به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ادارهکل روابط عمومی و امور بینالملل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، حسین علیجانی مدیر این مرکز در جریان برگزاری اولین نشست هماندیشی «نقش قلم» به میزبانی اردبیل، تصریح کرد: دو حوزه هنری و ادبی کانون در کنار هم و بهعنوان یار و همراه یکدیگر میتوانند حرکتها و فعالیتهای کارسازی را شکل دهند و باید مسیر تربیت و تعالی نسل آینده در عرصه فعالیتهای فرهنگی، هنری و ادبی را به رسالت اصلیمان تبدیل کنیم.
مدیر مرکز آفرینشهای ادبی و هنری با بیان این مطلب افزود: ما در این مرکز دریافتکننده آثار ارزشمندی از کودکان و نوجوانان در هشت رشتهی هنری و چهار گرایش ادبی هستیم که ازجمله آن میتوان در گروه ادبی به نوشتن خلاق، کارگاه شعر، داستان و انجمنهای ادبی نوجوانان اشاره کرد.
وی شناسایی نیروهای خلاق را از رسالتهای مربیان و کارشناسان ادارهکل آفرینشهای ادبی و هنری کانون دانست و اظهار داشت: مربیان باید بهعنوان پرورشدهندگان استعدادهای خلاق، خود را در مقابل میهن اسلامی مسئول بدانند.
علیجانی به تلاش مضاعف برای تولید آثار فاخر و ارزشمند در کانون با استفاده از ابزار هنر و ادبیات اشاره کرد و افزود: ما معتقدیم باید نسلی را پرورش دهیم که در ذات و حقیقت انسانی خود متوجه حضور خداوند باشد و این حقیقت را درک کند که عالم محضر خدا است.
وی در ادامه خطاب به مربیان و کارشناسان گفت: باید در پرورش فکری کودکان و نوجوانان به لحاظ نقش تربیتی و ترسیم بنیانهای اجتماعی در جامعه مسئولیتپذیر و در قبال خطاهای اجتماعی اگر با ضعفها و اشکالهایی مواجه شدیم، قصور خود را در قبال آنها پذیرا باشیم.
حسین علیجانی تصریح کرد: با اعتقاد میتوان رفتارها و خصلتهای نیکو را در نسل آینده پرورش داده و زمینهای را فراهم آوریم تا نسل کودک و نوجوان ما بتواند با استفاده از ابزار فرهنگ، ادب و هنر شایستهترین فعالیتها و اقدامات را از خود به یادگار بگذارد.
علیجانی کار شگفتانگیز کانون را در عرصه ادبیات و خلق آثار متفاوت با تکیه بر اصل مطالعه و کتابخوانی بهعنوان یک دنیای بینظیر یادآور شد و افزود: در چنین سرزمین متنوعی حضور بانشاط و معنوی در تغییر و تحولات زندگی اجتماعی مؤثر خواهد بود.
مدیرکل آفرینشهای ادبی و هنری کانون فعالیت ۸۹۵ مربی، کارشناس و کارشناس مسئول آفرینشهای ادبی و هنری را در کشور بهعنوان مشاوران امین برای خانوادهها در مسیر تعالی و تربیت آنها یادآور شد و اظهار داشت: ما در نشستهای منطقهای هدفمان این است که مربیان و کارشناسان بهعنوان گروههای تصمیمساز تلاش کنند نه اینکه بخواهند تنها به تصمیمات حوزه ستادی عمل کنند، بلکه ضرورت دارد خروجی این نشستها به یک سند فراگیر با همفکری و تعامل مربیان تمام استانها تبدیل شود تا در مدت پنج سال بتوانیم این سند را اجرا کنیم.
وی با تأکید بر کار گروهی و احترام به خرد جمعی گفت: ما در کنار توانمندسازی نسل آینده باید به پرورش نیروی خلاق در یک ساختار غیر اداری فکر کنیم و با پرهیز از جلسات فرمایشی و بینتیجه سعی کنیم تا درهای کانون به روی هنرمندان و فعالان عرصه ادبیات و هنر باز شود.
علیجانی در پایان با تأکید بر اینکه هیچ اجباری در کار آفرینشهای ادبی و هنری و اجرای فراخوانهای ستادی وجود ندارد، گفت: ما اگر در کنار هشت رشته بر موضوع و فراخوان زبان مادری نیز تأکید میکنیم نه از باب اجبار بلکه بر اساس نیاز و انتخاب اختیاری بوده و هدف این است تا در کانون به یک ایران واحد فکر کنیم و باتجربه و خلاقیت در مسیر ارایه آثار فاخر گام برداریم.
نظر شما