به گزارش خبرنگار مهر، محمدباقر نوبخت عصر پنج شنبه در نشست مشترک شورای برنامه ریزی استان های منطقه دو کشور گفت: برداشتن زنجیر سخت تحریم ها کار آسانی نبود، کاری که بسیاری از افراد و کارشناسان تحقق آن را امکان ناپذیر می دانستند.
وی ادامه داد: برای امسال ۴۰ هزار میلیارد تومان اعتبارات عمرانی سرمایه گذاری می کنیم که در این راستا از مشارکت بخش خصوصی استفاده کرده و در جهت رفع مشکلات این سرمایه گذاری نیز از نظرات کارشناسان و مسئولان بخش خصوصی بهره خواهیم برد.
نوبخت افزود: این پروژه ها باید در راستای اقتصاد مقاومتی از دوش دولت به دوش بخش خصوصی منتقل شود که امروز متعهد شدیم هر چهار استان عدد و رقم تمامی پروژه های اولویت دار استان هایشان را تهیه کرده و معرفی کنند.
سخنگوی دولت با اشاره ای به حجم بالای پروژه های نیمه تمام کشور گفت: مظلومیت دولت این است که کلنگ زنی ها را قبلا انجام داده و حالا همه از ما مطالبه می کنند و آنقدر پروژه های نصف و نیمه کلنگ زنی شده که نمی توان تمامی آن ها را در مدت کوتاه به اتمام رساند اما می توان چندین پروژه های اولویت دار را انتخاب کرده و به تدریج آن ها را تکمیل کرد.
وی افزود: اگر طرح های عمرانی به راه بیفتد دیگر کارخانه ها نیز به تدریج به راه خواهد افتاد و حجم بیکاری ها در پی آن کاهش خواهد یافت.
انتخاب ۷۵۰۰ طرح برای ارائه تسهیلات جهت تکمیل
نوبخت ادامه داد: هفت هزار و ۵۰۰ طرح را در سراسر کشور انتخاب کردیم تا به آن ها تسهیلات بدهیم، البته بانک ها در این میان مشکل دارند چرا که از سرمایه کافی برخوردار نیستند.
وی با اشاره ای به تصمیم دولت نسبت به پرداخت مطالبات بانک ها گفت: با این امر بانک ها می توانند در عرصه غیردولتی طرح های تولیدی را به اتمام برسانند و یاری گر بخش خصوصی باشند.
معاون رئیس جمهور ادامه داد: دولت یازدهم یک وظیفه مهم هم دارد و آن ریل گذاری پنج سال آینده است، ما ریل گذاری پنج سال آینده را در سطح ملی آغاز کرده و برنامه آن را نوشته ایم.
وی افزود: ما برای همه فرابخش و بخش ها مشخص کرده ایم که در گذشته، اکنون و آینده چه مشکلات و اهدافی داریم و راهبردهای لازم را نیز مشخص نموده ایم.
مناطق مختلف کشور باید برنامه توسعه مناسب طراحی کنند
نوبخت با بیان اینکه این برنامه یک برنامه ملی است، گفت: نمی توان آن را بدون برش های منطقه ای اجرایی کنیم و به همین دلیل استان به استان با توجه به چارچوب این برنامه، برنامه ریزی کرده و ما به جز برش های استانی باید در این برنامه برش های منطقه ای نیز داشته باشیم.
سخنگوی دولت ادامه داد: هر منطقه در جای خود به مثابه یک کشور است که در این مناطق، استان ها میتوانند همدیگر را تکمیل کنند و با توجه به فرصت و چالش هایشان یک برنامه برای منطقه خود بنویسند.
وی افزود: به همین دلیل باید یک شورای برنامه یزی منطقه علاوه بر استان تشکیل دهید و برنامه توسعه منطقه شمالغرب را به خوبی تنظیم کرده و در اختیار دولت قرار دهید.
نظر شما