به گزارش خبرگزاري "مهر" به نقل از خبرگزاري فرانسه، "ژان باتيست متي" گفت: در روزهاي آينده مي توان تماس هاي فني با ايران صورت داد تا برخي از ابعاد پاسخ ايران به پيشنهاد گروه 1+5 در خصوص موضوع هسته اي اين كشور روشن شود.
وي گفت : "به زعم ما عملي شدن اين تماسها در روزهاي آتي براي طرفها مفيد خواهد بود".
درهمين رابطه "ژاك شيراك" نخست وزير فرانسه و "آنجلا مركل" صدر اعظم آلمان امروز در كنفرانس خبري خود پاسخ ايران به بسته پيشنهادي را مبهم ارزيابي كردند.
مركل گفت كه با اين بسته جهان خواهان دادن فرصتي اقتصادي به ايران است.
شيراك گفت: پاسخ ايران به ويژه درخصوص درخواست جامعه بين المللي براي تعليق فعاليت هاي حساس (هسته اي ) كمي ابهام دارد.
روز سه شنبه اين هفته ايران رسماً پاسخ خود را به پيشنهادي كه در 6 مارس (16خرداد) از سوي خاوير سولانا مسئول سياست خارجي اتحاديه اروپا به نمايندگي از پنج كشور عضو دائم شوراي امنيت بعلاوه آلمان به ايران داده شده بود ارائه داد.
گرچه برخي از كشورهاي اروپايي و آمريكا نارضايتي خود را از اين پاسخ اعلام كردند اما تمام طرفها به اتفاق آراء به اين نكته اذعان دارند كه پاسخ ايران حاوي مسائلي است كه مي تواند قابل بررسي باشد.
آمريكا آن را جدي توصيف كرد و گفت كه واشنگتن اين پيشنهاد را بررسي خواهد كرد، مركل در اظهارات روز گذشته خود اين پاسخ را فاقد جمله اي سرنوشت ساز(مسئله مربوط به غني سازي) توصيف كرد و فرانسه نيز آن را اقدامي مهم براي پرهيز از درگيريها خواند.
همچنين چين و روسيه نيز در واكنش به اين پاسخ اعلام كردند كه تحريم نمي تواند مشكلات موجود بر سر راه اين پرونده را حل كند.
چين علناً مخالفت خود را با تحريم ايران اعلام كرد و روسيه نيز بي فايده بودن اقدامات تحريمي را در طول تاريخ به ديگر طرفهاي گروه 1+5 يادآور شد.
نظر شما