به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی پارک علم و فناوری یزد، در قالب این طرح ضمن تصویرنگاری کامل از قنوات، اطلاعات تفصیلی جغرافیایی، تاریخی، فرهنگی و مدیریتی قنوات منتخب جمع آوری و مستندسازی خواهد شد.
علیاکبر قیومی، مدیر مرکز توسعه فناوری وابسته به پارک علم و فناوری یزد اظهار داشت: این طرح که برای تأیید و تدارک مقدمات اجرایی شدن به استانداری یزد ارسال شده است، هدف نهایی کمک به معرفی بهتر و بیشتر توانمندی های فناوری قنات به جامعه امروز را دنبال میکند.
وی بیان کرد: قنوات علیرغم تمامی موانع و محدودیت ها هنوز زنده اند و حدود ۲۰ درصد آب کشاورزی در استان کم آبی چون یزد را تأمین میکنند.
قیومی عنوان کرد: قنوات منبعی بی پایان و بزرگ از دانش بومی مدیریت بهینه آب بوده که طی هزاران سال، کویر مرکزی ایران را زنده و سرسبز نگاه داشته اند و مستندسازی این تجارب میتواند به کنترل معضلات جدی کنونی مدیریت مصرف آب در کشور نیز کمک کند.
مدیر مرکز توسعه فناوری وابسته به پارک علم و فناوری با اشاره به گستره اجرایی استانی این طرح افزود: در هر شهرستان یکی از قنوات زنده و فعال در گام نخست برای انجام مستندسازی انتخاب گردیده و با استقرار تیم فنی و اجرایی پروژه در محل، اطلاعات شفاهی از کشاورزان، میراب ها و مقنیان و دیگر متولیان جمع آوری، مکتوب و مستند خواهد شد.
وی با اشاره به نام و آوازه یزد در حوزه قنات در سطح ملی و بینالمللی و سابقه فعالیت مرکز بین المللی قنات در یزد، اظهار داشت: در گذشته تجارب ارزنده ای از مستند سازی تفصیلی در سطح کشور و استان یزد وجود داشته است و ما نیز در طرح کنونی بیشتر از منظر تبلیغی و ترویجی این موضوع را دنبال میکنیم.
مدیر مرکز توسعه فناوری آب اظهار امیدواری کرد: با همکاری و همراهی جدی استانداری یزد، شاهد اجرایی شدن هرچه سریعتر این طرح و انعکاس و انتشار نتایج آن در میان علاقمندان باشیم.
نظر شما