اکبر تقیزاده، که مسئولیت اجرای مرمت و احیای عمارت مسعودیه را در شرکت بهره بردار این عمارت بر عهده دارد، درباره تعطیلی مسعودیه در پی فسخ قرارداد این شرکت با صندوق احیای آثار تاریخی به خبرنگار مهر گفت: پیرو فسخ قراردادی که به شرکت بهره بردار طی دو ماه پیش اعلام شده بود و در نامه ای نوشته بودند که این عمارت باید تخلیه شود، روز نوزدهم تیر ماه برخی افراد از صندوق احیا آمده و گفتند که می خواهیم در این بنا مستقر شویم چون قرارداد شما فسخ شده است ما هم اعلام کردیم که صندوق نمی تواند این فسخ قرارداد را محقق کند و باید قاضی دادگاه رأی بدهد ما هم از آن رأی به طور حتم تمکین می کنیم. بنابراین هر قضاوتی که دادگستری کند آن را می پذیریم.
تقیزاده افزود: نگهبانان شرکت بهره بردار هم شب نوزدهم و هم روز بیستم تیر ماه در عمارت مسعودیه حضور داشتند، اما از صندوق احیا تعداد زیادی نگهبان دیگر هم آمده بودند. ما دیدیم که ممکن است، درگیری در این بنای تاریخی اتفاق بیفتد بنابراین از این اتفاق در عمارت تاریخی و فرهنگی مسعودیه جلوگیری کردیم. پس به دادگستری رفته و به قاضی شکایت کرده و گفتیم که روز نوزدهم این بنا را اشغال کرده و عمارت را در اختیار گرفتند. ما منتظر رأی دادگاه هستیم تا ببینیم حضور نیروهای صندوق احیا در عمارت به چه صورت است .
مجری مرمت و احیای عمارت مسعودیه درباره اینکه در قرارداد بین شرکت و صندوق احیا آمده است اگر شرایط برای فسخ قرارداد به وجود آید، صندوق احیا می تواند عمارت مسعودیه را در اختیار بگیرد، گفت: همه مواد قرارداد، ارزش یکسان دارد. یک ماده به ماده دیگر ارجح نیست. در ماده ای از این قرارداد آمده که اگر اختلافی بین دو طرف قرارداد پیش آید، باید آن را در کمیسیون مشترکی حل کرد حتی در ماده دیگری نوشته شده اگر به مواد یا ماده ای از قرارداد شبهه ای وارد شود و حتی از نظر قانونی مورد ایراد قرار گیرد، کلیت این قرارداد باید اجرا شود و نسبت به تغییرات آن مواد، اقدامات لازم صورت گیرد.
وی ادامه داد: بنابراین ما منتظر تشکیل کمیسیون مشترک هستیم تا اگر نسبت به موادی از قرارداد اختلافی وجود دارد، در این کمیسیون اصلاح شود که البته در این مورد، اختلاف بر سر کاربری عمارت مسعودیه است چون برای عمارت، کاربری هتل تعریف شده بود ولی طبق مطالعات به این نتیجه رسیدیم که نمی توان این بنا را به هتل تبدیل کرد. حتی مسئولان صندوق احیا نیز در مصاحبه های خود گفتهاند اصراری نداریم که این بنا به هتل تبدیل شود.
تقیزاده گفت: اعتقاد داریم که در این زمینه نه تنها باید کمیسیون تشکیل شود، بلکه دادگاه می بایست رأی نهایی را صادر کند. ما همیشه برای تشکیل این کمیسیون حاضر هستیم.
وی گفت: از اینکه عمارت مسعودیه بسته شود، باید متاسف بود.ببینید چند سال قبل چند درصد از تهرانی ها این بنای تاریخی را می شناختند و الان چند درصد آن را می شناسند؟ چه تعداد از مردم آن را دیده و از این بنای تاریخی در تهران لذت بردند؟ در این بنای تاریخی افراد با یکدیگر تعامل برقرار کرده و ارتباط می گیرند چنین فضاهایی را نباید حتی یک روز هم بست. در تهران امکانات زیاد و فضاهای فرهنگی متعددی در حد و اندازه عمارت مسعودیه نداریم.
نظر شما