاد بامشکل تنفسی مواجه شدم ومتاسفانه مسئولین بفکر این قشرزحمت کش نیست جالبه بدونین ک حتی سختی کارهم به ما تعلق نمیگیره
    • فرزین ۰۲:۵۵ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۲
      0 0
      سلام واقعا به داد خط سه برسین خیلی اوضاع نابسامانی داره و از ایستگاه سهروردی تا قائم بسیار آلوده و گرد و غبار زیادی تو تونل هست که وارد فضای سالن مسافری میشه اینقدر شدید که قشنگ میشه حس کرد خاک لطفا پیگیری بفرمایید چون مشکل ریه و بیماری تو کشور کم نیست تمامی بیماریها از همچین محیط آلوده ای به وجود میاد لطفا موقع بهره برداری کار رو متوقف کنید مردم چه گناهی دارن برای احداث ایستگاه ها باید مریض بشن و تو همچین محیط آلوده ای رفت و آمد کنن خواهشن جلوی این ظلم بگیرین
    • علی ۰۳:۵۵ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۲
      0 0
      بنظرتون ماسک جواب میده؟؟
    • سمیه معروفی ۰۴:۰۲ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۲
      0 0
      من مسافر خط 3 هستم وضعیت الودگی بیداد میکنه چه وضعشه اخه رسیدگی کنین شمارو بخدا
    • زیبا ۰۵:۵۴ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۲
      0 0
      باسلام. من از مسافرای دائمی خط 3 هستم متاسفانه آلودگی و گردو خاک در ایستگاههای این خط به حدی زیاده که کاملا باچشم قابل روئیت است ولی نمیدونم چرا مسئولین زیربط چشم هاشونو به روی این موضوع بستن. خواهشا برای مردم ارزش قائل بشید و حداقل ها رو رعایت کنید. باتشکر.
    • فرزاد ۰۹:۳۰ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۲
      0 0
      سلام به همه مدیران شهری و شهردار محترم. خواستم ازتون تشکر کنم به خاطر اینکه سلامتی مردم اصلا براتون مهم نیست و فقط به دنبال تبلیغات خودتون هستین. همچنین خسته نباشید میگم به خانم ابتکار و دوستانشون در محیط زیست که اصلا مترو را جزو محیط زیست حساب نمیکنن البته چه کاری واسه روی زمین کردن که حالا واسه زیر زمین بکنن. واقعا سپاسگذارم
    • احد ۱۲:۳۱ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۲
      0 0
      ابتکار رو خوب اومدی;-) ایشون بیشتر در ارتفاعات و سطح زمین مانند دیوار سفارت تخصص داره و زیر زمین و زیر زمین شهر(مترو) در تخصص ایشون نیست!!!!! فک کنم ریز علی خواجوی باید بیاد کت شو دربیاره و ایستگاه هارو باد بزنه
    • صبا ۱۲:۳۵ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۲
      0 0
      سلام بابت اينهمه بي توجهي كه به شهروندهاي تهراني ميشه واقعا ممنون من ازمسافرهاي دائمي خط سه هستم متاسفانه آلودگي وگرد وخاك خيلي زياده ازمسئولين ميخوام كه رسيدگي كنن اونجا چندهزار نفر رفت و آمد دارن حالابه مردم توجه نميكنين حداقل به اين كارمندهاو راهبراي مادرمرده كه از صبح تاشب اونجان رحم كنين به خواسته هاي مردم توجه كنين كه مام موقع نياز بهتون توجه كنيم بالاخره مام جز شهروندهاي تهراني هستيم ديگه
    • یاوری ۱۳:۰۱ - ۱۳۹۵/۰۴/۰۲
      0 0
      خط سه با توجه به افتتاح بعد از4 سال هنوز هیچ هواساز ندارد و. هوای فوق العاده کثیف دارد، متاسفم واسه مسیولین که فقط ظاهر کار را درست می کنن، و به فکر تبلیغ برای کارهای خود هستند. خطهای نصفه نیمه فقط برا تردد قطار نه برا تردد و اسایش مسافر