به گزارش خبرنگار مهر، علی موسی خوانی ظهر امروز در کارگاه آموزشی انتقال دانش فنی تولید آفتابگردان غیر هیبرید رقم لاکومکا اظهار کرد: امسال قرارداد کشت استان گلستان چهار هزار و ۱۰۰ هکتار است و برای این میزان از قرارداد کشت ۷۲۵ پیمانکار با ۳ هزار و ۵۰۰ هکتار سطح زیر کشت وجود دارد که ۱۱۰ درصد افزایش را نشان میدهد.
وی افزود: روند ۱۵ ساله کشت دانههای روغنی نشان میدهد که شاهد فراز و نشیبهای زیادی بهویژه در کشت کلزا و آفتابگردان بودیم اما در سالهای ۹۴ و ۹۵ با ۱۶ درصد افزایش قیمت خرید تضمینی سطح زیر کشت کلزا و آفتابگردان افزایشیافته است.
رئیس اداره پنبه و دانههای روغنی جهاد کشاورزی استان گلستان تصریح کرد: امسال ۲۶۱ تن کود و ۲۴ تن بذر توزیع شد و ۱۰۳ هزار هکتار از اراضی زراعی نیز بیمه شدند.
موسی خوانی به دلایل افزایش سطح زیر کشت آفتابگردان اشاره کرد و گفت: کاهش منابع زیرزمینی و نیاز کمتر به آبیاری، مقاومت خوب به تنشهای محیطی، امکان کشت زودهنگام، امکان کشت تابستانه، هزینه پائین تولید آفتابگردان، نیاز کمتر به سمپاشی و وجود هیبریدهای زودرس و پر محصول از مهمترین دلایل افزایش سطح زیر کشت آفتابگردان در استان گلستان است.
به گفته وی، پائین بودن عملکرد ارقام روغنی در سالهای گذشته، خسارت شدید پرندگان، کمبود هد مخصوص برداشت، آشنایی کم کشاورزان با این زراعت، کاهش رشد محصولات کشتشده پس از زراعت آفتابگردان نیز از عوامل محدودکننده این زراعت است.
موسی خوانی گفت: معرفی ارقام جدید، تأمین ادوات و دنباله بندها تخصصی، تداوم تشکیل دورههای آموزشی، تأمین و تجهیز هدهای موردنیاز در مرحله برداشت، بررسی شیوههای نوین حفاظتی خاک در این زراعت، معرفی علفکشهای انتخابی در آفتابگردان برای کنترل علفهای هرز نیز از مهمترین پیشنهادات ما است.
نظر شما