دكتر معرفت غفاري در گفتگو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر افزود: قرار نگرفتن در معرض آلودگي به ويژه براي زنان باردار و استفاده از ماسك هاي مخصوص هنگام رفت و آمد در مناطقي كه داراي آلودگي هوا است ، از جمله راه هاي پيشگيري ورود ذرات آلوده به خون است.
وي با اشاره به اين مطلب كه افزايش مصرف مايعات باعث دفع سموم وارد شده به خون مي شود ، اظهار داشت: قرار گرفتن در معرض ذرات آلوده نظير ذرات آلوده سرب منتشر شده در فضا باعث از طريق پوست و تنفس و خوردن مواد غذايي قرار گرفته در معرض اين آلودگي وارد خون مي شود.
عضو هئيت علمي مركز تحقيقات پژوهشكده فن آوري نوين علوم پزشكي گفت: مواد آلوده وارد شده در خون در زنان باردار از طريق جفت وارد خون جنين مي شود و باعث ايجاد نقايص مادرزادي در جنين شده كه در مواردي كه ميزان اين نقص مادرزادي بر اساس ميزان آلودگي ها زياد باشد ، منجر به سقط جنين خواهد شد.
وي تصريح كرد: قرار داشتن در محيط استرس زا و يا مكان هايي با سر و صداي زياد نيز مي تواند در نهايت منجر به سقط جنين در زنان باردار قرار گرفته در اين شرايط محيطي شود. همچنين قرار داشتن در معرض مواد شيميايي مي تواند سقط جنين را در زنان باردار همراه داشته باشد.
مدير گروه مركز تحقيقات غدد توليد مثل و جنين شناسي گفت: مطالعات و مشاهدات نشان داده است ، در دوره اي كه زلزله در تهران رخ داده بود ، ميزان سقط هاي جنين به علت قرار گرفتن در شرايط استرس زياد ، افزايش يافته بود.
نظر شما