به گزارش خبرگزاري "مهر" اين همايش با پيام حجت الاسلام والمسلمين محمود محمدي عراقي ، رئيس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي آغاز به كار كرد.
حجت الاسلام والمسلمين محمود محمدي عراقي دراين پيام كه توسط آقاي تمهيدي ، سرپرست رايزني فرهنگي كشورمان در تايلند قرائت شد، ضمن ابراز خشنودي از برگزاري همايش ايران شناسي در بانكوك و با اشاره به فرهنگ و تمدن غني ايراني تصريح كرده است : بي گمان اهميت موضوع ايران شناسي، زماني به خوبي قابل درك و فهم است كه دريابيم ، فرهنگ و تمدن ايراني به دليل جاذبه ها و ويژگي هاي برجسته و همچنين سهم و نقش موثر و ماندگار انديشمندان و متفكران مسلمان ايراني در توسعه و رشد دانش بشري از جايگاه ويژه اي برخوردار بوده و فصل درخشاني از تاريخ و تمدن جهاني را به خود اختصاص داده است.
در ادامه اين همايش محسن پاك آيين ، سفير جمهوري اسلامي ايران در تايلند ، طي سخناني به بررسي پيشينه روابط ايران وتايلند پرداخت و گفت: ايران سرزميني با تمدن بزرگ،فرهنگ غني وادبيات پر مغز است.
وي در ادامه به تلاش هاي شيخ احمد قمي جهت تقويت روابط ايران و سيام در زمينه هاي مختلف اشاره كرد و آشنايي بيش از پيش مسلمانان و پيروان بودا با آيين و مناسك يكديگر را يكي از مهمترين نتايج اين تلاش دانست.
پاك آيين با مثبت ارزيابي نمودن مراودات علمي – فرهنگي بين دو كشور ، آشنايي بيش از پيش دو ملت ايران و تايلند با خصوصيات فرهنگي و نيز پيشرفت هاي حاصل شده در زمينه هاي مختلف علمي را يكي ديگر از نتايج اين روابط دانست.
پروفسور دكتر ويرون تانگ چارون رئيس دانشگاه سري ناخارين ويروت نيز در سخناني با اشاره به سابقه تمدن كهن و فرهنگ غني ايراني ، ابراز اميدواري كرد اين همايش فرصتي باشد تا انديشمندان و صاحب نظران بتوانند لايه هاي مختلف تمدني و فرهنگي ايران را بيش از گذشته بشناسند.
در اين همايش دو روزه كه با همكاري رايزني فرهنگي جمهوري اسلامي ايران در بانكوك و دانشگاه سري ناخارين برگزارمي شود انديشمنداني از كشورهاي ايران ، تايلند ، اندونزي و سنگاپوربه بحث و بررسي پيرامون ايران شناسي در جامعه تايلند ، بررسي جايگاه و نقش ايران در خاورميانه ، اسلام و مذهب در ايران، بوديسم در ايران ، و روابط فرهنگي دوكشور ايران و تايلند مي پردازند.
نظر شما