۲۱ آبان ۱۳۸۲، ۱۳:۳۱

رئيس جمهور در جمع خبرنگاران(1)

گزارش البرادعي از نظر فني و حقوقي بسيار ضعيف بود

گزارش البرادعي از نظر فني و حقوقي بسيار ضعيف بود

سيد محمد خاتمي رئيس جمهور با اشاره به اينكه گزارش آقاي البرادعي داراي نكات مثبت و منفي بود گفت: اين گزارش به لحاظ فني و حقوقي بسيار ضعيف بود.

به گزارش خبرنگار سياسي مهر، رئيس جمهور درجمع خبرنگاران بااشاره به مسئله انرژي اتمي و آژانس بين المللي انرژي اتمي گفت: ما داوطلبانه بسياري از مواد پروتكل را پذيرفتيم، ضمن اينكه داوطلبانه براي پيوستن به پروتكل الحاقي اعلام آمادگي كرديم. همچنين ما پذيرفتيم كه بصورت موقت غني سازي اورانيوم را به تعليق درآوريم.
وي تصريح كرد: كساني در دنيا سروصدايي را ايجاد كردند كه ايران درصدد توليد سلاحهاي اتمي است واز اين طريق مي خواستند كه به ايران فشار وارد كنند، اما ما درصدد توليد اين سلاحها نبوديم. بنابراين بايد اين توطئه را خنثي مي كرديم كه درمذاكره با اروپايي ها اين موضوع را مطرح و اعلام كرديم كه از دادن اطمينان به دنيا مبني بر اينكه ما به دنبال سلاحهاي اتمي نيستيم، نگراني نداريم.
خاتمي تاكيد كرد: طبق معاهده NPT حق مسلم خود مي دانيم كه چرخه سوخت و فناوري صلح آميز هسته اي را داشته باشيم و براي اينكه اطمينان دهيم، حاضرشديم غني سازي اورانيوم را به تعليق درآوريم و توافقات نسبتا خوبي هم انجام شد.
وي با اشاره به گزارش آقاي البرادعي گفت: اين گزارش داراي نكات مثبتي است. مثبت ترين نكته آن اين است كه هيچ موردي در اين گزارش بر اينكه جمهوري اسلامي درصدد توليد سلاحهاي اتمي است، وجود ندارد. به اين جهت اين گزارش زمينه سوء استفاده برخي قدرتها و بعضي از محافل را عليه ايران از بين برد. نكته ديگر اينكه آقاي البرادعي در ارزيابي خود گفته است كه از سپتامبر به اين طرف همكاري ايران فوق العاده خوب بوده است. ما از همان زمان تصميم گرفته بوديم كه شفاف تر، همه جانبه تر و داوطلبانه با آژانس همكاري كنيم.
خاتمي افزود: ما قبلا هم با آژانس همكاري داشتيم و حتي گفته اند قصورهايي كه وجود داشته يا جبران شده يا درحال جبران است. طبيعي است كه در20 سالي كه فعاليت اتمي بوده بعضي كوتاهي ها وجود داشته كه انكار نمي كنيم اما اينها به هيچ وجه به معناي تخلف و عبور از چارچوب هاي NPT كه به آن پايبند بوده و هستيم نيست. بعضي از موارد هم كه اعلام نشده است به اين علت بوده كه آنها حتي جلوي فعاليتهاي عادي ما را هم مي گرفتند.
رئيس جمهوري با اشاره به اينكه در گزارش آقاي البرادعي مطالب غيرقابل قبولي هم وجود دارد، گفت: وي ملاحظاتي داشته كه اعمال كرده است و هرچه هم كه اعلام كرده درباره گذشته است كه نيازي به ذكر دوباره آنها نبود. اين موارد در گزارش قبلي بيان شده بود اما اين بار با آب و تاب بيان شده است كه از نظر ما نارواست و جنبه حقوقي و فني آن هم به نظر من بسيار ضعيف است.
وي تاكيد كرد: ما با اروپايي ها يك توافقاتي داشتيم و كاملا به آنچه گفتيم عمل مي كنيم و تا به حال هم اين كار را كرده ايم و همكاريمان را با آژانس ادامه ميدهيم و منتظر نظر شورا مي مانيم.
خاتمي افزود: مطمئن هستم كه اگر با مسئله فني وحقوقي برخورد شود هيچگونه مشكلي پيش نخواهد آمد. استقبالي كه دوستان ما بخصوص روسيه از اقدامات ايران داشتند ثابت مي كند كه فضا، فضاي بدي نيست. اميدوارم كه شورا تحت تاثير فشارهاي سياسي عمل نكند و طبعا آنچه ما انجام داديم داوطلبانه است و اگر هم برخورد سياسي شود ما هم حق خود ميدانيم كه به نحو ديگري عمل كنيم در عين حال به آينده خوش بين هستيم.
وي بااشاره به اينكه آقاي صالحي به عنوان يك متخصص در مورد وجود پلوتونيوم درفعاليتهاي هسته اي ايران، گفت: ما فعاليتهاي فراواني در زمينه هاي مختلف داريم كه ممكن است دركنار بعضي از اين فعاليتها، ذراتي از پلوتونيوم توليد شود. آنچنان كه در گزارش البرادعي هم هست مقدار آنقدر كم بوده كه اصلا شائبه اينكه اين پلوتونيوم در موارد غير صلح آميز استفاده شود، وجود ندارد. مقدار موارد كشف شده در حد  گرم و ميلي گرم بوده است و اين هم طبيعي است كه ايجاد شود. ما درصدد توليد پلوتونيوم نبوديم و نيستيم و اگرهم مقدارياز آن ايجاد شده فقط براي مصارف پزشكي بوده و خوشبختانه الان با برخورد شفافي كه ايران داشته فكر مي كنم نكته مبهمي وجود ندارد.

کد خبر 37322

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha