"الكساندر اوچارو" در گفتگو با خبرنگار بين الملل خبرگزاري مهر درباره مناسبات ايران و اوكراين گفت : دولت اوكراين، ايران را به عنوان يكي از بزرگترين بازيگران در آسياي ميانه و قفقاز مي داند . روابط دو كشور در سطح ثابتي از مبادلات قرار داشت كه در سال 2005 افزايش يافت . با اين حال هنوز از حداكثر ظرفيتها براي توسعه روابط استفاده نشده است و زمينه پروژه هاي اقتصادي زيادي جهت همكاري و توسعه روابط وجود دارد. شرايط بين المللي كه براي ايران ايجاد شده بر افزايش سطح مناسبات دو كشور سايه افكنده است كه اميدواريم مسئله در آينده مرتفع شود .
كاردار سفارت اوكراين درباره عضويت اين كشور در اتحاديه اروپا افزود: عضويت در اتحاديه اروپا از اولويتهاي سياست خارجي اوكراين است و به عنوان يك هدف استراتژيك تعقيب مي شود . ما در اين هدف با مسير دشواري روبرو هستيم . بر همين اساس بهبود مناسبات با همسايگان و نگاه به شرق را نيز در راهبرد سياست خارجي خود در نظر گرفته ايم .
اوچارو درباره اهداف كي يف از درخواست عضويت در ناتو گفت : هدف اول از عضويت در ناتو تقويت امنيت اين كشوراست. دوم توسعه شاخصه هاي اجتماعي اوكراين در زمينه اقتصادي از طريق همكاري با كشورهاي عضو ناتو مد نظر قرار دارد . نكته ديگر اينكه همكاري با كشورهاي عضو ناتو مي تواند به اين كشور اين امكان را دهد كه ارزشهاي دموكراسي را به يك سطح قابل قبول در عرصه بين المللي برساند .
كاردار سفارت اوكراين درباره اظهارات "تايلر" سفير آمريكا در كي يف، مبني بر عدم ثبات سياسي در اين كشور گفت : اوكراين اگر چه براي عضويت در اروپا به تبليغات مثبت نيازمند است و اهداف مادي را در توسعه روابط با ساير كشورها دنبال مي كند، اما اين دليل نمي شود كه كي يف به خاطر اين مسئله در يك تنگناي سياسي حركت كند . در هر حال چون اوكراين مثل ايران كشور قدرتمندي نيست، ما مجبوريم صحبتهاي مقامهاي كشورهاي بزرگ را در نظر بگيريم.در مجموع دولت كي يف آزاد است در سياست خارجي بر اساس خواسته هاي خود در عرصه بين المللي گام بردارد .
در پايان، اوچارو به اين نكته اشاره كرد كه اوكراين به ايران به عنوان يك كشور مهم و بزرگ مي نگرد و اميدوار است موضوع هسته اي ايران در عرصه بين المللي به خوبي حل و فصل شود تا سايه تاثيرگذاري اين اختلافات در روابط دو كشور نيز برداشته شود.
گفتگوي كاردار سفارت اوكراين در تهران با خبرگزاري مهر به مناسبت پانزدهمين سالگرد استقلال اين جمهوري شوروي سابق انجام شد.
نظر شما