پیام‌نما

لَنْ تَنَالُوا الْبِرَّ حَتَّى تُنْفِقُوا مِمَّا تُحِبُّونَ وَ مَا تُنْفِقُوا مِنْ شَيْءٍ فَإِنَّ اللَّهَ بِهِ عَلِيمٌ * * * هرگز به [حقیقتِ] نیکی [به طور کامل] نمی‌رسید تا از آنچه دوست دارید انفاق کنید؛ و آنچه از هر چیزی انفاق می‌کنید [خوب یا بد، کم یا زیاد، به اخلاص یا ریا] یقیناً خدا به آن داناست. * * * لَن تَنَالُواْ الْبِرَّ حَتَّی تُنفِقُواْ / آنچه داری دوست یعنی ده بر او

۱۹ تیر ۱۳۹۵، ۱۰:۲۹

نایب رئیس انجمن فیزیوتراپی عنوان کرد؛

انتقاد از دخالت های غیر پزشکی در حرفه فیزیوتراپی

انتقاد از دخالت های غیر پزشکی در حرفه فیزیوتراپی

نایب رئیس انجمن علمی فیزیوتراپی ایران، از دخالت های غیرقانونی فارغ التحصیلان غیر پزشکی در امور درمان های فیزیوتراپی و...، به شدت انتقاد کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر اسماعیل ابراهیمی گفت: در ارتباط با برخی دخالت ها در زمینه فعالیت های فیزیوتراپی در ابتدا نامه اعتراض آمیزی به معاون آموزشی وقت وزارت بهداشت نوشتیم مبنی بر اینکه نقش رشته تربیت بدنی و رشته های تحصیلات تکمیلی آن در مجموعه علوم ورزشی، بسط ورزش و پویایی حرکتی در اقشار مختلف جامعه و پیشگیری از بروز بیماری به صورت ارتقای انعطاف پذیری سیستم عضلانی، اسکلتی و ایفای نقش حیاتی در ارتقاء آمادگی جسمانی و استقامت بدن است.

وی ادامه داد: اما وقتی یک فرد دچار کمر درد، ساییدگی مفاصل، انحراف ستون فقرات یا فلج شدن عصب می شود می بایست با حساسیت ویژه ای مورد توجه قرار گیرد و در اینگونه موارد فارغ التحصیلان مقاطع تحصیلات تکمیلی تربیت بدنی در هیچ شرایطی حق ورود به مقوله درمان را ندارند. همان طور که در تمام دنیا این تقسیم بندی  انجام می شود و درمان بیماری هایی چون  اختلال در ستون فقرات و اندام ها، شکستگی ها، کاهش دامنه حرکتی، ضایعات ورزشی و تمامی بیماری های اسکلتی عضلانی هیچ کدام در حیطه تربیت بدنی و علوم ورزشی نیست چرا که اگر فردی با این مشکلات به متخصص مغز و اعصاب، جراح ارتوپد، جراح پلاستیک، طب ورزشی و طب فیزیکی مراجعه کند پس از تشخیص پزشکی و ضرورت، این بیماران را به فیزیوتراپیست ارجاع می دهند. زیرا همکاران پزشک ما می دانند که این بیماران را باید کسی معاینه و درمان نماید که حق دست زدن به بیمار و مداخلات درمانی را دارد و تنها افرادی می توانند در این زمینه فعالیت نمایند که مدرکشان مورد تایید وزارت بهداشت بوده و عضو نظام پزشکی باشند و پروانه فعالیت خود را نیز از وزارت بهداشت دریافت نمایند و هیچ وزارتخانه دیگری مثل وزارت علوم و وزارت ورزش و جوانان حق دخالت و تصدی گری در امور سلامت و بهداشت مردم را ندارند.

دبیر بورد فیزیوتراپی افزود: در این زمینه طی بیانیه ای دکتر باقر لاریجانی معاون آموزشی وزارت بهداشت اعلام نمود که آیین نامه ای تصویب شده و به همه ارگان ها و سازمان های ذی ربط از نظام پزشکی گرفته تا وزارت بهداشت، پزشکی قانونی و همچنین همه دبیران بورد فرستاده شد و اعلام گردید، رشته های تربیت بدنی زیرمجموعه رشته های علوم انسانی است نه علوم پزشکی و به همین دلیل رشته هایی که از نظر نظام پزشکی و وزارت بهداشت جزء گروه پزشکی محسوب نمی شوند حتی اگر دکتری و فوق لیسانس نیز داشته باشند حق کار کردن با بیمار در قالب حرکات اصلاحی، آسیب شناسی، ماساژ درمانی و آب درمانی را ندارند و دخالت های وزارت علوم در راه اندازی این رشته ها غیر قانونی بوده و باید جلوی این کار گرفته شود.

رئیس دانشکده علوم توانبحشی دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: متاسفانه گروه تربیت بدنی اقدام به راه اندازی رشته هایی بنام حرکات اصلاحی و آسیب شناسی کرده و بعد  همین افراد غیر متخصص بدون اینکه حق معاینه و ارایه خدمات درمانی را داشته باشند و بدون داشتن کارت نظام پزشکی و مجوز فعالیت از وزارت بهداشت در امور درمانی و سلامت دخالت میکنند و این کار تهدید سلامت عمومی جامعه است.

وی اظهار داشت: وزارت بهداشت که متولی اصلی سلامت مردم است با این کار مخالف بوده و به همین دلیل نامه ای توسط وزارت بهداشت به وزارت علوم ارسال شده و همانطور که می دانیم طبق استانداردهای جهانی نیز حرکات اصلاحی و ورزش درمانی جزء لاینفک حیطه کار ی فیزیوتراپیست ها است و بر این اساس قرار شده از دخالت در امور درمانی توسط فارغ التحصیلان این رشته ها جلوگیری و ممانعت شود.

ابراهیمی ادامه داد: اختلال در روند درمان بیماران و سلامت مردم ایجاد کرده و خیلی از این افراد در بسیاری از استان ها به صورت غیر قانونی تحت نام کلینیک های سلامت یا باشگاه های سلامت عملا وارد حیطه درمان شده و با بیماران کار می کنند در حالی که به هیچ عنوان مجاز به ورود به حیطه درمان نبوده و در نتیجه وزارت بهداشت اقدام شایسته ای را انجام داده تا جلوی این کار گرفته شود.

وی افزود: انجمن علمی فیزیوتراپی ایران و اعضای بورد فیزیوتراپی آمادگی خود را به وزارت بهداشت اعلام کرده اند که توانایی ارائه تمام فعالیت هایی را دارند که تا کنون توسط گروه هایی که به صورت غیر متعارف و غیرقانونی انجام شده است تا مردم دیگر در زمینه درمان بیماری های اسکلتی عضلانی و حفظ سلامت خود بیشتر متضرر نشوند و از دخالت های درمانی غیرقانونی فارغ التحصیلان علوم ورزشی جلوگیری گردد.

کد خبر 3708041

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • رباب عباداللهی ۱۴:۵۲ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۰
      0 0
      بنظر من سخنان دکتر ابراهیمی بعنوان نماینده ی جامعه ی فیزیوتراپی کاملا مورد تایید است و این مشکلات ذکر شده از جانب ایشان دغدغه ی همه ی همکارانمان عزیز..با تشکر از استاد بزرگوار دکتر ابراهیمی
    • m.Ebrahimi ۱۵:۱۶ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۰
      0 0
      متاسفانه شاهد بودم که تو شبکه های اجتماعی مثل اینستاگرام، فارغ‌التحصیلان تربیت بدنی تحت همین عنوان حرکات اصلاحی اقدام به ارائه برنامه درمانی میکنن و در قبالش وجه دریافت میکنن!!!! همونطور که استاد بزرگوار جناب دکتر ابراهیمی فرمودن، عدم برخورد مناسب با این مسئله به نظام سلامت ما آسیب میزنه و ممکنه تبعات جبران ناپذیر داشته باشه!
    • M DPT ۱۵:۲۸ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۰
      0 0
      با درود بسیار جالب هست! شخص اقای ابراهیمی خودشون مدرس و از ایجاد کنندگان رشته حرکات اصلاحی هستند! بعد می پرسن چه کسی ایجاد کرده؟! بفرمایند چه کسی با این رشته ساختگی پایان نامه داره؟و چه کسی دروس بیومکانیک رو تدریس میکنه؟ امان از دورویی....