به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از نظام پرستاری، علیاشرف رحمانپناه در خصوص بحث عدالت در پرداختها، افزود: این طرح به گونهای ناعادلانه و ظالمانه طراحی شده بود و برخلاف سیاستهای کلی نظام سلامت بود. چون درمانمحور بود نه سلامتنگر و در میان اعضای مختلف تیم سلامت بیعدالتی و تفاوتها سر به آسمان کشید و داد همه را در آورد.
وی ادامه داد: وزارت بهداشت برای آرام کردن اوضاع بهجای رعایت قانون و عدالت دست به طراحی و اجرای طرحی بنام پرداخت مبتنی بر عملکرد زد که مبتنی بر همه چیز بود جز عملکرد!!
عضو شورای عالی سازمان نظام پرستاری کشور خاطرنشان کرد: در این طرح با ادغام ساعت اضافه کاری پرسنل به خصوص پرستاران، چند ضربه به حقوق پرستاران زد و حقوق آنان را پایمال کرد.
رحمانپناه با اشاره به نادیده گرفتن حق اضافهکاری بر مبنی حقوق و حکم کارگزینی گفت: القاء اضافه کاری اجباری با ترفند مالی و مشوق کاذب افزایش طرح که خلاف قانون ارتقاء بهرهوری و کاهش ساعت کاری مصوب مجلس بود از دیگر معایب طرح پرداخت مبتنی بر عملکرد بود.
وی ادامه داد: ایجاد فرمولاسیون پیچیدهای که بدون داشتن زیر ساختها هنوز هم که هنوز است مراکز از زیر و بم آن بیخبرند(در یک مرکز حق انکالی هست در مرکز دیگری می گویند تعریف نشده است !!! در همان مرکز برای شخص دیگری حق ان الی تعریف و خارج از چارچوب پرداخت می شود !!) این در حالی است که ادعا میشود این فرآیند در چند گلوگاه کنترل میشود اما متاسفانه فقط یک تیم صاحب نقش و نظر است و هیچ نظارتی بر آن نیست و اگر هم گفته میشود ادعایی بیش نیست.!!
عضو شورای عالی سازمان نظام پرستاری کشور افزود: از اینرو طرح مبتنی بر عملکرد یک فریب واضح نمایندگان وقت مجلس و کارکنان وزارت بهداشت بیش نبوده و نیست اگر دوستان بخواهند آمادگی هست در یک مناظره عمومی اثبات شود.
رحمانپناه گفت: در یک امر می توان گفت طرح تحول در خصوص ارجاع ندادن بیماران به بیرون برای آزمایش و دارو و تجهیزات و خدمات خارج از بیمارستان که اغلب باعث سرگردانی بیماران و همراهان میشد موفقیت خوب و قابل قبولی داشته است و مراکز خود اینکارها را انجام میدهند . البته این روند نیز مشکلات خاص خود را بهعلت نبود ساختار درست و زیرساختهای اداری و نرمافزاری و تجهیزاتی مناسب فقط برای بیماران و همراهان تا حدی مفید بوده است وگرنه برای پرسنل بهویژه کادر پرستاری دردسرهای فراوانی ایجاد کرده است و بخش زیادی از فرآیندها را با تأخیر مواجه کرده است.
وی افزود: در کل میتوان گفت این طرح با عنایت به مستندات بیان شده در همایش نقد واقعی طرح تحول در سازمان نظام پرستاری، یک طرح کاملاً پوپولیستی بود و باعث افزایش پرداخت از جیب مردم شد و بیمه را زمینگیر و اقتصاد درمان را با چالش جدی روبرو کرد. افزایش خدمات القایی و عدم وجود گایدلاین و نظارت صحیح بر خدمات القایی خسارت فراوانی به بیمهها وارد کرد . بطوریکه هماکنون با معوقات چندین هزار میلیاردی مواجهاند.
عضو شورای عالی سازمان نظام پرستاری کشور تصریح کرد: خدمات بخش خصوصی را به شدت گران کرده و بخش دولتی قادر به پاسخگویی نیست !! مثلاً هماکنون شما به یک آزمایشگاه دولتی بروید نوبتهای دو یا سه ماهه میدهند و ازمایشگاه آزاد و خصوصی چندین برابر هزینه میگیرید و مردم قادر به پرداخت نیستند. بیمه های تکمیلی هم قادر به باز پرداخت هزینهها نیستند و اعتماد مردم نسبت به بیمهها خدشهدار شده است.
رحمانپناه گفت: همچنین نگرش جامعه به جایگاه و شخصیت حرفه مقدس پزشکی را خدشهدار کرد و آن را رابطه ای اقتصادی کرد. و مردم بیشتر از منظر خریدار و فروشنده خدمت به جامعه پزشکی نگاه میکنند تا یک انسان فرهیخته و با دانش و تخصص منحصر و انسانی.
وی ادامه داد: طرح تحول چون با یک انگیزه مالی و درآمدی طراحی شده است و به بیمار و بیماری بهعنوان یک منبع درآمدی نگاه شده است و هماکنون افتخار مسئولین بهداشت و درمان کسب درآمد از محل خدمات درمانی است و با افتخار اعلام میکنند ۹۰۰ میلیون مراجعه داشتهاند. این یعنی القاء خدمات یا در وضعیت بدتر یعنی یک جامعه بیمار، یعنی دوستان ما در بحث بهداشت و پیشگیری آنقدر بد عمل کردهاند که هر ایرانی در سال ۱۱ بار بیمار میشود و نیازمند مراجعه به پزشک است. ایا این جزو سیاستهای کلی نظام سلامت و از اهداف این سیاستها بود که دوستان برای القا و جا انداختن طرح خود در هر مصاحبه بیش از ۱۰ بار بر آن تأکید میکردند؟؟
عضو شورای عالی سازمان نظام پرستاری کشور افزود: بنابر این طرح تحول، طرحی با انگیزه مالی برای افزایش تعرفهها و درأمد همکاران پزشک بوده و هیچکدام از اهداف بیان شده یعنی کاهش آلام مردم و مقیمی پزشکان و بهبود موثر هتلینگ و کاهش از جیب مردم را محقق نکرده است و اگر دوستان بپذیرند در میز گردها و مناطرههای تخصصی به اثبات خواهد رسید.
رحمانپناه افزود: اما متأسفانه دوستان بزرگوار همه منتقدین طرح را با چوب ضد انقلاب و دست نشانده از خارج و …. مزین کرده و بدبختانه صدا و سیما هم مثل همیشه مبلغ طرحهای پوپولیستی و زیان ده شده و در یک مسیر یک طرفه حرکت کرده و میکند و تحت نفوذ شدید وزارت بهداشت در این مسأله عمل کرده است.
وی ادامه داد: در یک خلاصه میتوانم بگویم طرح از چند جهت بر خلاف اهداف بیان شده افزایش پرداخت از جیب مردم را افزایش داده است. هزینههای دولت و بیمهها را سرسامآور بالا برده است، بیعدالتی اجتماعی و سازمانی را بشدت افزایش داده است و باعث فشار بسیار زیاد کاری و کاهش انگیزه و در نتیجه کاهش کیفیت خدمات در بخش دولتی شده است و موجب ایجاد فشار مالی و نگرانی خانوادههای کارمندان وزارت و بیمهها و در یک کلام ورشکستگی اقتصاد درمان شده است. در خصوص تجارت تجهیزات پزشکی داروهای خارجی و پروتز نیز مشکلات خاصی ایجاد کرده است که بحث در این خصوص را به متخصصین مربوطه واگذار میکنم.
عضو شورای عالی سازمان نظام پرستاری کشور یادآور شد: اما این طرح در صورت تداوم باعث فشار بیش از حد و عواقب اقتصادی مربوطه شده و در صورت شکست با تثبیت تعرفههای ایجاد شده و بینظمی در پرداختها و دریافتهای رومیزی با نرخ جدید کمر نظام سلامت و اقتصاد درمان را خواهد شکست و در جامعه بحران ایجاد خواهد کرد.
رحمانپناه خاطرنشان کرد: به اعتقاد من روند پیش رو چشمانداز خوبی را برای آینده نظام سلامت با تداوم طرح تحول با این سبک و سیاق نشان نمیدهد و از اینرو بازنگری جدی و احترام به منتقدین و تشکیل میزگردهای کارشناسی با همه گروههای ذی نفع و دخیل در اجرای طرح و منتقدین دلسوز نظام و کشور، میتواند پیش از شکست طرح، نجات بخش و امیدوار کننده باشد. در غیر اینصورت سرنوشتی جز طرح مسکن مهر برای طرح و مجریان و کشور در بر نخواهد داشت.
نظر شما