میلاد عرفانپور شاعر و مدیر بخش شعر موسسه شهرستان ادب، در گفتگو با خبرنگار مهر، درباره نشست دیشب شاعران با مقام معظم رهبری گفت: به نظرم این برنامه یکی از پرشورترین دیدارهای شاعران با مقام معظم رهبری بود که در نیمه ماه رمضان برگزار میشود. در این نشست شعرهای بسیار خوبی خوانده شد و شاید بتوان گفت که فضای کیفی جلسه، بهتر از سالهای پیش بود. حضرت آقا هم بین مراسم و شعرخوانیها، با نگاه ظریفی که دارند، نکات ارزشمندی را درباره شعر شاعران و شعر امروز مطرح کردند که برخی از آنها برای اولین بار مطرح می شدند.
وی افزود: به نظرم مهمترین بخش این نشست، نکات بسیار ارزشمندی بود که توسط رهبر انقلاب بیان شدند و راهبرد شعر امروز را در کنار نقاط ضعف شعر ما مشخص میکرد. یک خوشبختی که شامل حال ما شد، این بود که مقام معظم رهبری، رضایت ویژهای از موسسه شهرستان ادب داشتند و در این جلسه، از فعالیتهای این موسسه یاد کردند و فرمودند باید امکانات بیشتری در اختیار آن و نهادهای مشابه قرار بگیرد.
این شاعر گفت: رهبری در صحبتهای دیشب خود فرمودند دلگرمی من به نهادهای مردمی و غیردولتی است. باید توجه کرد این سخنان، مسئولیت ما را در موسساتی مانند شهرستان ادب بیشتر میکند. درست است که از شنیدن این که مایه دلگرمی رهبری هستیم مسرور شدیم اما از طرفی خیلی نگران شدیم که چگونه در آینده میتوانیم پاسخ مناسبی به توقعات و خواستههای ایشان داشته باشیم. به همین دلیل دوستان شهرستان ادب از همین امروز، عزم خود را جزم کردند تا جدی تر از پیش، مسیر انتخاب شده در جهت تعالی شعر امروز را ادامه بدهیم.
مدیر بخش شعر شهرستان ادب ادامه داد: رهبر انقلاب در بخشی از سخنان دیروز خود فرمودند که شعر باید موضعمند باشد و نباید فارغ از اتفاقات روز باشد. حرف ایشان این بود که شعر اگر موضع مند نباشد و در بزنگاهها به داد انقلاب نرسیده و از ارزشها حمایت نکند، چندان به کار ما نمیآید. طبق سخنان مقام معظم رهبری، ما نیازمند شعری هستیم که در مقاطعی که نیاز به موضع گیری هست، موضع بگیرد و خاموش نماند. این مساله مهمی است چون جریانهایی هستند که مخاطب را مورد نظر قرار می دهند اما به گفته ایشان، بهتر است به سمتی برویم که مثلا اگر شعرمان عاطفی و عاشقانه هم هست، جایی که باید پای بند ارزشها باشد، ایستاده و در مبارزه با دشمنان حضور داشته باشد.
وی گفت: شاعران میتوانند با سرودن همان شعرهای عاشقانه شان هم پای ارزش ها ایستاده و موضع بگیرند.
عرفان پور در ادامه گفت: رهبری در بخش دیگری از سخنان دیشب خود، روی بحث سرود تاکید کردند و فرمودند در روزگاری به سر می بریم، که نیازمند احیای قالب سرود هستیم. ابتدای انقلاب به اوج جریان سرود رسیدیم اما این وضعیت تداوم پیدا نکرد. ایشان با برشمردن مزایای سرود از جمله فرهنگ سازی و تاثیرگذاری روی طیف های مختلف جامعه، فرمودند که نیازمندیم دوباره قالب سرود را با اقتضائاتی که دارد، احیا کنیم. ایشان در این صحبت هایشان، به سرودهای ابتدای انقلاب زنده یاد سبزواری اشاره کردند. بعضی از آن سرودها واقعا انقلاب را به پیش برد.
این شاعر در بخش دیگری از سخنان گفت: شعر و رسانه های مجازی از دیگر بحث هایی بود که ایشان مطرح کردند و فرمودند که ملاک و میزان خوب بودن شعر یک شاعر، تعداد لایک هایی که می خورد نیست. بلکه ملاک این است که شعر توسط صاحب نظران و افراد اهل فن چه جایگاهی دارد. طبق سخنان ایشان، فضاسازی برخی از شبکه های مجازی، ملاک نیست و این هم از دغدغه های امروز ما است که متاسفانه یک ذائقه سازی نامناسب در فضای مجازی انجام می شود .
وی در پایان این گفتگو گفت: برایند صحبت های حضرت آقا این بود که شعر ما در این سال ها خیلی پیشرفت داشته است. ایشان از فضای فعلی شعر کشور رضایت داشتند و به خلاهای آن هم اشاره کردند اما فرمودند که راهی طولانی در پیش داریم.
نظر شما