۳۱ مرداد ۱۳۸۵، ۱۰:۴۹

فايننشال تايمز :

آمريكا بازنده جنگ اسرائيل و لبنان بود / واشنگتن با فاصله گرفتن از تل آويو به اسرائيل كمك خواهد كرد

آمريكا بازنده جنگ اسرائيل و لبنان بود / واشنگتن با فاصله گرفتن از تل آويو به اسرائيل كمك خواهد كرد

به نوشته روزنامه فايننشال تايمز، بازنده جنگ اسرائيل و حزب الله لبنان، آمريكا بود و بهترين راه كمك به تل آويو اين است كه واشنگتن به لبنان كمك كند و در صورت لزوم موضع متفاوتي را نسبت به اسرائيل اتخاذ كند.

به گزارش خبرگزاري "مهر"، روزنامه فايننشال تايمز در تحليلي نوشت : همچنانكه اسرائيليها و اعراب به بحث خود در مورد اين مسئله كه چه كسي در جنگ لبنان برنده و چه كسي بازنده بوده ادامه مي دهند  به نظر مي رسد كه يك نتيجه روشن باشد و آنهم اين است كه آمريكا بازنده است.

" فيليپ گوردون"عضو ارشد سياست خارجي آمريكا و " جرمي شاپيرو" عضو برنامه مطالعات سياست خارجي در انستيتو بروكينگز آمريكا و نويسندگان اين تحليل خاطر نشان مي كنند : تصميم واشنگتن براي حمايت بي قيد وشرط از اقدام نظامي اسرائيل و خودداري آن از جستجوي فعال براي برقراري يك آتش بس فوري ممكن است برخي منافع حاشيه اي براي آمريكا داشته باشد منافعي از قبيل تخريب برخي تواناييهاي نظامي حزب الله. اما در طرح گسترده تر امور ، حمايت واشنگتن از اين جنگ يك ويراني بوده است.

نويسندگان تصريح مي كنند : موضع آمريكا در قبال لبنان نتايج منفي بسياري براي آمريكا داشته است. اين جنگ سنيها و شيعيان را در يك جبهه ضد آمريكايي آنهم در زمانيكه هم پيمانان بالقوه امريكا در بين سنيهاي مسلمان نگران افزايش قدرت حزب الله و لبنان بودند، نزديك كرده است. اين جنگ مبارزان طرفدار ايران را در عراق تحريك و تقويت كرده است و اين در حالي است كه واشنگتن نظاميان بيشتري را در بغداد مستقر مي كند تا بتواند بر خشونت در اين كشور غلبه كند.

فايننشال تايمز ادعا مي كند : در زمانيكه شوراي امنيت سازمان ملل تلاش مي كرد تا با اعمال تحريم ايران را تهديد كند، اما اين جنگ توجهات را از برنامه هسته اي ايران دور كرد .

نويسندگان مي افزايند: اين جنگ اميدهاي باقي مانده براي آمريكا را در جهت آنكه به عنوان يك واسطه امين بين اسرائيليها و اعراب تلقي شود كه در جستجوي صلح در خاور ميانه است، نقش بر آب كرد. اين جنگ هم پيمانان آمريكا و اصلاح طلبان دموكراتيك در كشورهاي عرب را تضعيف كرد و همچنين بحران جديدي را در مسئله اعتماد با هم پيمانان اروپايي آمريكا درست در زمانيكه روابط دو سوي آتلانتيك رو به بهود مي رفت، ايجاد كرده است.

در ادامه اين تحليل آمده است : اين مسئله مشخص نيست كه آيا مقامهاي اسرائيلي در طراحي جنگ اسرائيل عليه حزب الله مشاركت داشته اند يا خير و يا آيا اقدامهاي اسرائيل واشنگتن را متعجب كرد و آيا اين اقدامات در خارج از بازتاب سياسي به طور بي قيد وشرطي مورد حمايت قرار گرفت. به هر حال تعجب آور است كه سياستگزاران آمريكايي به راههايي كه مبارزه نظامي اسرائيل ممكن بود اهداف رقابت كننده اسرائيل در منطقه را تضعيف كند، عميقا فكر نكردند .

به عقيده نويسندگان، آسيب وارده به منافع غرب در خاورميانه بسيار بيشتر از آن چيزي است كه اسرائيل در اين مدت به دست آورد. از بين بردن همه اين آسيب ها نيز در حال حاضر بسيار دير شده است. براي ايجاد بهترين در يك موقعيت بد ، دولت بوش بايد آنچه را كه مي تواند براي حمايت از دولت لبنان انجام دهد ، از استقرار نيروي بين المالي حمايت كند ، كمكهاي بازسازي را فراهم و ايجاد يك فرايند سياسي را در منطقه تشويق كند.

به گزارش مهر، در پايان تحليل فايننشال تايمزآمده است : به هر حال آمريكا بايد با دقت بيشتري به تاثير گسترده تر ديپلماسي خاورميانه فكر كند حتي اگر اين امر به اين معنا باشد كه موضع متفاوتي از نزديكترين هم پيمان منطقه اي خود اتخاذ كند. اين بهترين راه براي كمك به اسرائيل است كه از داشتن يك دوست ابرقدرت كه تا حدي اعتبار و نفوذ ديپلماتيك خود در خاورميانه را حفظ مي كند، سود خواهد برد.

کد خبر 369717

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha