۳۰ تیر ۱۳۹۵، ۱۵:۰۹

معاون دادگستری کل استان سمنان تاکید کرد:

پیشگیری از وقوع جرم نیازمند مشارکت عمومی/پیشگیری رسالت دستگاه قضا

پیشگیری از وقوع جرم نیازمند مشارکت عمومی/پیشگیری رسالت دستگاه قضا

سمنان- معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان سمنان بر ضرورت هم افزایی در مقوله پیشگیری از وقوع جرم تاکید کرد و گفت: پیشگیری جز در سایه مشارکت عمومی میسر نیست.

به گزارش خبرنگار مهر، علی دارینی ظهر چهارشنبه در نشست شورای پیشگیری از وقوع جرم استان سمنان به میزبانی سالن شهدای هفتم تیر، ضمن اشاره به تصویب قانون مربوط به پیشگیری از وقوع جرم، ابراز داشت: زمینه بهبود فعالیت های موثر دستگاه های مختلف درباره پیشگیری در چارچوب قانون بیش از پیش فراهم است.

وی افزود: پیشگیری از وقوع جرم بر اساس اصل ۱۵۶ قانون اساسی بر عهده قوه قضائیه است و با توجه به ضرورت همکاری سایر بخش ها، خصوصا دستگاه های اجرایی در این زمینه و اهمیت توجه بیشتر به پیشگیری از وقوع جرم در جامعه، قانون پیشگیری از وقوع جرم به تصویب رسیده است.

پیشگیری از وقوع جرم مورد تاکید دستگاه قضا

دبیر شورای پیشگیری از وقوع جرم استان سمنان ماهیت پیشگیری از وقوع جرم را همانند جرم، در گذر زمان بر اساس اقدامات پیشگیرانه منطبق با مراحل ارتکاب جرم قابل تفسیر دانست و گفت: پیشگیری ها در سه گروه قابل تقسیم بندی هستند که در گروه نخست، پیشگیری با فعالیت در زمینه های فرهنگی و اجتماعی، به صورت مردمی و با مشارکت های مدنی جای می گیرد.

دارینی همچنین پیشگیری وضعی انتظامی با هدف منصرف کردن مجرم از ارتکاب جرم و نیز پیشگیری حقوقی قضایی برای اصلاح مجرمان را در گروه های دوم و سوم ذکر کرد و بیان داشت: برای افزایش همکاری و تعامل دستگاه های مختلف استان و استفاده از ظرفیت آنها در امر پیشگیری از وقوع جرم کارشناسی از هر دستگاه که خصوصا دارای تحصیلات مرتبط با علوم اجتماعی، روانشناسی و حقوق هستند، به عنوان رابط به این معاونت معرفی شوند.

پیشگیری از وقوع جرم ضرورتی انکار ناپذیر

دادستان عمومی و انقلاب سمنان نیز در این نشست با اشاره به منویات مقام معظم رهبری در سال های متوالی بر ضرورت و اهمیت توجه به موضوع پیشگیری از وقوع جرم و تاکید کرد و گفت: فرا قوه ای بودن پیشگیری از وقوع جرم مقوله ای است که همیشه مورد تاکید دستگاه قضا بوده لذا از همه دستگاه های اجرایی استان می خواهیم تا اهتمام ویژه ای بر این مهم داشته باشند.

حیدر آسیابی اقدام مناسب و انجام وظایف ذاتی دستگاه ها را در پیشگیری از وقوع جرم لازم دانست و بیان داشت: در صورتی که دستگاه ها طبق آنچه که وظایفشان است عمل کنند، بخش بزرگی از آسیب های اجتماعی و جرائم، پیشگیری و زمینه ارتکاب آنها کم می شود.

وی افزود: آسیب شناسی و سپس اتخاذ تدابیر لازم در  برای کاهش ارتکاب جرم مجرمان و پیشگیری از ارتکاب جرم دیگر افراد جامعه باید مورد نظر باشد.

کد خبر 3719147

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha