به گزارش خبرگزاری مهر، علی طیب نیا با اعلام اینکه ایران پس از ۱۴ سال به بازار جهانی اوراق قرضه باز می گردد گفت: ایران برای نخستین بار از سال ۲۰۰۲ به دنبال بازگشت به بازار جهانی اوراق قرضه است.
وزیر اقتصاد اظهارداشت: یک سال پس از امضای برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) که این کشور را از انزوا نجات داد، به دنبال تامین مالی توسعه اقتصادی کشور از طریق ورود به بازار جهانی اوراق قرضه است.
طیب نیا گفت: انتظار می رود ایران در آینده نزدیک یک رتبه اعتباری داشته باشد، گامی که می تواند به جذب سرمایه گذاران اوراق قرضه کمک کند. وی افزود: مقام های ایرانی سرگرم مذاکره با موسسات رتبه سنجی هستند.
وی ادامه داد: هم اکنون زمینه برای صدور اوراق قرضه و اوراق بهادار مختلف ایران در بازارهای جهانی وجود دارد. وزیر امور اقتصادی و دارایی افزود: از زمان اجرای برجام در ژانویه (دی ماه) سال گذشته حدود ۴۵ میلیارد دلار قرارداد تامین مالی با کشورهای مختلف امضا شده، اما ممکن است چند ماه طول بکشد تا این قراردادها به مرحله اجرا برسند.
طیب نیا افزود: طبیعی است، وقتی ماشینی برای مدتی متوقف بوده و می خواهد دوباره حرکت کند، در ابتدا فشار زیادی را تحمل می کند و به نیروی بیشتری برای حرکت نیاز دارد، اما بعد حرکت آن آسانتر می شود.
وزیر اقتصاد تصریح کرد: ما هم اکنون تاثیر مثبت لغو تحریم ها را بر اقتصاد کشور می بینیم، به عنوان مثال در ارتباط با صادرات و تولید نفت، ما در زمان حاضر هیچ محدودیت خاصی در صادرات نفت نداریم. با این حال در بعضی بخش ها ما هنوز اقدام به بهره برداری کامل از ثمرات لغو تحریم ها نکرده ایم.
وی درباره قرارداد با بوئینگ افزود: ما واقعا درباره این قرارداد حساس نیستیم. این قرارداد به اندازه ای که ممکن است برای آمریکا مهم باشد برای ما مهم نیست. شرکت های دیگری در جهان هستند که ما می توانیم نیاز خود را از طریق آنها تامین کنیم.
نظر شما