به گزارش خبرگزاری مهر، احمد حکیمی پور با اشاره به ثبت اضطراری خانه تاریخی توران از سوی سازمان میراث فرهنگی بعد از خشک شدن باغ و اقدام مالکان در تخریب بنا، اظهار کرد: ترفندهای مافیای ساخت و ساز و مافیای تجاری سازی منجر به خشک شدن درختان این محوطه شد و این در حالی است که باید نظارت بیشتری از سوی مسئولان بر اماکن تاریخی شهر تهران صورت گیرد.
رئیس کمیته میراث فرهنگی شورای اسلامی شهر تهران تاکید کرد: سازمان میراث فرهنگی باید در انجام وظیفه خود به درستی عمل کند و بناهای میراثی را به موقع ثبت کند تا شهرداری هم جلوی ساخت و ساز در آنها را بگیرد اما متاسفانه شاهد آن هستیم که ثبت اماکن تاریخی در تهران با تاخیر صورت می گیرد.
وی تصریح کرد: مدیریت شهری تنها می تواند در صورت وجود تخلف جلوی ساخت و ساز را بگیرد به طوری که با ثبت اظطراری خانه تاریخی توران ، ماموران شهربان جلوی ساخت و ساز در این بنا را گرفتند.
عضو شورای اسلامی شهر تهران اعلام کرد: متاسفانه در دوره های گذشته سازمان میراث فرهنگی در مدیریت ثبات نداشته است آنچنان که در دوره های قبل متوسط مدیریت در این سازمان عمری هفت ماهه داشته است و این امر نشان می دهد که ثمره مدیریت در دوره های پیشین، رها شدن اماکن میراثی بوده است.
حکیمی پور با ابراز تاسف از اینکه سازمان میراث فرهنگی در زمان مدیریت پیشین حتی در دادگاه ها هم از حقوق اماکن تاریخی به خوبی دفاع نکرده است، گفت: در آن زمان شاهد بودیم دیوان عدالت اداری رای بر میراثی نبودن باغ دلگشا داده است.
وی خاطرنشان کرد: مسئله اماکن تاریخی، تنها مسئله تهران نیست بلکه یک موضوع ملی است و بایستی در همان کارگروهی که دولت برای کلانشهرها تعریف کرده و 12 وزیر در آن عضویت دارند مورد توجه قرار گیرد و شاهد توجه به میراث به عنوان یک زیر گروه اصلی باشیم نه آنکه این موضوع در کارگروه های ذیل پایین تر قرار گیرد.
رئیس کمیته میراث فرهنگی شورای اسلامی شهر تهران گفت : بناهای تاریخی تهران آنچنان حایز اهمیت است که باید با همکاری دولت و بدنه مدیریت شهری برای آنها اقدامی صورت گریرد تا از هویت و شناسنامه شهر تهران حمایت شود.
نظر شما