ناصر طاهری در گفتوگو با خبرنگار مهر، با اشاره به اینکه به افرادی که قصد بازسازی خانههای تاریخی را دارند تسهیلات خاصی تعلق میگیرد، اظهار داشت: هر نوع زمین کاربری که از مسکونی به درآمدزا تبدیل شود نیازمند پرداخت هزینه زیادی برای تغییر کاربری است اما این موضوع درباره بازسازی خانههای تاریخی صدق نمیکند.
وی با بیان اینکه اهدای وامهای کم بهره از جمله تسهیلات برای بازسازی خانههای تاریخی به سفرهخانه، هتل و غیره است، ابراز داشت: خانههای تاریخی بازسازی شده از هزینههای خدمات مانند آب، برق و گاز، نقل و انتقال، عوارض سالیانه شهرداری، تامین پارکینگ که برای هتلها اجباری است معاف است و میراث فرهنگی نیز از این بازسازیها حمایت ویژه میکند.
هزینه مرمت خانههای تاریخی به مالکان اهداء میشود
معاون میراث فرهنگی استان اصفهان با بیان اینکه هزینه مرمت خانه تاریخی ثبت شده که توسط مالکان خصوصی خریداری شده توسط میراث فرهنگی بلاعوض است و به نوعی به مالک اهدا میشود، تاکید کرد: میراث فرهنگی در صورت نیاز به مرمت این خانهها به شکل مشارکت با بخش خصوصی وارد عمل شده و هزینهای بابت این امر دریافت نمیکند.
وی ادامه داد: اگر مالک خانههای تاریخی از امتیازات بازسازی آگاهی داشته و به درستی وارد عمل شود به خوبی میتواند از این خانهها در راستای درآمدزایی استفاده کند چراکه به عنوان نمونه اجاره یک اتاق یک تخته در این اقامتگاهها معادل اتاق یک هتل پنج ستاره است.
برترین شرایط حمایتی برای بازسازی خانههای تاریخی
طاهری رعایت حریم و کنترل ارتفاع ساختمانها مجاور را از دیگر امتیازات بازسازی خانهای تاریخی عنوان کرد و ابراز داشت: در طول سالیان مختلف در هر دولتی و مقطعی بستههای حمایتی برای بازسازی خانههای تاریخی اضافه شده است به گونهای که در یک مقطع زمانی امتیازات بازسازی خانههای تاریخی تنها معافیت از پرداخت عوارض بوده است در مراحل بعد موارد یاد شده به تدریج به آنها اضافه شده است.
وی اضافه کرد: میتوان گفت اکنون برترین شرایط را برای بازسازی خانههای تاریخ داریم و بر این اساس مالکان با آگاهی از این امتیازات در صورت عدم توانایی بازسازی به شکل تغییر کاربری سعی در حفظ خانههای تاریخی خود دارند چراکه میراث فرهنگی در مرمت و حفاظت این خانهها به مالکان کمک خواهد کرد.
نظر شما