پیام‌نما

وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ‌اللَّهِ جَمِيعًا وَ لَا تَفَرَّقُوا وَ اذْكُرُوا نِعْمَتَ‌اللَّهِ عَلَيْكُمْ إِذْ كُنْتُمْ أَعْدَاءً فَأَلَّفَ بَيْنَ قُلُوبِكُمْ فَأَصْبَحْتُمْ بِنِعْمَتِهِ إِخْوَانًا وَ كُنْتُمْ عَلَى شَفَا حُفْرَةٍ مِنَ النَّارِ فَأَنْقَذَكُمْ مِنْهَا كَذَلِكَ يُبَيِّنُ‌اللَّهُ لَكُمْ آيَاتِهِ لَعَلَّكُمْ تَهْتَدُونَ * * * و همگی به ریسمان خدا [قرآن و اهل بیت (علیهم السلام)] چنگ زنید، و پراکنده و گروه گروه نشوید؛ و نعمت خدا را بر خود یاد کنید آن گاه که [پیش از بعثت پیامبر و نزول قرآن] با یکدیگر دشمن بودید، پس میان دل‌های شما پیوند و الفت برقرار کرد، در نتیجه به رحمت و لطف او با هم برادر شدید، و بر لب گودالی از آتش بودید، پس شما را از آن نجات داد؛ خدا این گونه، نشانه‌های [قدرت، لطف و رحمت] خود را برای شما روشن می‌سازد تا هدایت شوید. * * * معتصم شو به رشته‌ى يزدان / با همه مردمان با ايمان

۲۲ تیر ۱۳۹۵، ۹:۱۷

مهر گزارش می‌دهد؛

گرما در یزد بیداد می‌کند/ روزهای گرمتر در انتظار است

گرما در یزد بیداد می‌کند/ روزهای گرمتر در انتظار است

یزد ـ گرما ویژگی‌اقلیمی یزد است و دمای بالای هوا در این استان دور از ذهن نیست اما به نظر می‌رسد گرمای این روزها بی‌سابقه است و مردم سازگار و اهل مدارای یزد دیگر تحمل این شدت گرما را ندارند.

خبرگزاری مهر ـ گروه استان‌ها: هوا به شدت گرم است و همه از این همه گرمی به اضافه تابش شدید نور خورشید گلایه دارند، «انگار از زمین و آسمان آتش می‌بارد»، این جمله اغلب مردمی است که ناچارند ساعتی از روز را در یزد و دیگر شهرستانهای استان یزد تردد کنند.

گرما از یک طرف، تابش شدید نور خورشید و شهر بدون سایه از طرف دیگر به شدت کلافه کننده شده حتی بادی که می وزد داغ است.

یزد همیشه گرم بوده و گرما صفت شهرهای کویری نظیر شهرهای استان یزد است اما امسال گرمای یزد گویی اندکی متفاوت از دیگر سال‌هاست.

ظریفی می‌گفت: یا سرمای سوزان زمستان‌های یزد، گرمای هر سال تابستان را از ذهنمان پاک می‌کند یا هوا امسال به واقع جور دیگری گرم است.

دمای هوای یزد امسال به ۴۹ درجه هم رسید

امسال دمای هوا در یزد تا ۴۹ درجه سانتیگراد هم رسید که البته این درجه گرما از سوی هواشناسی اعلام نشد و گرمای هوای یزد در گرمترین روزها و ساعات در نهایت ۴۳ درجه اعلام شد در حالی که دماسنج‌های مغازه ها خبر از دمای ۴۹ درجه ای نیز داده اند.

ظهرهای گرم یزد همه چیز را ذوب می کند. از تابلوها و علائم راهنمایی و رانندگی گرفته تا هر آنچه که ساعت‌ها به ناچار در زیر تابش مستقیم و شدید نور خورشید باقی می ماند.

گرما مردم شهر را نیز کلافه کرده و سرعت برای انجام امور روزمره و بازگشت به خانه ها و آرامیدن در زیر باد کولرها به خوبی مشاهده می شود.

کلافگی در سیمای مردم یزد به خوبی مشاهده می شود و گاه حتی در اثر بی حوصلگی و کلافگی، برخی بحث‌های کوچک به ویژه هنگام رانندگی، به دعواهای بزرگ ختم می‌شود.

محدودیت‌های آبی مشکلات گرما را در یزد دو  چندان کرده است

گرمای هوا که تحمل آن جهادی بزرگ است از یک سو، کم آبی و محدودیت های این چنینی نیز از سوی دیگر بر مشکلات مردم یزد افزوده است.

در شرایطی که مسئولان استان مدام نگران بحران آب هستند، کولرهای آبی نیز در این گرمای هوا بی وقفه کار می کنند و میزان مصرف آب در این روزهای گرم و کم آب را افزایش داده اند.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان یزد در این باره اظهار داشت: در کل استان یزد ۴۰۰ هزار کولر آبی کار می کنند که این کولرها میزان مصرف آب را به شدت افزایش داده اند.

علی اسلامی عنوان کرد: کولرهای آبی میزان مصرف آب در استان یزد را تا ۵۰ درصد افزایش می دهد و این در حالی است که در استانی نظیر یزد، کولرها پنج ماه از سال را مدام کار می کنند.

سرانه مصرف آب در تابستان به ۳۶۹ لیتر به ازای هر نفر می رسد

اسلامی، سرانه مصرف آب در زمستان در استان یزد را ۵ میلیون و ۷۶۰ هزار مترمکعب اعلام کرد و بیان داشت: این میزان در کل استان به طور میانگین به ازای هر نفر ۱۸۵ لیتر است که در تابستان به ۳۶۹ لیتر به ازای هر نفر می‌رسد.

وی، مجموع مصرف آب در تابستان‌های یزد را دو برابر زمستان‌ها دانست و یادآور شد: در تابستان گذشته ۱۰ میلیون و ۷۱۰ هزار مترمکعب آب در یزد مصرف شد.

اسلامی افزود: این میزان مصرف در برخی شهرهای استان یزد بیشتر است به عنوان مثال در حالی که در فصل تابستان سرانه مصرف آب در یزد به ازای هر نفر ۳۲۰ لیتر است این میزان در تفت به ۵۸۰ لیتر، در مهریز به ۴۲۰ لیتر، اردکان ۴۲۰ لیتر، اشکذر ۵۲۰ لیتر، بافق ۳۸۰ لیتر و در بهاباد ۴۲۰ لیتر است.

تغییرات دمایی طی چند روز آینده پایدار نیست

در چنین شرایطی گرم شدن هوا و افزایش هر روزه دما نیز وضعیت را دشوارتر می کند اما در هر حال وضعیت آب و هوایی یزد فعلا بر این منوال است و بر اساس گزارش‌های هواشناسی، حتی تغییرات کوچک طی دو سه روز آینده نیز چندان پایدار نخواهد بود.

کارشناس هواشناسی استان یزد در این زمینه به خبرنگار مهر گفت: بر اساس نقشه های هواشناسی روزهای گرمی در مدت زمان باقیمانده از فصل تابستان به ویژه یک ماه آینده در انتظار استان یزد است و دمای هوا تقریبا یک درجه گرمتر از میانگین بلند مدت خواهد بود.

سیدعلی میرحسینی از افزایش دمای هوا طی امروز و فردا در استان یزد خبر داد و اظهار داشت: دمای دیروز هوا در شهر یزد ۴۳ درجه بوده که امروز به ۴۴ درجه می رسد.

دمای هوا امروز در بافق به ۴۶ درجه سانتیگراد می رسد

وی یادآور شد: در برخی مناطق استان نظیر شهر بافق نیز گرمای هوا بیشتر از مرکز استان یا میانگین استانی است و امروز به ۴۶ درجه سانتیگراد خواهد رسید.

میرحسینی تصریح کرد: از روز چهارشنبه هفته جاری با شمالی شدن جریانات، از شدت گرما کاسته می شود و دما تا پنج درجه کاهش خواهد یافت اما این کاهش دما مقطعی است و مستمر نخواهد بود.

وی عنوان کرد: دمای هوا در اغلب نقاط این استان در دو هفته گذشته بالای ۴۰ درجه بوده که در روزهای پایانی همین هفته به زیر ۴۰ درجه می رسد ضمن اینکه در بسیاری از نقاط استان شاهد وزش باد نسبتا شدید و احتمال گرد و خاک از امروز تا چهارشنبه خواهیم بود.

کد خبر 3710998

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha