به گزارش خبرگزاری مهر، معصومه آباد در آغاز دویست و هفتاد و چهارمین جلسه شورا با اشاره به روز بدون نایلکس گفت: امروز شروع هفته عاری از پلاستیک است موضوعی که ضرورت آن را از شورای سوم گوشزد کردیم و قریب به ۷ سال پیش مصوبه ای در این موضوع به تصویب رساندیم.
آباد ادامه داد: مضرات کیسه های پلاستیکی امروزه در دنیا شناخته شده و سازمان بهداشت جهانی نیز بر آن صحه گذاشته است و خوشبختانه عدم استفاده از این کیسه ها در شهرداری تهران شروع شده همچنانکه در سازمان میادین، سازمان پسماند و شهروند شاهد عدم به کارگیری این مواد هستیم.
رییس کمیته ایمنی شورا افزود: متاسفانه چون روش امحا زباله ها به صورت دفن است این مواد در تابش نور خورشید قرار می گیرند و این در حالی است که ماندگاری پلاستیک ها در طبیعت از ۳۰۰ تا ۱۰۰۰ سال تخمین زده می شود و این یعنی یک خطر بالقوه برای محیط زیست.
آباد تصریح کرد: بر اساس بند ۱۳ سیاست های مقام معظم رهبری در حوزه محیط زیست بر این موضوع تاکید دارد و باید هر چه سریعتر نسبت به حذف مواد پلاستیکی و کیسه های پلاستیکی حتی ظروف پلاستیکی که عموما به صورت فوم کاربرد دارند و بسیار مضر هستند یک ضرورت است و باید در این راستا فرهنگ سازی شود.
آباد با اشاره به یک فرهنگ غلط رایج در بین شهروندان گفت: یکی از عادات غلط ما این است که نان داغ با حرارت بالا را در این کیسه های پلاستیکی قرار می دهیم در حالی که این کار یک اقدام بسیار اشتباه است حال آنکه می توان نان را در کیسه های با الیاف گیاهی قرار داد تا کیفیت نان شود.
رییس کمیته ایمنی شورا همچنین خاطرنشان کرد: حذف کیسه های پلاستیکی نیاز به فرهنگ سازی دارد و اگر در هر هفته و در هر خانه ایرانی یک کیسه پلاستیکی حذف شود معادل یک میلیارد کیسه پلاستیکی در طول سال و معادل ۷ هزار تن پلاستیکی خواهد بود.
وی روش دیگر امتناع مردم از این کیسه ها را قیمت گذاری بر روی آن عنوان کرد.
نظر شما