به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری آغاز نخستین پویش کتابخوانی تابستانی با حضور محمود صلاحی رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران در فرهنگسرای رسانه برگزار شد.
صلاحی در ابتدای این نشست با اشاره به برنامه های سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران گفت: هدف کلی ما از اجرای این برنامهها این است که فشار و استرس نوجوانان را در این زندگی ماشینی و محاصره شده با فضای مجازی، کم کنیم. در سه ماه تابستان درصد کمی از نوجوانان سر کار می روند و مثل زمان ما نیست که همه بچه ها تابستان مشغول به کار باشند. در حال حاضر برای بزرگترها هم اشتغال به صورت کامل وجود ندارد، چه برسد به بچه ها.
وی افزود: بخش قابل توجهی از شخصیت انسان در ایام فراغت شکل میگیرد. هیچ ایرادی ندارد که ما برای افراد ۷۰ ساله یا بچههای ۵ ساله برنامه داشته باشیم. برنامه امسال فرهنگسراها این است که هیچکس در خانه بیکار نماند البته اولویت با بچهها است. نکته اینجاست که فرد باید خودش انتخاب کند اگر خودش انتخاب کرد، آن فرح و شادی برایش ایجاد می شود. به همین دلیل در برنامه های تابستان ما اولویت با کتاب و کتابخوانی است و مابقی رشتهها انتخابی هستند. یعنی می گوییم فردی که دوست دارد در حوزه تئاتر کار کند یا سینما یا... کتاب هم بخواند و سایه کتاب روی همه حوزهها باشد.
رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران ادامه داد: در کشورهای پیشرفته، کتاب نقش اول را دارد. من این را به شخصه در چند کشور دیدهام. به عنوان مثال در ترنهای شهر مسکو مردم همیشه مشغول مطالعه هستند و شاهدیم که کتاب های قطع جیبی از قطع وزیری پیشی گرفته است.
صلاحی با اشاره به مسابقه کتابخوانی پویش کتابخوانی تابستانی گفت: مسابقه کتابخوانی به این صورت برگزار میشود که شرکتکنندگان کتابی را خوانده، خلاصه آن را نوشته و ارسال می کنند. جایزه ای هم که برای این مسابقه در نظر گرفته شده، ۱۰۰ دوچرخه است که به نظرم برای شهر تهران رقم کمی است و باید این تعداد را ۳ برابر کنیم. برنده های جایزه نیز در یک جشن و در یکی از فرهنگسراها معرفی خواهند شد. بنا داریم در فرهنگسراها و خانه های فرهنگ، موضوع تبلیغ کتاب را آنقدر تکرار کنیم که برای همه ملکه شود؛ چه برای بچه ای که نمی تواند بخواند و چه برای فردی که روزهای آخر حیاتش است.
وی ادامه داد: سعی داریم که کاری کنیم کتابخانهها فعال شوند در حال حاضر عدد کتابخانههای شهرداری به ۴۰۰ باب رسیده که این رقم سه برابر کتابخانههای عمومی شهر تهران است و با احتساب کتابخانه های شهرداری و کتابخانه های عمومی در تهران ۴۴۰ کتابخانه وجود دارد. این ساخت و سازها و کارها در جهت ترویج کتابخوانی است و به مراکزی مانند بانکها هم پیشنهاد می کنیم که کمد کتاب را در همه شعبات خود قرار دهند. به ادارات، ایستگاه ها و دیگر مراکز خدمت رسانی نیز این پیشنهاد را می کنیم. قرار دادن کتاب های کوچک در کمد این مراکز باعث بالاتر رفتن سرانه مطالعه مردم می شود. اگر کتاب های کوچک ۵۰ صفحه ای در این کمدها قرار گیرد، می توانیم امیدوار باشیم. هیچ ملتی بدون آگاهی پیشرفت نکرده است. پیشرفت و فرهیختگی هم رابطه مستقیمی با مطالعه دارد.
رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران در پاسخ به سوال خبرنگاری که درباره وضعیت مرکز ۲۸ کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان پرسوجو کرد، گفت: حدود ۲۵ سال پیش کانون پرورش فکری این مرکز را از شهرداری اجاره کرد ولی شهرداری یک ریال هم به عنوان اجارهبها نگرفت. زمان آقای خوراکیان، مهلت اجاره مرکز ۲۸ به پایان رسید و قرار شد که دوستان کانون مرکز را تخلیه کنند، اما فرصت خواستند تا جای جدیدی پیدا کنند و طی دو سال موفق به این کار نشدند. بعد از آن هم فرهنگسرای اشراق، ملک مرکز ۲۸ را تحویل گرفت چون متعلق به آن فرهنگسرا بود. چندان جالب هم نیست که یک مرکز فرهنگی در کنار یک فرهنگسرا فعال باشد.
صلاحی در پایان این برنامه در پاسخ به سوالی درباره مطالعه کردنش، گفت: من بر حسب کارم باید هم بخوانم و هم بنویسم. آرزو دارم ساعت مطالعه من بیشتر باشد، اما حداقل روزی یکساعت را مطالعه می کنم. در حال حاضر هم مشغول مطالعه کتاب «دکترین شوک (سرمایهداری فاجعهمحور)» هستم که اثر یک خبرنگار آمریکایی است و آقای علی عسگری رئیس سازمان صدا و سیما آن را به من معرفی کرده است. از این کتاب ۳۰ جلد خریدم و به دوستانم هدیه کردم.
در پایان این مراسم، دو نفر از فرزندان شهدای مدافع حرم به عضویت رایگان کتابخانه فرهنگسرای رسانه درآمدند.
نظر شما