۲۰ تیر ۱۳۹۵، ۸:۲۰

معاون مرکز توسعه پیشگیری سازمان بهزیستی:

سلامت روان در کشور نیازمند تشکیل شبکه ارجاع است

سلامت روان در کشور نیازمند تشکیل شبکه ارجاع است

معاون مرکز توسعه پیشگیری سازمان بهزیستی کشور با اشاره به هزینه‌های بالای خدمات سلامت روان گفت: بیمه خدمات روانشناسی سبب دسترسی بیشتر مردم به این خدمات می‌شود.

به گزارش خبرنگار مهر، مهدی میرمحمد صادقی در میزگرد چشم انداز حرفه ای مشاوره و روانشناسی و تعامل آن با رشته های روانپزشکی و روان درمانی؛ افزود: نبود بیمه سبب شده تا متخصصان رشته های روانشناسی و مشاوره بخش زیادی از مخاطبان خود را از دست بدهند.

وی با اشاره به اینکه خدمات روانشناسی و مشاوره به دلیل گران بودن تاکنون در سبد خانوار ایرانی جایی نداشته و همین امر بر افزایش آسیب های اجتماعی در جامعه افزوده است، توضیح داد: بنابراین طبیعی به نظر می رسد که سازمان نظام روانشناسی  باید تحقق بیمه سلامت روان را در دستور کار خود قرار دهد.

معاون مشاوره و امور روان شناختی مرکز توسعه پیشگیری سازمان بهزیستی شرط اصلی تحقق بیمه های سلامت روان را شکل گیری نظام ارجاع عنوان کرد و گفت: باید بتوانیم همانند وزارت بهداشت که شبکه بهداشت را در کشور پیاده کرده است، با استفاده از پتانسیل ۲۰ هزار کارشناس سلامت روان آموزش و پرورش، ۱۶۰۰ مرکز مشاوره بهزیستی و ۴۰۰ مرکز مشاوره ای که در سراسر کشور پراکنده و زیر نظر سازمان‌ها و ار گانهای دیگر در حال فعالیت هستند، شبکه ای برای ارجاع بیماران سلامت روان ایجاد کنیم.

وی ادامه داد: تنها در این شرایط است که می توانیم انتظار داشته باشیم بیمه سلامت روان در کشور اجرایی شود.

میرمحمد صادق به رایزنی‌هایی که از سوی بهزیستی برای تحقق بیمه سلامت روان با وزارت تعاون، رفاه و کار و امور اجتماعی و معاون این سازمان صورت گرفته اشاره کرد و گفت: به تازگی معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز درباره آن قول مساعد داده است.

وی افزود: این طور می توان نتیجه گرفت که با تحقق نظام ارجاع سلامت روان، ابتدا مشکل بیمه و سپس بیکاری و اشتغال فارغ التحصیلان رشته مشاوران و روانشناسان نیز به شکل غیرمستقیم حل  می شود و بخش قابل ملاحظه ای از آسیب های اجتماعی جامعه با بهره مندی مردم از خدمات مشاوره  کاسته می شود.

معاون مشاوره و امور روان‌شناختی مرکز توسعه پیشگیری سازمان بهزیستی در بخش دیگری از اظهاراتش با اشاره به اینکه  چرخ دخل و خرج دفاتر مشاوره در شهرهای بزرگ مانند تهران با همه فراز و فرودهایش می چرخد اما مشکل اصلی دفاتر مشاوره در شهرستانهای محروم و کم برخوردار است، تاکید کرد: اتفاقا این دفاتر  با آسیب های اجتماعی بسیاری هم روبرو هستند، بنابراین شکل گیری نظام ارجاع سلامت در کاهش آسیب های اجتماعی مناطق محروم و حل مشکلات آنها نیز موثر خواهد بود.

وی تاکید کرد: البته برخی بر این اعتقادند که شبکه سلامت روان باید با شبکه سلامت وزارت بهداشت ادغام شود اما به نظر من این امر به دلیل دیدگاه پزشک محور وزارت بهداشت و همچنین نگاه زیستی و دارویی  این وزارتخانه امکان پذیر نیست چرا که راه اندازی شبکه  سلامت روان مستلزم نگاه مثبت به علوم انسانی و اهمیت مباحث رفاه اجتماعی است.

معاون مشاوره و امور روان شناختی مرکز توسعه پیشگیری سازمان بهزیستی افزود: با این همه اکنون بسیاری از قسمتهای مورد نیاز برای راه اندازی شبکه سلامت مهیاست و منظور ما از راه اندازی این طرح به راه انداختن یک شبکه عریض و تحویل نیست. در این طرح ما در نظر داریم تا اعضای سازمان نظام روانشناسی و مسئولان این سازمان نقش نهادهای دیگر مانند  قوه مقننه، مجریه و تمامی نهادها را به خوبی درک کنند و از پتانسیل این نهادها برای توسعه فعالیت های سازمان نظام روانشناسی سود بجویند.

توجه به انجمن ها و تشکل ها نیز موضوع دیگری است که سازمان نظام روانشناسی باید برای تقویت و اعتلای آن همه توان خود را به کار گیرد ودر این راستا باید حمایت از تشکل‌های دانشجویی و دانشگاهی را در اهم فعالیت های خود قرار دهد. زیرا این امر  می‌تواند در ارتقا دانش روانشناسی و مشاوره در کشور موثر واقع شود.

وی ادامه داد: در حال حاضر آسیب های اجتماعی در کشور ما رشد قابل توجهی یافته است و این امر می طلبد تا سازمان نظام روانشناسی برای آنکه همانند جامعه پزشکان بتواند پرقدرت در مبارزه با این مشکلات ظاهر شود باید بتواند گامی جدی در مبارزه با مشکلات و معضلات اجتماعی بردارد و تنها به بقای زندگی بپردازد.

کد خبر 3708737

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha