به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام حسین روحانی نژاد پیش از ظهر دوشنبه در خلال نشست خبری با حضور اصحاب رسانه به میزبانی اداره کل تبلیغات اسلامی استان سمنان در شاهرود، در تشریح نحوه ثبت نام روحانیان استان در سامانه جامع اعزام مبلغ موسوم به سجام، ابراز داشت: یکی از وظایف سازمان تبلیغات اسلامی شناسایی، ساماندهی و اعزام مبلغان به اقصی نقاط استان در مناسبت های مذهبی و ملی است که با به وجود آمدن امکان جدید فضای دسترسی تحت عنوان سامانه سجام، این مبلغان از این پس با دریافت کد ملی تبلیغ، اعزام می شوند.
وی افزود: از میان یکهزار و ۴۶۰مبلغ ثبت نام شده در سامانه سجام استان سمنان، ۷۶۳نفر مبلغ، ۴۲۱ نفر مبلغ خواهر حوزوی و ۲۸۱مبلغ بانوی سنتی حضور دارند که پس از تائید صلاحیت، بررسی مدارک ارسالی و تکمیل ثبت نام کد تبلیغ دائمی دریافت می کنند همچنین درباره ویژگی های این سامانه باید گفت، ثبت تمام مراحل اعزام، مطالب بیان شده در جلسات به تفکیک موضوعات، میزان ساعت تبلیغ، مکان اعزام، مناسبت اعزام و ... در سامانه ثبت و درج می شود تا مسئولان تبلیغات اسلامی و نهادهای فرهنگی بتوانند با برنامه ریزی مدون در راستای اشاعه فرهنگ دینی و تبلیغ، تصمیم سازی کنند.
۴۸ روحانی در روستاهای استان سمنان مستقر هستند
معاون فرهنگی، پژوهشی اداره کل تبلیغات اسلامی استان سمنان، با بیان اینکه مبلغان در سامانه سجام سطح بندی می شوند، گفت: مبلغان سراسر استان پس از ثبت نام اولیه در سامانه سجام، توسط کارشناسان و شرکت در آزمون های تخصصی مورد بررسی سطح آگاهی ها قرار می گیرند و بر طبق آن سطح بندی می شوند.
روحانی نژاد با بیان اینکه دو نوع مبلغ مستقر دائمی و فصلی به جای جای استان سمنان در ۱۷مناسبت دینی اعزم می شوند، ابراز داشت: حجاب و عفاف، امر به معروف و نهی از منکر، شبهات دینی، سبک زندگی اسلامی، قاچاق کالا و ارز، اعتیاد، طلاق، تبیین شعار سال تحت عنوان اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل و ... از موضوعاتی هستند که مبلغان در طول سال نسبت به آنها اطلاع رسانی می کنند.
وی افزود: در سال گذشته ۱۸۶هزار و ۲۰۰نفر روز مبلغ به استان سمنان اعزام شدند همچنین ۴۸روحانی هم اکنون در روستاهای استان سمنان استقرار دائمی دارند و تلاش داریم تا این تعداد را در سال جاری به ۶۰نفر ارتقاء دهیم البته هم اکنون ۶۵ خانه عالم در استان وجود دارد که قصد داریم تعداد این خانه ها افزایش یابد.
برنامه های تبلیغات اسلامی برون سپاری شده است
معاون فرهنگی اداره کل تبلیغات اسلامی استان سمنان، همچنین در پاسخ درباره برون سپاری برنامه های این اداره کل گفت: جلب مشارکت های مردمی از طریق صدور مجوز تاسیس کانون های فرهنگی، تشکیل انجمن های اسلامی، کانون مداحان و ...همواره صورت می گیرد که برگزاری دوره های آموزشی، کارگاه های حضوری و ... با حضور این اقشار در طول سال از جمله فعالیت های برون سپاری شده است.
روحانی نژاد با بیان اینکه هربار مردم در امور فرهنگی متولی امر شدند، اقدامات به خوبی انجام شد، افزود: امروز یک هزار و ۴۱۵هیئت مذهبی در استان سمنان وجود دارد که این امر قطعا پتانسیل ویژه ای در بخش مردمی اشاعه فرهنگ دینی و اسلامی محسوب می شود که به سادگی نمی توان از کنار آن عبور کرد.
وی با بیان اینکه امروز بخش عظیمی از دوره های آموزشی ویژه اقشار تاثیرپذیر توسط برون سپاری صورت می پذیرد، افزود: همچنین ۷۱هیئت محوری، شورای هیئت مذهبی در هشت شهرستان استان، یک مجمع امور قرآنی، یک شورای هیئات مذهبی استانی، هشت کانون مداحان، یک کانون مداحان استانی و تشکل های دینی و فرهنگی مانند انجمن های اسلامی مساجد، کانون های فرهنگی، مذهبی مساجد، وجود ۱۰۰شورای امر به معروف و نهی از منکر هیئات مذهبی، یک هزار و ۸۰۰ مداح و ... هرکدام به نوبه خود ظرفیتی برای برون سپاری اقدامات فرهنگی در سطح استان هستند که با برنامه ریزی صحیح در زمینه استفاده از این ظرفیت ها می توان در راستای اشاعه فرهنگ دینی و اسلامی در جامعه موفق عمل کرد.
۱۰۹ کانون فرهنگی تبلیغی در استان سمنان وجود دارد
معاون فرهنگی اداره کل تبلیغات اسلامی استان سمنان، با بیان اینکه ۱۰۹کانون فرهنگی تبلیغی در استان وجود دارد، گفت: یکی از ویژگی های بارز استان دارا بودن ظرفیت های فرهنگی و مذهبی فراوان است که خوشبختانه در این عرصه شاهد فعالیت ۳۴انجمن اسلامی تشکل های دینی هستیم که ساماندهی فعالیت این اقشار در کنار کانون های فرهنگی، تبلیغی می تواند ظرفیت عظیمی را در اختیار مسئولان بخش های فرهنگی برای ترویج معارف دینی قرار دهد.
روحانی نژاد، همچنین از وجود دبیرستان صدرا به مثابه یکی دیگر از ظرفیت های خوب نیروی انسانی تبلیغات اسلامی استان سمنان نام برد و بیان داشت: برگزاری نشست های آموزشی، گفتمان های دینی دانش آموزی، دانشگاهی و حوزوی، سبک زندگی اسلامی، مقابله با تهاجم فرهنگی، نشست های تخصصی عرفان های نوظهور، شناخت نهله های جدید و ... در زمره اقدامات تبلیغات اسلامی استان سمنان برای تربیت نیروهای انسانی جدید و نسل جوان است.
وی افزود: اداره کل تبلیغات اسلامی استان سمنان همچنین در راستای اشاعه فرهنگ دینی در بین اقشار تاثیرگذار جامعه نسبت به برگزاری دوره های آموزشی مکاسب برای اصناف و بازاریان، دوره های آموزشی برای معلمان دینی دبیرستان ها و مربیان مهد های کودک، دوره های تخصصی قرآن مجید، تربیت ممتحن و مدرس، آموزش اجتماعی کارکنان دولت، دوره های آگاهی بخشی ویژه مبلغان و تغذیه فکری و ... را در طول سال در دستور کار دارد.
تدریس نهج البلاغه در ۱۱۰ مسجد استان سمنان
معاون فرهنگی اداره کل تبلیغات اسلامی استان سمنان با بیان اینکه یکی از وظایف سازمان تبلیغات اسلامی ساماندهی تشکل های ویژه بانوان است، گفت: جمعیت بانوان فرهیخته استان با حضور جمعی از صاحبنظران، صاحبان کرسی تدریس در دانشگاه، حوزه و صاحبان تالیفات معتبر تشکیل و خوشبختانه جلسات این جمعیت به صورت مداوم برگزار می شود.
روحانی نژاد با اشاره به عضویت اداره کل تبلیغات اسلامی استان سمنان در کارگروه های مختلف سطح استان، توضیح داد: این اداره کل به واسطه دامنه فعالیت ها و اقداماتی که انجام می دهد در کارگروه هایی مانند صیانت از حقوق شهروندی، اقتصاد مقاومتی، کمیته تخصصی تبلیغات استان، کارگروه توسعه قرآنی، امر به معروف و نهی از منکر، قاچاق کالا و ارز، زکات، شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر و ... عضویت داشته و در تصمیمات این هیئات نقش مشورتی دارد.
وی در پاسخ به سوالی با موضوع آموزش های تخصصی اداره کل تبلیغات اسلامی استان سمنان نیز، افزود: در سال جاری برای نخستین بار طرح آموزش نهج البلاغه در ۱۱۰مسجد با حضور مبلغان و روحانیان و همچنین عموم مردم متدین استان، برگزار خواهد شد همچنین این اداره کل قصد دارد از بین ۷۳۰مسجد موجود در استان، مساجد نیمه فعال استان را مجددا فعال و از راه اندازی آن ها حمایت کند.
بینات۱۹ در استان سمنان برگزار می شود
رئیس اداره امور قرآنی تبلیغات اسلامی استان سمنان نیز در این نشست از برگزاری طرح بینات۱۹با موضوع تفسیر سوره انبیاء در شش شهر استان خبر داد و گفت: مرحله ثبت نام و برگزاری این طرح قرآنی تا فردا پانزدهم تیرماه۹۵ ادامه خواهد داشت که خوشبختانه استقبال خوبی از آن شده است.
محمد دلالی با اشاره به اهداف طرح بینات۱۹، ابراز داشت: بینات به صورت سالانه سوره هایی از قرآن کریم را انتخاب کرده و درباره آنها مسابقات تفسیر برگزار می کند که هدف عمده از برگزاری این طرح ها، آشنایی هرچه بیشتر با مفاهیم قرآنی است.
وی با بیان اینکه خوشبختانه طرح های قرآنی اداره امور قرآنی تبلیغات اسلامی استان سمنان با استقبال خوبی از سوی فعالان قرآنی روبرو می شود، افزود: در ماه رمضان جاری همچنین طرح نورالهدای۹ ویژه محتوای اجزاء ۲۷، ۲۸ و ۲۹ قرآن کریم در حال پیگیری است.
دلالی بیان داشت: یکی دیگر از طرح های ویژه ماه رمضان در سال جاری، طرح با قرآن در رمضان تحت عنوان باکاروان نور است که این برنامه طی سال گذشته در هشت شهرستان استان شامل شاهرود، سمنان، مهدیشهر، میامی، گرمسار، سرخه، دامغان و آرادان برگزار شده است.
نظر شما