به گزارش خبرنگار مهر، نورالله صلواتی پیش از ظهر شنبه در یکصد و چهل و یکمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر اصفهان در قالب تذکری با اشاره به وعده رئیس جمهور در بهمن سال ۹۳ در خصوص احیای دایمی رودخانه زاینده رود اظهار داشت: دکتر روحانی در سفر خود به استان اصفهان زاینده رود را نه تنها از آنِ مردم اصفهان بلکه از آنِ همه مردم کشور دانست و در راستای احیای آن به وزیر نیرو و همچنین استاندار اصفهان دستوراتی را ابلاغ کرد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر شاهد بسته شدن دریچههای سد زاینده رود بر روی شهرستان اصفهان هستیم، ابراز داشت: اعلام شده وضعیت آب پشت سد بحرانی است و از ظرفیت یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون متر مکعبی آن تنها ۳۰۰ میلیون متر مکعب آن پشت سد موجود است که این امر ناشی از برداشتهای غیرشرعی و غیر قانونی آب در بالادست است.
عضو شورای شهر اصفهان با اشاره به اینکه با شرایط فعلی و با توجه به بیتوجهیهای وزارت نیرو، کابینه دولت تدبیر و امید و نمایندگان مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی نمیتوان بیش از این تماشاچی بود، ادامه داد: باید توجه داشته باشیم که اگر برخورد مناسب با برداشتهای بالادست اتفاق نیفتد معضلات بزرگ اجتماعی در منطقه ایجاد خواهد شد.
وی تصریح کرد: آینده بدی در خصوص قطع آب و جلوگیری از ورود آب به سد برای اصفهان پیشبینی میشود.
توجه دولت به احیای بافت فرسوده ضروری است
وحید فولادگر، دیگر عضو شورای اسلامی شهر اصفهان نیز در ادامه این جلسه با اشاره به اینکه روند احیای بافت فرسوده یکی از چالشهای شهرهای تاریخی کشور است، اظهار داشت: در این راستا شهرداریها و دولت مسئول هستند و این در حالی است که در شهر اصفهان شهرداری مسئولیت خود را انجام داده ولی دولت به وظایف و تعهدات خود عمل نکرده است.
وی با بیان اینکه شهرداری برای صدور پروانه برای احیای بافت فرسوده ۵۰ درصد تخفیف را اعمال میکند، اضافه کرد: با این وجود، دولت که موظف به پرداخت ۵۰ درصد دیگر هزینه پروانه ساختمان است سالهاست که به وظیفه خود عمل نکرده است.
عضو شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به اینکه با توجه به روند فعلی در آینده نزدیک بافت فعلی نیز به بافت فرسوده اضافه خواهد شد، افزود: از این رو ضروری است که مسئولان دولتی نسبت به تخصیص اعتبارات برای این امر توجه داشته باشند.
وی حمایت از شرکتهای دانش بنیان را برای تحقق شعار سال «اقتصاد مقاومتی اقدام و عمل» ضروری خواند و گفت: در اصفهان شرکتهای زیادی در این زمینه فعالیت دارند که حمایت نهادهایی همچون شهرداری از آنها میتواند آنها را به شرکتهای اقتصادی تبدیل کرده و علاوه بر ایجاد اشتغال به آنها در حوزه کاهش وابستگی کشور به بیگانگان کمک کند.
فولاگر در ادامه خشکی درختان و سقوط آنها را یکی از عوارش گرم شدن هوا و خشکسالی دانست و گفت: شهرداری باید در برنامه بلند مدت نسبت به تقویت گونههای مقاوم به خشکی اقدام کند.
نظر شما