خبرگزاری مهر- گروه استانها: مجموعه شهرداری اردبیل در یک سال گذشته مدیریت دو شهردار و یک سرپرست را در اتاق طبقه سوم ساختمان شهرداری تجربه کرده است و در آخرین مصوبه شورا سرپرست دوم نیز به میز مدیریت شهرداری تکیه زد.
مدیریت شهری اردبیل به دلیل اینکه با مشکلات متعدد همراه بوده و از یک سو کمبود مالی و از سوی دیگر خیل عظیمی از نیازمندیها در شهر مطرح شده یکی از مدیریتهای حساس و کلیدی است.
با این وجود کارنامه انتخاب مدیر از سوی شورای شهر اردبیل محل سؤال دارد. چه زمانی که با ۱۳ رأی موافق استعفای شهردار قبلی پذیرفته شد و چه زمانی که با ۹ رأی موافق استیضاح شهردار فعلی مورد موافقت قرار گرفت.
مصوباتی که در طول این یکسال مورد بررسی شورا و شهرداری قرار گرفته همواره با طرح ایرادات کارشناسی بارها به کمیسیون ها ارجاع شده و کمتر مصوبهای بدون درگیری توانسته است رأی موافق را از آن خود کند.
صندلی لرزان شهرداری اردبیل البته با بازیهای سیاسی و تبلیغی نیز ثبات لازم خود را از دست داده و اینبار در طرح استیضاح شهرداری که با کش و قوس فراوان و رأی موافق خود شورا منصوب شده بود، این سؤال را مطرح کرد که چرا شورا نمیتواند در امور اجرایی با شهردار منصوب شده همسویی طولانی مدت داشته باشد و مگر در بدنه شورا و شهرداری چه اتفاقاتی در جریان است که شورا در مدت کوتاهی منتخب خود را به بهانههای مختلف از دست میدهد
آرزوی روی زمین مانده رئیس شورا
در جلسه استیضاح شهردار اردبیل، رئیس شورای اسلامی شهر اردبیل سه بار با طرح این موضوع که تمایلی به رأیگیری برای ماندن یا نماندن شهردار ندارد، علاقه قلبی خود را به مدیریت شهرداری نشان داد.
ذکی اله خوشبخت با توصیه و سفارش اخلاقی اعضای شورای شهر به گذشت و مدارا و تحمل یکدیگر بارها در طول صحبتهای خود سازش و گذشت را پیش کشید و گفت: به دلیل اینکه دو تن از اعضای شورا طرح سؤال کردهاند و از پاسخ شهردار قانع نشدهاند موضوع استیضاح پیش کشیده شده است.
هر چند خوشبخت کاربست روحیه ریشسفیدی را همواره مدنظر داشته اما غافل از اینکه سؤالات همچنان بیپاسخ است و اعضای شورا مصمم به استیضاح هستند.
به گفته رئیس شورای اسلامی شهر اردبیل در طرح استیضاح حداقل باید یکسوم اعضا نامه استیضاح را امضا کنند و این نامه چون امضا شده است امروز استیضاح انجام میشود.
این اظهارات در حالی است که خوشبخت در گفتگوی اختصاصی خود با خبرگزاری مهر و درست یک روز قبل از وجود چنین نامه ابراز بیاطلاعی کرده و امضای آن توسط اعضای شورای شهر را تکذیب کرد.
وی در ادامه تأکید کرد که سؤالات مطرح شود و شهردار نسبت به آن پاسخ دهد؛ در عین حال ابراز امیدواری کرد که این سؤالات به رأیگیری نرسد.
بیانضباطی مالی گسترده در تیم فوتبال شهرداری
سؤالات از شهردار اردبیل که از حدود دو هفته قبل در جلسات شورا توسط دو عضو علی البدل این نهاد یعنی سید غنی فروزان و علیرضا سلیمانی طرح شده بود و شهردار اردبیل در جلسه قبلی شورا به مدت یک ساعت و ۳۳ دقیقه به این سؤالات پاسخ گفت.
با این وجود سید غنی فروزان در جلسه استیضاح بار دیگر به سؤالات بیپاسخ خود اشاره کرد و از وضعیت تعامل شهرداری با دستگاههای متولی دیگر ابراز گلهمندی کرد.
وی با اشاره به وضعیت فرهنگسرای سوم خرداد به بیانضباطی مالی و مدیریت غلط تیم فوتبال شهرداری اردبیل نیز اشاره کرد و گفت: همچنین ایراد وارد به عملکرد شهرداری استخدام غیرقانونی ۲۹۱ نفر است که عدهای که آشنا داشتند باقی ماندند و مابقی کنار گذاشته شدند.
عضو شورای شهر اردبیل به کار گیری مجدد بازنشستگان در وضعیتی که جوانان با مدرک کارشناسی ارشد بیکار در شهر وجود دارند را اقدام دیگری دانست که نیازمند توضیح است.
عضو دیگر شورای اسلامی شهر اردبیل نیز از شهردار اردبیل درخواست کرد به ایجاد سه پست قائممقامی، معاونت سرمایهگذاری و مشارکت و امور بینالملل در روابط عمومی در وضعیتی که برخوردار از مصوبه وزارت کشور نیست و در چارت سازمانی وجود ندارد، پاسخ گوید.
علیرضا سلیمانی عدم پاسخگویی به موقع به نامههای شورای شهر اردبیل و عدم رعایت آییننامه و عنوان نکردن نام استاندارد مدیریت پروژه پل قدس را دیگر مسائلی برشمرد که شهرداری پاسخ درستی به آن نداده است.
شهردار: به پاسخ سؤالات وارد نمیشوم
بر اساس قوانین شهردار موظف است به مدت دو برابر مدت زمان طرح سؤال به سؤالات پاسخ گوید. با این وجود شهردار اردبیل در فرصت اختصاصی بخش عمده زمان خود را به تکرار اقدامات یک ساله خود و محدودیتهای مالی محدود کرد.
حمید لطفاللهیان با بیان اینکه بنده به سؤالات قبلاً پاسخ دادهام و پاسخ بیشتری نمیدهم متذکر شد: شاید دیگر فرصت طرح اقدامات بنده فراهم نشود و لازم است شورا و شهروندان بدانند که ۳۵۰ پروژه با هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال اعتبار در سطح شهر اردبیل اجرا میشود.
وی افزود: بودن یا نبودن بنده نمیتواند توسعه شهر را متوقف کند و در طول یک سال گذشته تعامل شهرداری با سایر نهادها قابل توجه بوده است.
شهردار اردبیل با اشاره به ضرورت رفع مشکلات تعریض فرهنگسرا، سقوط تیم فوتبال شهرداری اردبیل را روندی عادی و به دلیل مشکلات و بدشانسی در دقایق آخر عنوان کرد.
لطفاللهیان با بیان اینکه برای استخدام فرزندان بازنشستگان شهرداری هیچ الزام قانونی وجود ندارد، متذکر شد: سه پست ابلاغی را بعد از مباحثی که مطرح شد ابطال کردیم.
وی با بیان اینکه شهرداری به تمام نامههای شورا پاسخ میدهد و مصادیق ذکر شده باید بررسی شود، اضافه کرد: ۳۰ سؤال از بنده مطرح شده بود که به همه پاسخ دادم.
تشویق تبلیغی و اعتراض شدید اعضا شورا
در پی اظهارات شهردار اردبیل گروهی از خبرنگاران نشریات محلی حاضر در جلسه که از حامیان شهردار بودند، با هماهنگی قبلی اقدام به تشویق شهردار کردند که با عکسالعمل شدید اعضای شورای شهر و رئیس شورا مواجه شد.
یکی از اعضا شورای اسلامی شهر اردبیل با اعتراض به این اقدام تصریح کرد: ما در واقع به دلیل همین اقدامات تبلیغی از عملکرد شهرداری رضایت نداریم.
علی هدایتی گفت: افرادی که کف میزنند به شعور شورا توهین میکنند و این اقدام یعنی شورا نمیتواند از شهردار طرح سؤال کند.
در عین حال رئیس شورای اسلامی شهر اردبیل با اعتراض صریح به عملکرد این گروه از خبرنگاران اضافه کرد: این افراد نه مدافع شورا و نه شهرداری هستند و به دنبال منافع خود چنین اقدامی را مرتکب میشوند.
خوشبخت افزود: این افراد اگر میخواستند به شهرداری خوشخدمتی کنند در واقع به زیان وی عملی را مرتکب شدند و چنین رفتارهای سازمانیافتهای مورد تائید شورا و شهرداری نیست.
در پی این اقدام، سایر اعضای شورای شهر نیز اعتراض خود را اعلام کرده و جلسهای که با روند قانونی طی میشد به التهاب کشیده شد.
سپس با طرح اعلام رأیگیری و موافقت ۹ عضو شورا با استیضاح، دو عضو شورای شهر اردبیل حسین افسانه و اسفندیار هوشیار با اعتراض به اینکه روند انتخاب سرپرست غیرقانونی است جلسه شورا را ترک کردند.
تعاملاتی که همواره از سوی اعضای شورای شهر مطرح میشود نتوانست مانع از این شود که جلسه استیضاحی که به امضای اغلب اعضای شورای شهر رسیده نیز بدون درگیری و قهر خاتمه یابد.
شورای شهر اردبیل با التهابات یک سال گذشته شهرداری در موقعیت حساس واقع شده است. شهروندان میپرسند اگر شهرداری که زمانی با رأی اکثریت شورا در سمت خود حاضر شده امروز با طرح سؤال استیضاح میشود تکلیف شهرداری در باقی مانده عمر دور چهارم شورا به چه شکلی است و آیا در نهایت درگیریهای اصلاح مدیریتی که با تأکید موشکافانه اعضای شورای شهر همواره مطرح میشود به سودشهر است یا صرفاً تسویهحسابهای شخصی، سیاسی و جناحی و زدوخوردهای گروهی است.
نظر شما