به گزارش خبرگزاری مهر، با این کشف مهم دانشمندان اعلام کرده اند سرطانهایی که مانند ویروسها منتشر می شوند به مراتب فراتر از تصوراتمان هستند.
تاکنون هشت نوع مختلف از سرطانهای واگیردار شناسایی شده اند. تا پیش از این دانشمندان موفق به شناسایی یک نوع از این سرطانها در سگها و دو نوع در شیطان تاسمانی شده بودند و اکنون مطالعه ای انجام شده که نتیجه آن کشف ۵ سرطان واگیردار دیگر در چهار گونه از جانوران نرم تن نظیر صدفهای دریایی است.
استفن گاف از مرکز پزشکی دانشگاه کلمبیا که هدایت دانشمندان را در این مطالعه بر عهده داشته می گوید: به نظر می رسد که انواع به خصوصی از سرطان در حال گسترش یافتن میان این نوع از موجودات دریایی باشد که در مجموع به آنها گونه های «دو کفه ای» گفته می شود.
این دانشمندان در خلال بررسیهای خود موفق شدند نوعی سرطان شبیه لوکمی (سرطان خون ) را در صدفهای دو کفه ای نزدیک کانادا پیدا کنند.
آنها همچنین ردپای این نوع سرطان را در حلزونهای طلایی سواحل اسپانیا مشاهده کرده اند.
دانشمندان در مطالعات خود متوجه سرنخهایی شدند که نشان می دهد سرطان در بین گونه های زیردریایی این مناطق به صورت واگیردار منتشر می شود.
به باور آنها این احتمال وجود دارد که صدفهای دو کفه ای پس از مرگ، سلولهای سرطانی از خود منتشر می کنند. این سلولها تا مدتهای طولانی در اعماق آب زنده می مانند تا وارد بدن جانور دیگری شوند.
جزئیات کامل این مطالعه در نیچر منتشر شده است.
نظر شما