مديرمهندسي نفت شركت مهندسي وتوسعه نفت (متن) در گفت و گو خبرنگار اقتصادي مهر گفت: صيانت از مخازن نفت براي ازياد برداشت از اهميت فراواني برخوردار است.
مهندس علي اكبر وحيدي آل آقا اضافه كرد: در حال حاضر به مخازن نفتي كشور با توجه به شرايط آنها گاز ، آب يا هوا ترزيق مي شود كه تزريق گاز بهترين نوع براي مخازن ايران است.
وي افزود: تزريق گاز براي ازدياد برداشت از منابع نفت ايران بسيار مناسب است چرا كه ايران داراي مخازن گازي بسياري است برهمين اساس مي توان آن را با هزينه بسيار ناچيزي توليد و به مخازن نفت كشور تزريق كرد درحالي كه اين روش در ساير نقاط دنيا هزينه بسياري به همراه دارد.
وي با طرح مثالي گفت : دردرياي شمال علاوه بر ضرورت خريد گاز مورد نياز، هزينه هاي بالايي نيز براي حمل و نقل اين ماده پرداخت مي شود از سويي ديگر حدود 90 درصد از گاز تزريق شده در مخازن به صورت گاز همراه يا در كلاهك گازي مخزن ذخيره شده و پس از پايان كار حدود 90 درصد يا بيشتر اين مقدار دوباره قابل بازيافت و استخراج است.
وي تشريح كرد: اين در حالي است كه در ديگر كشورها به دليل نوع نفت آنها ، سرمايه گذاران خصوصي حاضر به ذخيره كردن گاز به مدت چند سال براي تزريق نيستند در نتيجه تزريق گاز براي اين گونه كشورها ممكن است غيراقتصادي باشد.
وي اضافه كرد: به طوركلي در مخازن نفت ايران به دليل نوع مخازن و ويژگي هاي نيروهاي كششي بين سطحي و تخليه ثقلي و با توجه به موارد اقتصادي ياد شده ، تزريق آب نسبت به تزريق گاز از مزيت كمتري برخوردار است.
به گفته آل آقا درروش تزريق گاز علاوه بر آنكه نفت بيشتري توليد مي شود مي توان از گاز ذخيره شده نيز استفاده كرد و اين درحالي است كه صاحب ميادين گازي مشتركي با كشورهاي همسايه هستيم.
وي درپايان تاكيد كرد: براي ازياد برداشت يا افزايش ضريب استحصال مخازن نفت كشور بهتر است از روش تزريق گاز استفاده كرد مگر اينكه عدم صرفه اقتصادي اين روش از نظر فني و اقتصادي ثابت شود.
مدير مهندسي توسعه شركت مهندسي توسعه نفت در گفت و گو بامهر:
گاز مهمترين گزينه براي ازياد برداشت از مخازن كشور است
تزريق گاز بهترين گزينه براي افزايش ضريب برداشت مخازن نفتي كشور است مگر اينكه اثبات شود از لحاظ فني و اقتصادي به صرفه نيست.
کد خبر 37153
نظر شما