محمدصادق رضویان در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن اشاره به آغاز مرمت سردر حمام تاریخی آقایان میامی افزود: در این مرحله از مرمت کار برداشت الحاقات، خالیکردن بندها، بندکشی، تعویض آجرهای فرسوده، پاک کردن رنگ نامناسب جداره ها و اصلاح جداره ها در حال انجام است.
وی با بیان اینکه این گرمابه در قرون متاخر اسلامی ساخته شده است، گفت: وجه تسمیه آن نیز از نام طایفه آقایان که همگی از سادات هستند و از طایفه های بزرگ میامی به شمار می روند گرفته شده است.
سرپرست نمایندگی میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری شهرستان میامی با اشاره به اینکه این حمام در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است، افزود: فضای این حمام شامل سربینه (رختکن)، میان در و گرمخانه است و آب مورد نیاز بنا نیز از قنات میامی تامین میشده است.
رضویان گفت: این حمام علاوه بر نوع معماری سنتی و ایستایی بالا، دارای جاذبه هایی از جمله محل برگزاری مراسم مختلف بوده است.
وی یادآور شد: بر اساس اسناد موجود، قدمت شهر میامی بیش از یک هزار سال است و طی سنوات گذشته قبایل مختلفی در این شهر زندگی میکرده اند که از مهمترین این قبایل میتوان به طایفه خواجه ها، خان ها، حسن بارون و قرقیشه اشاره کرد، پس از این قبایل، افراد دیگری از جمله سادات معظم در این شهر سکنی گزیده اند.
سرپرست نمایندگی میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری شهرستان میامی با یادآوری اینکه حمام آقایان به شماره ۳۰۱۲۱ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است، تصریح کرد: این حمام در شهر میامی، خیابان امام خمینی، ۱۰۰ متری شمالی کاروانسرای میامی، ابتدای خیابان مسجد جامع این شهر واقع شده است.
نظر شما