به گزارش خبرنگار مهر، عبدالجواد توحیدی عصر شنبه در جلسه شورای اداری شهرستان گفت: شهرستان سوادکوه ظرفیتهای خوبی در منابع انسانی و زیرساختی دارد و با وجود منابع بسیار در حوزههایی مانند معادن، کشاورزی، دامداری، جاده اصلی ترانزیتی و خطوط ریلی که میتوانند منشأ تحولات باشند، اما اقتصاد، معیشت و اشتغال شهرستان در گذشته مدیریت نشده است و ما به همین منظور با ایجاد یک اتاق فکر به این نتیجه رسیدهایم که در کنار همه اینها، تنها چیزی که میتواند ایجادگر توسعه پایدار در منطقه باشد، بحث گردشگری است.
وی در ادامه افزود: سالانه حدود ۱۲ میلیون مسافر از محور سوادکوه عبور میکنند و اگر ما بتوانیم ماندگاری مسافرین را افزایش دهیم و این امر را مدیریت کنیم میتوان تحول اساسی در شهرستان ایجاد کرد.
توحیدی اظهار داشت: ما به این منظور قصد برگزاری همایشی را در حوزه گردشگری داریم تا بتوانیم، بحث بومگردی، روستاگردی و بهطور کلی گردشگری شهرستان را مدیریت کنیم و بهطور مثال، اسپهبد خورشید میتواند تخت جمشید مازندران شود.
وی در رابطه با بودجه شهرستان گفت: بودجه سال گذشته شهرستان، ۲۵ میلیارد بوده است که از آن میزان حدود ۹ میلیارد تخصیص یافته است و میانگین ۳۶ درصد بوده که عمده آن از سهم نفت بوده است و ما در تلاشیم که سال جاری بودجه ۹.۵ درصدی استانی را به ۱۲ درصد برسانیم و جایگاه شهرستان را در سهمبری استانی ارتقا دهیم.
فرماندار سوادکوه در رابطه با آب شرب شهرستان گفت: این آب از مسیر دراسله تأمین میشود اما تصفیه خانهای وجود ندارد. امیدواریم که امسال بتوانیم با استفاده از بودجه فراشهرستانی این تصفیه خانه را احداث کنیم.
وی در ادامه افزود: نرخ بیکاری در شهرستان حدود ۱۴ درصد است و ما توانستهایم نرخ طلاق را از هر۴.۸ ازدواج یک طلاق به حدود هر ۵ ازدواج یک طلاق کاهش دهیم.
باقر جهانگیری، سرپرست شرکت زغالسنگ البرز مرکزی گفت: زغالشویی پیشرفت ۹۵ درصدی داشته است و در آستانه افتتاح است و در رابطه با کردآباد نیز بخشی از کارهای آن توسط شرکت در حال پیگیری است و بخشی که مربوط به منابع طبیعی بوده نیز در حال بررسی است.
وی عنوان کرد: همچنین، معدن گلیران در شهرستان بابل استارت خورده است و بخش اول آن در حال بهرهبرداری است و در رابطه با بخشهایی که در جنگل است طرح با کمک کارشناسان خارجی در حال بررسی است تا طرح به سمتی پیش رود که کاملاً دوستدار محیطزیست باشد.
جهانگیری با بیان اینکه طرح ککسازی ۱۴ درصد پیشرفت داشته است، افزود: مشکل اصلی در این بحث، شرایط محیطزیست است که ممکن است فرایند این طرح مشکلاتی را برای محیطزیست داشته باشد.
وی در ادامه افزود: در رابطه ککسازی و کردآباد، پیمانکاران مشخص شده و ۲۰۰ میلیارد بودجه را پیشبینی کردهایم اما در بحث ککسازی با محیط زیست و در کردآباد با منابع طبیعی مشکلاتی داریم که امیدواریم این دو بخش را به نقطهای برسانیم و کار را شروع کنیم.
جهانگیری گفت: در پهنه هراز تا فیروزکوه نیز در حال بررسی هستیم و ۳۸ حلقه چاه حفر کردهایم و ۵/۱۶ کیلومتر حفاری انجام شده است و ۱۸ میلیون تن دخیره شناسایی شده است که موید ایجاد سه معدن است.
نظر شما