۱۰ تیر ۱۳۹۵، ۱۳:۲۹

اخبار شهری در هفته ای که گذشت

ضرب الاجل یک ماهه شورا برای شفاف سازی میزان دیون شهرداری

ضرب الاجل یک ماهه شورا برای شفاف سازی میزان دیون شهرداری

شفاف سازی دیون شهرداری یکی از مهم ترین دغدغه های اعضای شورای شهر تهران است که این هفته در طرحی دو فوریتی به شهرداری مهلت دادند طی یک ماه این رقم را مشخص کند.

به گزارش خبرنگار مهر، میزان بدهی های شهرداری تهران هنوز مشخص نیست. رقم های متفاوتی برای بدهی های دولت اعلام می شود از ۲ هزار میلیارد تا ۲۰ هزار میلیارد تومان.

پیش از این رئیس کمیته نظارت شورای شهر تهران در خصوص دیون شهرداری تهران گفته بود: کمیته‌ای در حال بررسی دیون شهرداری تهران است زیرا رقم بدهکاری‌های شهرداری نامشخص و عددی میان ۲۰۰۰ تا ۲۰ هزار میلیارد برآورد می‌شود.

پیرهادی با بیان اینکه ساز و کار شناسایی عدد بدهی شهرداری وجود ندارد، اعلام کرده بود: باید بدهی به پیمانکاران، فاینانس‌ها، بدهی‌های خارجی و داخلی برآورد شود و با یک ساز و کار مشخص، این مطالبات پرداخت شود.

بررسی طرح ارائه لیست بدهی های شهرداری به شورا شد

واگذاری یک شهرداری بدهکار به مدیران بعدی شهرداری دغدغه بسیاری از اعضای شورای شهر  است. این هفته نیز احمد حکیمی پور به هیات رییسه شورای شهر تهران تذکر داد که زمانی ویژه مخصوص تعیین میزان بدهی ها ی شهرداری اختصاص دهند و با حضور مدیران شهرداری این رقم را نهایی و تعیین تکلیف کنند زیرا شورا نیز در این زمینه مسئولیت دارد.

به گفته وی، این تذکر به صورت کتبی نیز به هیئت رئیسه ارائه شده است.

در جلسه غیر علنی شورای شهر تهران هم طرح دوفوریتی توسط رییس کمیسیون شهرسازی و معماری ارائه شد که بر اساس آن شهرداری تهران مکلف است ظرف مدت یک ماه لیست بدهی های خود به اشخاص حقیقی و حقوقی از جمله پیمانکاران، بانک ها و سایر نهادها و سازمان ها را به شورای شهر تهران ارائه کند.

این هفته همچنین موضوع  فروش ۶۰-۴۰ شهر آفتاب و ۳۰ - ۷۰ شهروند به بانک شهر برای پرداخت بدهی ها به صورت یک فوریت مورد بحث قرار گرفت که یک  فوریت آن  رای نیاورد و به صورت عادی به کمیسیون ها رفت.

این درحالی است که پیش از این رییس شورای شهر تهران واگذاری فروشگاه شهروند به بخش خصوصی را رد کرده بود.

تصمیم گیری های جدید در خصوص پیاده راه ۱۷ شهریور

این هفته در خصوص پیاده راه ۱۷ شهریور نیز تصمیم گیری های جدیدی شد. ابوالفضل قناعتی عضو هیات رئیسه شورای شهر تهران از برگزاری جلسه ای با حضور رئیس شورای شهر و اعضایی که پیگیر حل مشکلات این پیاده راه بودند خبر داد و گفت: مسئولیت پیگیری این موضوع به محسن پیرهادی سپرده شد تا مشخص شود آیا واقعا مغازه دارها با این پیاده راه مشکل دارند یا ساکنین محل. از نظر ما مغازه دارها و ساکنین هر دو ساکنین پیاده راه ۱۷ شهریور هستند و فرقی بین این دو وجود ندارد باید به مشکلات آنها توجه و برای حل آن برنامه ریزی شود اما برخی از اعضا معتقدند اگر فقط مغازه دارها دچار مشکل هستند می توان با برنامه ریزی هایی مشکل آنها را برطرف کرد در حال حاضر تیم پیرهادی از ۵۰۰ خانواده در این محل تحقیق کرده و به زودی فرم های نظرسنجی اطلاعاتش استخراج خواهد شد و با عدد و رقم در خصوص آن تصمیم گیری می کنیم.

ابلاغ نقشه های پهنه های گسلی در محدوده شهر تهران پس از ۱۲ سال

یکی از اتفاقات دیگر حوزه شهری در این هفته ابلاغ نقشه های پهنه های گسلی در محدوده شهر تهران بود که پس از بلاتکلیفی ۱۲ ساله، ابلاغ شد.

در نشستی که به این مناسبت در مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با اصحاب رسانه تشکیل شد دکتر محمد شکرچی زاده، رئیس مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی اعلام کرد: با توجه به خطر زلزله در کلانشهرهای کشور، تجربه نشان داده است که مکان های نزدیک به گسل بیشترین خطر پذیری را دارند از این رو باید ساخت و ساز در محدوده پهنه گسلی طبق ویرایش چهارم آئین نامه استاندارد ۲۸۰۰ که از شهریورماه سال گذشته اجباری شد، اعمال شود.

وی با اشاره به اینکه ۱۰ سال بود موضوع تهیه نقشه های پهنه های گسلی شهر تهران مورد توجه بوده است، افزود: در این زمینه مطالعات سازمان زمین شناسی و شهرداری انجام شده بود اما هماهنگی برای گرفتن نتیجه حاصل نشده بود که سرانجام از سال گذشته با هماهنگی های لازم اقدامات برای پهنه بندی محدوده زلزله، ضوابط اولیه، صورت گرفت که گامی برای استمرار تدقیق مطالعات گسل ها و ارائه این الگو به سایر کلانشهرها است.

شکر چی زاده اظهار کرد: این نقشه ها با میزان دقت ۳۵ صدم جی از ۲۲ منطقه شهر تهران تهیه شده است به طوری که موقعیت دقیق پهنه گسل ها را نشان می دهد و بدین ترتیب اهمیت نقطه هر پلاک در پهنه گلی دیده می شود و مطابق آن، ساخت و ساز صورت می گیرد.

رئیس مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی افزود: با این مطالعات ساختمان مهم و حساس نباید در روی پهنه گسل ساخته شود و برای ساختمان سازی و به ویژه ساختمان های بلند مرتبه یعنی از ۱۲ طبقه به بالا اعمال محدودیت شده و با مطالعات ویژه صورت می گیرد تا بدین ترتیب با این اقدامات خطرات وقوع زلزله کاهش یابد اما این موضوع صرفا به معنای کاهش تلفات تهران نیست.

چمران: طرح جامع اراضی عباس آباد نباید دستخوش تغییر شود

این هفته مهدی چمران در حاشیه نشست کمیته تخصصی معماری و طراحی شهری که از زیر مجموعه‌های شورای عالی شهرسازی و معماری است، با تاکید بر اینکه طرح جامع اراضی عباس آباد نباید دستخوش تغییر شود، گفت: در سال ۸۴ طرح جامع اراضی عباس آباد در شورای عالی شهرسازی و معماری به تصویب رسیده و در این نشست مغایرت‌های به وجود آمده مورد بحث و گفت‌وگو قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه برابر طرح تفصیلی سطح اشغال این اراضی برای ساخت مجموعه‌های فرهنگی و تفریحی فقط ۵ درصد بوده است، گفت: با این حال در این اراضی تخلفاتی رخ داده و ساختمان‌هایی خارج از ضوابط طرح جامع اراضی عباس آباد احداث شده است. یکی از این تخلفات مربوط به ساختمان بانک مرکزی است که در ابتدا قرار بود به‌عنوان موزه جواهرات سلطنتی احداث و تنها دو طبقه به‌عنوان واحدهای اداری موزه روی آن ساخته شود. اما شورای عالی شهرسازی و معماری در سال ۸۹ مجوز ساختمان ۱۴ طبقه را صادر کرد و نه تنها موزه‌ای ساخته نشد، بلکه یک ساختمان کاملا اداری در این اراضی سر برآورد.

وی ابراز عقیده کرد: علاوه بر این، گنجاندن ساختمان مربوط به طرح توسعه مبتنی بر حمل و نقل ریلی (T.O.D) در طرح جامع نیز از ابتدا اشتباه بود. در این طرح نقشه‌های مناسب ارائه نشده و پروانه آن نیز بیشتر از میزانی که باید‌، صادر شده است. این ساختمان باید در دو طبقه با هشت طبقه پارکینگ احداث می‌شد، در حالی که اکنون قرار است آنجا ساختمان ۲۷ طبقه ایجاد کنند. اگر قرار است در کنار ایستگاه مترو فروشگاه بزرگ برای استفاده مردم ایجاد شود، دو طبقه کافی است و باید به این نکته توجه داشت که در صورت احداث ساختمان ۲۷ طبقه، این بنا با ۱۰ طبقه کمبود پارکینگ روبه‌رو می‌شود.

به گفته چمران، ساختمان دیگری که در این مجموعه وجود دارد و به سان یک وصله ناجور می‌ماند و تخلفش در شورای عالی شهرسازی معماری گذشته قبلی صورت گرفته، بانک سپه کنونی است. چمران یادآور شد: در سومین دوره شورای شهر تهران مصوبه‌ای به شورای عالی شهرسازی و معماری ارائه شد مبنی بر اینکه این ساختمان و نیز ساختمان استانداری ارتباطی با مجموعه فرهنگی اراضی عباس آباد ندارند و باید حذف شوند. ولی دوباره پرونده آن را به جریان انداختند و امضایش را گرفته و به‌عنوان بانک توسعه صادرات و بعدا بانک ونزوئلا مجوز آن را گرفتند و بعدتر هم به بانک سپه فروختند.

او با تشریح پیشنهاد خود برای اصلاح وضع موجود، گفت: این ساختمان‌ها یا باید اصلاح یا حذف شوند و در مرحله بعد ساختمان وزارتخانه‌ها و اداراتی که در اینجا وجود دارد شامل ساختمان‌های وزارت راه و شهرسازی، راه آهن، بانک سپه و سازمان بنادر به هتل و مجموعه‌های فرهنگی، اقامتی و خدماتی تبدیل شود؛ ضمن اینکه نباید هیچ گونه بارگذاری جدیدی در این اراضی صورت گیرد. رئیس شورای شهر تهران افزود: در حال حاضر حجم تخلفات صورت گرفته نسبت به کل مجموعه عباس آباد کم است، اما اگر این روند تثبیت شود در آینده این مرکز تنفسی شهر که از جمله آخرین ذخایر تنفسی تهران به شمار می‌رود، دستخوش تهدید خواهد شد.

کد خبر 3698975

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • ،،،،، ۱۴:۰۱ - ۱۳۹۵/۰۴/۱۰
      0 0
      با عرض سلام از شورای شهر خیلی سپاسگذاریم برای تعیین تکلیف میزان دیون شهرداری که البته باید این کار خیلی زودتر از اینها صورت میگرفت ولی باز جای شکرش باقی ست که حداقل این کار صورت گرفت. ولی خواهشا خیلی جدی پیگیری شود و شورای شهر با جدیت هرچه بیشتر این موضوع را دنبال نماید و به سرانجام برساند. تا شاید تکلیف 5ماه حقوق پرداخت نشده کارکنان ژئوتکنیک شهرداری تهران هم مشخص شود چرا که کارکنان اعتصاب کرده و کار را تعطیل نموده اند و هیچ یک سر کار نمیروند و در اعتصاب هستند. باتشکر