به گزارش خبرنگار مهر، محمدابراهیم الهیتبار ظهر شنبه در جلسه اتاق فکر سازمانهای مردمنهاد حوزه آسیبهای اجتماعی و اعتیاد استان همدان با بیان اینکه موضوع آسیبها و معضلات اجتماعی همواره از دغدغههای دولت بوده و در این راستا شورای اجتماعی کشور راهاندازی شده است، گفت: این شورا مسائل اجتماعی را با عنوان دغدغه فکری مطالعه و راهکار می دهد.
الهی تبار به ۲۱ آسیب اجتماعی مطرح شده در شورای اجتماعی اشاره و عنوان کرد: در شورای اجتماعی کشور ۵ محور اصلی شامل اعتیاد، طلاق، سکونتگاههای غیر رسمی و مناطق بحرانی و مفاسد اخلاقی در اولویت کار قرار دارد که باید نهادهای متولی برای حل مشکلات طرح ارائه دهند.
لازمه جلوگیری از آسیبهای اجتماعی و پیشگیری از اعتیاد حرکت جهادی است
وی با بیان اینکه لازمه جلوگیری از آسیبهای اجتماعی و پیشگیری از اعتیاد حرکت جهادی است، گفت: اگر مردم در حوزه اجتماعی و برای رفع مشکلات پا پیش نگذارند نتیجه مورد نظر حاصل نخواهد شد.
الهی تبار همچنین در ادامه با بیان اینکه همدان در زمینه مبارزه با اعتیاد به عنوان استان پایلوت مطرح است، بیان کرد: همدان رتبه ۱۶ کشور را در زمینه اعتیاد داراست اما نیروی انتظامی زمینه مقابله با باندهای مواد مخدر عملکرد خوبی داشته است.
معاون استاندار همدان با بیان اینکه در استان همدان ناامنی مناسبی در برخورد با قاچاقچیان موادمخدر وجود دارد، به متلاشی شدن باندهای حرفهای در چند هفته گذشته اشاره کرد و افزود: این باندها ریشه توزیع موادمخدر در استان همدان بوده اند.
استان همدان باراندازی برای توزیع موادمخدر نیست
وی با بیان اینکه استان همدان باراندازی برای توزیع موادمخدر نیست، ادامه داد: مزارع استان در چند سال گذشته زیرکشت خشخاش بوده اما اکنون این گونه نیست.
معاون سیاسی امنیتی استاندار همدان به ضرورت تشکیل اتاق فکر با حضور سازمانهای مردم پیرامون حل مشکلات و آسیب های اجتماعی اشاره کرد و گفت: با تبادل نظر و همفکری حرکتی اثرگذار برای پیشگیری از اعتیاد، درمان اعتیاد و مقابله با عرضه مواد مخدر ارائه می شود.
الهی تبار همچنین رسیدگی به آسیبهای اجتماعی را از اولویتهای برنامه ششم دانست و ادامه داد: باید شرایط افراد گرفتار در دام اعتیاد را درک و متناسب با شرایط آنها برنامهریزی کرد.
وی با بیان اینکه نهادهای مردمی در تعیین مسیر برای رسیدن به هدف نهایی کمک حال هستند، گفت: باید از ظرفیت های موجود استفاده کنیم چراکه آگاهی مردم باعث کاهش آسیبهای اجتماعی از جمله اعتیاد در جامعه خواهد شد.
وی با بیان اینکه بهزیستی باید متولی ایجاد مکانی برای زنان معتاد متجاهر شود، افزود: نباید دغدغهای برای جمعآوری این افراد در سطح شهر وجود داشته باشد.
وی گفت: سازمان بهزیستی استان همدان باید به عنوان متولی رسیدگی به این زنان در خصوص جا و مکان استقرار آنها اقدامات و پیگیری لازم را انجام دهد.
همدان از ناامنترین استانهای کشور برای باندهای مواد مخدر است
رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر استان همدان نیز با بیان اینکه در چهار سال گذشته استان همدان به عنوان حیات خلوت مواد مخدر برای شمال غرب و جنوب شرق کشور محسوب میشد، گفت: درحال حاضر استان همدان از ناامنترین استانهای کشور برای باندهای مواد مخدر است.
هادی قزوینهای با بیان اینکه در چند سال اخیر بیش از ۲۲۰ باند تهیه و توزیع مواد مخدر در استان همدان متلاشی شده است، ادامه داد: در ۳ سال گذشته میزان کشفیات مواد مخدر در استان همدان از یک تن به ۴ تن و ۲۰۰ کیلوگرم رسیده است.
قزوینهای با بیان اینکه هنوز یک راهبرد منطقی برای مراکز ترک اعتیاد استان تعریف نشده است، عنوان کرد: این در حالی است که اشراف اطلاعاتی خوبی در مبازره با موادمخدر وجود دارد و باید اقدامات پیشگیرانه، درمانی و مقابلهای در کنار هم قرار گیرند.
نقاط تجمع معتادان در شهر همدان شناسایی شده است
رئیس پلیس مبارزه با موادمخدر استان همدان به فعالیت سازمان های مردم نهاد در حوزه مبارزه با مواد مخدر و اعتیاد اشاره کرد و گفت: در حال حاضر نقاط تجمع معتادان در شهر همدان شناسایی شده است.
وی با بیان اینکه ظرفیتهای موجود در پلیس نیز در راستای پیشگیری و مقابله با اعتیاد مورد استفاده قرار میگیرد، افزود: وجود زنان معتاد متجاهر در همدان زیبنده این استان نیست.
معاون پیشگیری سازمان بهزیستی همدان نیز با بیان اینکه ۳۳۷ سمن غیررسمی در بحث آسیبهای اجتماعی اعتیاد در استان همدان فعالیت دارند، گفت: مشکل اصلی کمپهای ترک اعتیاد استان، مکان آنهاست.
امیرکوکائیان عنوان کرد: پروتکلهای جدیدی برای پیگیری خدمات بعداز ترخیص بهبودیافتگان اعتیاد در حال اجرا است که به واسطه آن زمان درمان از ۲۱ تا۳۰ روز به ۱۸۰ روز افزایش می یابد.
۴۴ کمپ ترک اعتیاد در استان همدان فعال است
معاون پیشگیری و امور فرهنگی بهزیستی استان همدان با بیان اینکه حدود ۱۰ درصد معتادان در مراحل ترک ماندگار هستند، گفت: ۴۴ کمپ ترک اعتیاد در استان فعال است که به زودی مرکز ترک اعتیاد استاندارد در همدان راهاندازی میشود.
نماینده سازمانهای مردم نهاد استان همدان در شورای مواد مخدر نیز درمان را یکی از دغدغههای سمنها عنوان کرد و گفت: با وجود اینکه همدان پایلوت مبازره با موادمخدر است اما با گذشت ۴ ماه از سالجاری هیچ برنامهای در این راستا تعریف نشده است.
سیدحسن قشمی با بیان اینکه طبق بررسیهای انجام شده اعتیاد ۲۵ نوع آسیب را به دنبال دارد، افزود: تشکلهای مربوط به آسیبهای اجتماعی اتاق فکر تشکیل داده تا مشکلات این حوزه را حل شود.
سمن ها به دنبال درآمد زایی نیستند
وی با بیان اینکه سمن ها به دنبال درآمد زایی نیستند، گفت: دستگاهها باید در قالب برنامهریزی حرکت کنند تا دستیابی به اهداف ممکن شود.
نماینده مرکز درمان ترک اعتیاد استان همدان نیز با بیان اینکه در حوزه درمانی و بازتوانی ۴۳ مرکز با ایمان مداری و پرهیز فعالیت میکنند، بیان کرد: تاکنون ۹ هزار و ۵۰۰ پذیرش در حوزه درمان و بازتوانی توسط این ۴۳ مرکز پذیرش شده اند.
علی نوری با تاکید بر اینکه برای تقویت فرهنگ پیشگیری از اعتیاد در جامعه باید ارائه خدمات پس از ترخیص و درمان نیز مدنظر باشد، گفت: باید از ظرفیتهای سمنها در راستای کاهش آسیبهای اجتماعی بهره برد.
نماینده مرکز درمان ترک اعتیاد استان همدان یادآور شد: ایجاد مرکز مشاوره همسان که هماکنون در استانهای تهران و البرز راهاندازی شده است باید در سطح استان نیز مدنظر باشد تا نمایندگان کمپها به مددجویان ترخیص شده راهنماییهای لازم را ارائه دهند.
نظر شما