۱۲ مرداد ۱۳۹۵، ۱۳:۳۵

نماینده کارگروه ملی پسماند:

همه پسماندهای بیمارستانی عفونی نیست/ضرورت تفکیک در مبدا

همه پسماندهای بیمارستانی عفونی نیست/ضرورت تفکیک در مبدا

نماینده کارگروه ملی پسماند بااعلام اینکه ۷۵درصد پسماندهای بیمارستانی به راحتی تفکیک می شود، گفت: همه پسماندهای بیمارستانی عفونی نیست و با تفکیک این پسماندها می‌توان هزینه‌ها را کاهش داد.

به گزارش خبرنگار مهر، محمد علیزاده در جلسه کارگروه پسماند شهر تهران که در فرمانداری تهران برگزار می شد، گفت: مراکز بیمارستانی بر اساس سیاست گذاری وزارت بهداشت به تجهیزات بی خطرسازی پسماندها مجهز شده اند. در قانون هم مبنا بر بی‌خطرسازی در محل تولید گذاشته شده است اما تجربه در سالهای اخیر نشان داده و بررسی هایی که در صحن شورای شهر و در سطح کشور در سازمان حفاظت محیط زیست به صورت ملی برگزار شد نیز تائید می کند که سیستم های بی خطرساز در مراکز پزشکی و همچنین فرایند جمع آوری پسماندهای بیمارستانی ناقص است و یک فرایند قابل قبول نیست.

وی افزود: مراکز باید هزینه هایی را انجام دهند، تجهیزات را درست استفاده کنند و تست های نهایی را هم انجام دهند که آیا پسماند به درستی بی خطر شده است یا خیر. یا در بحث تفکیک پسماند باید اقداماتی انجام شود زیرا همه پسماندهای بیمارستانی عفونی نیست و قابل تفکیک است که با انجام این موضوع می توان هزینه ها را کاهش داد.

علیزاده ادامه داد: بحث دیگری که با مدیران بیمارستان ها و وزارت بهداشت داشتیم این بود که یکی از نگرانی های ما این است که تعرفه گذاری در پسماندهای پزشکی منصفانه نیست. یعنی برخی از مراکز هزینه کرده و کار خود را به درستی انجام می دهند اما سازمانی که به طور دقیق و درست بر این موضوع نظارت کند، وجود ندارد.

نماینده کارگروه ملی پسماند با اعلام اینکه ۷۵ درصد از پسماندهای بیمارستانی را خیلی راحت می شود تفکیک کرد، گفت: اگر این کار درست انجام شود، آموزش درست به افراد داده شود، تجهیزات تفکیک موجود باشد و صحه گذاری درست انجام شود و در ادامه حمل و نقل این پسماندهای تفکیک شده به درستی انجام شود، می توان گفت بی خطرسازی به طور کامل انجام شده است.

علیزاده با بیان اینکه حتی پسماندهای تفکیک شده روی کامیون هایی که هر دو نوع پسماند را جابجا می کنند، بارگزاری می شود، تصریح کرد: اگر همه این معضلات را از ابتدا تا انتها بررسی کنیم، می توانیم برای همه این مسائل راه کار پیدا کنیم. بخش خصوصی هم چندین سال در این باره اعلام آمادگی کرده و هم بخش خارجی برای معرفی تکنولوژی و هم بخش داخلی و شرکت های دانش بنیان در این زمینه آماده هستند. اما برای اینکه سیاست برونسپاری را اعمال کنیم باید چارچوب شفاف و مشخصی را روی میز بگذاریم. زیرا این بخش ها بارها با اشتیاق اعلام آمادگی کرده اند اما با وجود موافقت مقامات ارشد وقتی کار به بخش اداری رفته به بن بست خورده است.

وی در پایان موارد مورد اتفاق نظر در کارگروه پسماند را جمع بندی و تشریح کرد: برنامه های آموزشی در حوزه پسماندهای پزشکی از مسائلی بود که همه بر آن تاکید داشتند. گاهی یک نگاه راهبردی می تواند ما را از مسائل و معضلات نجات دهد. یکی از مسائل کلان در حوزه پسماندهای پزشکی این است که سیستم متمرکزی را برای بی خطرسازی پسماندهای بیمارستانی شهر دنبال کنیم یا روی تک تک منابع تولید پسماند در مراکز درمانی سرمایه گذاری کنیم. همچنین باید آمارهای متفاوت را جمع بندی کنیم، آمار جامع داشته باشیم، عملکرد کارگروه را بررسی کنیم و مصوبات قبلی که روی زمین مانده است را پیگیری کنیم.

کد خبر 3729989

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha