به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا وطنی ظهر چهارشنبه در دومین جلسه کارگروه توسعه اشتغال گلستان اظهار کرد: اشتغال یکی از اهداف توسعه اقتصادی است و مؤلفههای زیادی برای آن اثرگذار است که مهمترین آن آموزش است.
وی اشتغال بدون آموزش را یک کار بیهوده دانست و افزود: درواقع آموزش زیربنای توسعه بوده که در برنامهریزیها مغفول مانده است.
مدیرکل آموزشوپرورش استان ادامه داد: هماکنون ۱۶ هزار نفر در هنرستانهای استان گلستان بهعنوان هنرجو تحصیل میکنند و مأموریت ما این است تا سطح دیپلم، دانش و مهارت آنها را افزایش دهیم تا زمانی که وارد بازار کار شدند بهره روی نیروی انسانی افزایش پیدا کند.
وی اضافه کرد: به دلیل نداشتن برنامه و چشمانداز تاکنون هنرستانهای استان نتوانستهاند به مأموریت خود عمل کنند.
وطنی خاطرنشان کرد: هماکنون ۷۰ درصد مشاغل موجود در بازار نیازمند مدرک دیپلم و مهارت هستند اما به دلیل فرهنگ حاکم بر خانوادهها ۷۰ درصد دانش آموزان به سمت رشتههای نظری میروند.
وی بابیان اینکه سالانه ۱۶۰ میلیارد تومان برای هنرستانها هزینه میکنیم اما بهره ما کم است، تصریح کرد: هدایت تحصیلی دانش آموزان در حال حاضر بر اساس استعدادها و داشتهها و ظرفیتهای آموزشوپرورش انجام میشود و متناسب با نیاز بازار کار استان نیست.
وطنی تأکید کرد: دانش آموزان را باید به سمت مشاغلی هدایت کنیم که پس از تحصیل وارد بازار کار شوند و این مستلزم آن است که صنایع و گردشگری و سایر بخشها به این مسئله ورود کرده و نیازهای خود را به آموزشوپرورش اعلام کنند.
وی افزود: در استانی که قطب کشاورزی است، هنرستانهای کشاورزی داریم اما هنوز از تجهیزات و ماشینآلات ۵۰ سال قبل استفاده میشود.
مدیرکل آموزشوپرورش استان گلستان اضافه کرد: دانشگاهها را توسعه دادهایم درحالیکه باید هنرستانها را توسعه میدادیم و هماکنون از نقش زنان بهویژه زنان روستایی در اقتصاد صحبت میکنیم و کشاورزی را محور توسعه گلستان میدانیم درحالیکه حتی یک هنرستان کشاورزی دخترانه در استان نداریم.
نظر شما