۹ تیر ۱۳۹۵، ۱۱:۳۴

بررسی‌های دیرین اقلیم‌شناسی در محوطه میراث جهانی پاسارگاد

بررسی‌های دیرین اقلیم‌شناسی در محوطه میراث جهانی پاسارگاد

مطالعات دیرین اقلیم شناسی و زمین باستان شناسی در دشت پاسارگاد، براساس تفاهم‌نامه همکاری مشترک هیات باستان شناسی ایران و فرانسه انجام شد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، حمید فدایی مدیرپایگاه میراث جهانی پاسارگاد گفت: براساس مطالعاتی که در دشت پاسارگاد در زمینه های مختلف مورفولوژی دشت و زیرساخت هیدرولیکی آن، زمین شناسی منطقه، وضعیت اولیه پوشش گیاهی در محوطه، کشاورزی باستان، شرایط آب و هوایی و غیره انجام شد وضعیت محیط زیست پاسارگاد دوره هخامنشی مورد ارزیابی علمی قرار می گیرد.

به گفته وی، سرپرستی مشترک تیم ایران و فرانسه با سباستین گندت و کوروش محمدخانی است که گروه تحت سرپرستی آنها دارای تخصص‌های زمین باستان شناسی، متخصص هیدرولوژی، دیرین گیاه شناس و متخصص آنالیز گرده‌های گیاهان  هستند که از مرکز خاورمیانه باستان دانشگاه لیون ۲ فرانسه و مرکز ملی پژوهش های علمی فرانسه در این برنامه شرکت دارند.

فدایی افزود: با انجام این مطالعات ضمن ارایه تصویری از گذشته دشت پاسارگاد، نقشه زمین باستان شناسی محوطه با جزییات ژئومورفولوژی آن نیز تهیه خواهد شد.

به گفته وی، انجام این مطالعات چشم انداز درستی از ظرفیت‌های زیست محیطی منطقه برای الگوی شهری پاسارگاد در دوره باستان در اختیار می‌گذارد و  بازسازی چشم انداز هخامنشی پاسارگاد و قلمرو آن را ممکن می‌کند.

فدایی افزود:این مطالعات درکنار اندازه گیری‌های ژئوفیزیکی که در فصل گذشته توسط هیات مشترک آغاز شددر ارایه شناخت امروزی و شفاف تر ما نسبت به شهر پاسارگاد و از جمله ارایه الگوی سکونتگاهی آن موثر خواهد بود.

براساس تفاهم نامه همکاری مشترک هیات باستان شناسی ایران و فرانسه مطالعات دیرین اقلیم شناسی و زمین باستان شناسی در دشت پاسارگاد، به مدت ۱۰ روز بطول انجامید.

کد خبر 3697880

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha