۳ تیر ۱۳۹۵، ۱۶:۱۸

عضو هیئت مدیره صادرکنندگان فرش ایران:

موفقیت فرش ایرانی در بازار جهانی نیازمند اصلاح طرح بافت است

موفقیت فرش ایرانی در بازار جهانی نیازمند اصلاح طرح بافت است

اردبیل- عضو هیئت مدیره اتحادیه صادرکنندگان فرش ایران با اشاره به مشکلات متعدد بازار فروش فرش ایرانی، تأکید کرد: موفقیت فرش ایرانی در بازار جهانی نیازمند اصلاح طرح بافت است.

به گزارش خبرنگار مهر، علی میرزاده بعدازظهر پنج‌شنبه در جلسه خوشه فرش اردبیل تصریح کرد: هر چند تنوع زیرانداز با افزایش قابل‌توجه همراه است اما امروز فرش ایران در بازار فروش با مشکلات قابل‌توجهی دست‌وپنجه نرم می‌کند.

وی افزود: فرش ایرانی مطرح‌ترین کالای ایرانی برای عرضه در بازارهای خارجی است و با این وجود امروز مشاهده می‌شود کشورهای هندوستان، نپال، چین و ترکیه از فرش ایرانی کپی‌برداری کرده و فرش ما را به نام خود به فروش می‌رسانند.

رئیس اتحادیه واردکنندگان فرش اروپا با تأکید به تغییر سلیقه بازار و بی‌توجهی بافندگان به این موضوع اضافه کرد: امروز نیاز مشتری تناسب فرش با مبلمان منزل است و برای پاسخگویی به این نیاز لازم است که طرح‌های فرش بافته شده در کشور از جمله در اردبیل تغییر یابد.

میرزاده با ذکر مثالی به تاریخ درخشان فرش شیخ صفی اشاره کرد و افزود: این فرش هر چند یک شاهکار هنری است اما طرح آن در صورتی که مجدداً بافته شود مشتری چندانی نخواهد داشت.

وی متذکر شد: متأسفانه وضعیت نامطلوب بازار فرش موجب شده مغازه‌های خرده‌فروشی با تخفیف حتی ۷۰ درصدی فرش را به فروش برسانند و این موضوع به تبلیغ منفی این تولید هنری تبدیل شده است.

عضو هیئت مدیره صادرکنندگان فرش ایران مشکل دیگر فرش ایرانی را کیفیت رنگ و بافت آن دانست و متذکر شد: متأسفانه فرش‌های تجاری رنگ عوض می‌کنند و برای اصلاح این ایراد دواشویی مورد استفاده قرار می‌گیرد که عملاً دوام فرش را زیر سؤال می‌برد.

به گفته میرزاده علاوه بر این بافت در اندازه‌های نامناسب و نامتوازن موجب شده است اقبال بازار به فرش دستبافت ایرانی با وجود پتانسیل‌های متعدد کاهش یابد.

وی به کاهش فعالان این حوزه در پی مشکلات به وجود آمده اشاره کرد و افزود: تعداد اعضای اتحادیه از ۳۶۰ نفر به ۳۶ نفر کاهش یافته که از این تعداد نیز ۱۰ نفر پاکستانی و هندی و مابقی ایرانی است و به ندرت کسی فرش ایرانی به فروش می‌رساند.

رئیس اتحادیه واردکنندگان فرش اروپا معتقد است مشکل اساسی دیگر ضعف تبلیغات در فرش ایرانی است که نه در زمان مناسب و نه به شکل تخصصی انجام نمی‌شود.

میرزاده تصریح کرد: تبلیغات باید متناسب با بازار هدف باشد و با این وجود امروز شاهد ضعف‌های گسترده در امر تبلیغ این کالای ایرانی هستیم که به عنوان پرچم دوم کشور تلقی می‌شود.

کد خبر 3693782

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha